Arhiva

Različita ‘Plemena’ ipak mogu naći prostor za suživot

  Objavljeno 17.05.2016
  OsijekNews redakcija

  Najnagrađivanija predstava u Hrvatskoj u protekle 2 godine (7 nagrada) – predstava Plemena u izvedbi kazališta Planet Art i Teatra Exit stižu u kino Urania. Umjesto ponavljanja floskula o tome kako smo svi mi jednaki, kroz intrigantnu i katarzičnu priču o ljubavi i izdaji, Plemena nam nude spoznaju i beskompromisno ukazuju na činjenicu koliko smo različiti, a koliko istovremeno sreća svakog pojedinca ovisi o pripadnosti drugom biću. Ulaznice po cijeni od 70 kn možete kupiti u kinu ili rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-16 h), 205-507 (blagajna kina, iza 17 h), email-a: info@kinematografi-osijek.hr i ulaznice@kinematografi-osijek.hr ili putem našeg Facebook profila i grupe. Gdje i kako postoji prostor u kojem plemena mogu naći suživot, saznajte u utorak 24. svibnja u 19:30 sati.

  Ista pitanja postavljaju se i u mega uspješnici X-men. Apocalypse je završni dio trilogije započete filmom First Class, a ujedno i deveti po redu film iz Marvelovog mutantskog svijeta. Nakon tisućljetnog sna budi se i formira tim snažnih mutanata, koji žele pročistiti čovječanstvo i stvoriti novi svjetski poredak. Hoće li naši pozitivci uspjeti spasiti čovječanstvo?

  Nastavljamo i s Ciklusom filmova: Lars von Trier u četvrtak i ponedjeljak, kada gledamo filmove Idioti i Manderlay po sniženoj cijeni ulaznice od 20 kn. Lars von Trier danski je redatelj i režiser čiji filmovi uvijek provociraju, posebice scenama eksplicitnog seksa i nasilja, a njegovo je poimanje smisla filmskog djelovanja „Film bi trebao biti poput kamenčića u cipeli“.

  Najmlađi se zasigurno vesele ekranizaciji poznate mobilne igrice Angry Birds Movie, gdje saznajemo zašto je mali crveni ptić uvijek tako ljut. Za sve ljubitelje Marvelovih super i anti junaka, na programu je i dalje novi nastavak Kapetan Amerika: Građanski rat (Captain America Civil War), u kojemu stari prijatelji postaju suparnici.

  Studenti i profesori Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti organiziraju druge po redu Umjetničke svečanosti – EKTe, koje će se održati od 23. do 25. svibnja 2015. Osim brojnih predavanja, radionica i izlaganja, u kinu Urania ćete moći besplatno pogledati i predstave Paris, Kentucky: A Murder in Three Beats na engleskom jeziku (ponedjeljak, 23. svibnja u 17 h) i Impro Show ZKM-a (srijeda, 25. svibnja u 17 h).

  Projekt ‘Film in Residence’ nas vodi u Club Peppermint, gdje gledamo besplatne kvalitetne, edukativne, festivalske i dokumentarne sadržaje. U ponedjeljak (23. svibnja) i utorak (24. svibnja) u 20 sati na rasporedu je film Pogled tišine – još jedan fascinantan uvid u političku sadašnjost i prošlost Indonezije obilježenu političkim ubojstvima tijekom 60-ih.

  Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i jeftinije cijene možete iskoristiti na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn) te uz grupne popuste (minimalno 10 osoba, cijena ulaznice 18 kn) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

  Kinematografi Osijek d.d.
  tel/fax Uprava: +385 31 205 501
  kino Urania + 385 31 205 507
  www.kinematografi-osijek.hr

  Program Kina Urania 19.5.-25.5.2016 by OsijekNews

  VEZANE VIJESTI

  Životni CABAres: Posljednjeg Jedija dočekujemo uz Klapsku pratnju

  Zijah Sokolović, novi Star Wars nastavak, klapa Cambi, izložba „105 godina kina Urania“, promocija kalendara Udruge Pobjede… u jednom tjednu Više…

  Filmovi o ljubavi, American Film Club, Željko Pervan… dolazite?

  Nije Večernja škola, ali ćemo naučiti kako preživjeti na ovom našem malom Komadiću Europe. Mix starih i novih fora, uz Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Pišite nam u komentar na Facebook-u - rezultat, ili tagirajte svoj kafić za gledanje, ekipu ... :)

  Gdje gledate utakmicu sutra u 20? Tagirajte Vaše kafiće, ekipu …

  Nogometaši Osijeka igrat će protiv moldavskog Petrocuba iz Sarata-Galbene u 1. pretkolu Europske lige. Tako je odlučio ždrijeb u Nyonu

  Osijek ide u Moldaviju, potom na škotski Rangers

  Goran Bare i Majke jučer održali 4. koncert ovogodišnjeg OLJM-a

  [FOTO] Goran Bare poručio:”Ugledajte se na one iz politike i mislite samo na sebe!”