GOSPODARSTVO

Radovi na sve strane – Pandemija nije usporila obnavljanje grada Osijeka

Trenutno je aktivno nekoliko velikih projekata obnove, a u planu su i još neki

  Objavljeno 01.05.2020
  Ivona Amidžić

  Unatoč epidemiji koronavirusa radovi u Osijeku su nastavili i dalje. U Donjem gradu radovi na rekonstrukciji kolnika i slivnika na Trgu bana Jelačića, na potezu od Dome do Dječjeg kazališta, skoro su pri kraju. Projekt je vrijedan 260 tisuća kuna. “Možemo reći da će time centar Donjeg grada dobiti ljepši i reprezentativniji izgled i sigurniju prometnicu”, rekao je osječki zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

  Radi se i na postavljanju 400 kvadratnih metara opločnika u Blok centru, od prolaza L. Jagera do Ulice Republike u vrijednosti od 300 tisuća kuna, a koji uključuju i izmjenu podrumskih rešetaka, te postavljanje zaštitnih stupova, a kako bi se spriječila nepropisna parkiranja kojima smo proteklih godina često svjedočili u ovom dijelu grada.

  Cilj je da sve važnije lokacije u središtima izgledaju ljepše, a da se u slučaju potrebe za bilo kakvim radovima ne trebaju raditi “šicevi”, već se sve može izvaditi, odraditi i vratiti u prvobitno stanje.

  Najavljena je i rekonstrukcija nogostopa od nadvožnjaka Rosinjača do početka nove biciklističke staze Osijek-Tenja. Nogostup će biti širine dva metra, a put prema Tenji dobit će novu vizuru. Radi se i izmjena glavnoga projekta koji je još 2017. napravljen za energetski učinkovitu rasvjetu na tom potezu, a za rekonstrukciju nogostupa i postavljanje nove rasvjete izdvojit će se oko 650 tisuća kuna.

  U svjetlu nove rasvjete u gradu, iznimno važan projekt modernizacije javne rasvjete sukladno ESCO modelu  odličan je primjer kako upotrijebiti novu, zelenu i štedljivu tehnologiju, omogućujući građanima veću korist za manje utrošenog javnog novca.

  Pročitajte više: ….Osijek dobiva novi, modernizirani i ekološki sustav rasvjete….

  Projekt je to kojim će se zamijeniti preko 11 tisuća starih rasvjetnih tijela na području cijeloga grada, a odvijat će se narednih 300 radnih dana.

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Jesen je pravo vrijeme da se završe svi radovi...

  Jesen s Izolirkom, jesen za nove stvari…

  Proljeće, ljeto, jesen… Postoji li uopće pravo vrijeme za gradnju ili adaptaciju? Nekima je to proljeće, nekima ljeto, ali svi Više…

  Prije nekoliko dana postavljen je i najvažniji dio projekta - ponton dužine 60 metara, kapaciteta 400 putnika s mogućnošću istovremenog pristanka više kruzera

  Bliži se kraju izgradnja novog pristaništa za riječne kruzere na osječkoj promenadi

  Nakon višemjesečnih radova, izgradnja novog pristaništa za riječne kruzere na osječkoj promenadi vrijednog 13,8 milijuna kuna bliži se kraju, piše Više…

  Piližota: "Sljedeća tri mjeseca most će biti zatvoren, a pozivam građane na strpljenje jer sve ovo što radimo radimo kako bi nam most bio siguran"

  Počela obnova pješačkoga mosta u Osijeku

  Osječki pješački most, jedan od najprepoznatljivijih simbola grada, zatvoren je za pješake i bicikliste i čeka početak trogodišnje obnove krajem Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Besplatan prijevoz vlakom za redovite studente, nove linije, novi vlak!

  Poboljšanje i modernizacija željezničkog putničkog prijevoza na području Slavonije i Baranje

  Najvažnija vijest tiče se proračuna Grada Osijeka koji je u prvih šest mjeseci izvršen u iznosu 315 milijuna kuna

  Gradska blagajna u plusu unatoč pandemiji, razjašnjene teme komaraca i rasvjete

  Donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada - Top 10 poslovnih prilika koje traže radnike

  Dobre vijesti! Ovih deset tvrtki nudi poslovnu priliku