SPORT

Ritmičke gimnastičarke iz Osijeka na natjecanju u Slovačkoj i Budimpešti

Mlade natjecateljice su imale nesvakidašnji test proteklog vikenda... Kući su se vratile sa sedam medalja, osmjesima i velikim stečenim iskustvom. Čestitamo! :)

    Objavljeno 21.12.2018
    Antonela Verković

    Natjecateljice A programa Kluba ritmičke gimnastike Osijek Barbara Čuljak i Inga Rukovanjski imale su nesvakidašnji test ovaj vikend.

    Iako je sedam donesenih medalja uvijek poticaj i zadovoljstvo, veće je ono sportsko iskustvo natjecanja daleko od kuće, dva dana putovanja, dva natjecanja u 24 sata na dvije udaljene lokacije.

    Ovo natjecanje, prenose iz KRG Osijek, bilo je zaista posebno, ali i zahtjevno za natjecateljice. Put daleko od kuće, pripreme, zagrijavanje, različiti partneri…

    Putovale su u Slovačku i Budimpeštu.

    Inga se netjecala u Nitri s loptom, obručem i trakom, a u Budimpešti s čunjevima i obručem. Barbara je pak na oba natjecanja izašla s obručem i loptom.

    Inga se i nakon problema s obručem u Nitri uspjela koncentrirati i dobro odraditi vježbe s loptom i trakom.

    Bila je to prilika i da se vidi što rade druge ritmičarke iz Italije, Azerbejđana, Rusije, Ukrajine, Njemačke, Češke, Slovačke, Mađarske i drugih zemalja.

    Iako na oba natjecanja smo morali čak platiti i kaznu što nismo doveli svoje sutkinje, jer ih i nemamo, ali to nam nije umanjilo čar natjecanja i naš osnovni cilj u ova dva natjecanja – zaključili su u priopćenju iz KRG Osijek.

    Unatoč ponekim preprekama i zahtjevnom natjecanju, ritmičke gimnastičarke su se kući vratile s uspjesima, pobjedama i prepune iskustava.

    Čestitamo! 🙂

    FOTO: KRG Osijek

    ritmička gimnastika natjecanje

    krg natjecanje barbara

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Prve medalje za najmlađe u A programu, Inga odlična u vježbi s trakom :D

    Klub ritmičke gimnastike Osijek – Salines kup

    Larisa Ivanković i Bruna Juraić, ritmičke gimnastičarke KRG Osijek po prvi puta su nastupile u A programu i tako pravile Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.