ŽIVOT

Šef trgovačkog lanca o gomilanju zaliha: Prekomjerna kupovina samo diže cijenu

"Bilo bi logično da, ako i bude poskupljenja, kod nas budu najniža. Žitnica smo, u Italiji je ulje i sad skuplje nego kod nas. Svaka zemlja ima svoje specifičnosti"

    Objavljeno 21.03.2022
    Ivona Amidžić

    Direktor tvrtke Lonia Drago Munjiza u Dnevniku N1 govorio je o gomilanju zaliha i mogućim nestašicama hrane, prenosi Index.

    “Usporedimo li iskustvo s covidom i potresom, vidimo da je situacija bila normalna”, kazao je odmah na početku Drago Munjiza.

    Pokušao je pojasniti zašto ljudi trenutno gomilaju baš ulje: “Priča se o agresiji na Ukrajinu i da neće biti žitarica, pa ljudi to povezuju. Mislim da nije sada mudro kupiti 20 litara ulja… Prekomjerna kupovina diže cijenu i građani tako štete ostalima.”

    Poručio je ljudima da pričekaju da vidimo kako će se konflikt u Ukrajini razviti. Sljedećih šest mjeseci problema i nestašica neće biti, dodao je.

    “Bilo bi logično da, ako i bude poskupljenja, kod nas budu najniža. Žitnica smo, u Italiji je ulje i sad skuplje nego kod nas. Svaka zemlja ima svoje specifičnosti”, rekao je direktor Lonie.

    Kaže i da ako se više robe naručuje, dolazi do poskupljenja kod dobavljača. “Ako se i nečime treba štititi, ovo sigurno nije način”, poručio je Munjiza.

    foto: unspalsh

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    U nastavku teksta donosimo neke od originalnih, inovativnih i uzbudljivih destinacija koje ove jeseni nude gastro iskustvo za pamćenje.

    Jesenski gastro vodič uz koje je odabir najboljih restorana mačji kašalj

    Regionalna restoranska scena dinamično je dočekala jesensko razdoblje, a tom svjedoči niz odličnih restorana, bistroa, vinarija i barova koji nude Više…

    Za stanovnike Osijeka ovo su najpopularniji izbori korisnika, top tri restorana u Osijeku.

    Osječani obožavaju street food, naručuju ga više od burgera i pizza, ali i dalje najviše vole – pomfrit!

    Donosimo vam kulinarske izbore Hrvata u 2023. godini. Izgleda da tradicionalni favoriti polako ustupaju mjesto nekim novim jelima, a apsolutni Više…

    Zadnjih godinu dana, u restoranu se radi na velikom ZAOKRETU te im je želja bila preobraziti se u kvalitetan BISTRO koji bi osim toga nudio wine and deli koncept uz ponajbolju vinsku kartu u gradu i šire

    Potpuni zaokret u restoranu Lipov hlad – kušali smo nova jela

    Kultni donjogradski restoran, dobro poznat osječanima ali i izvan naše županije godinama je služio tradicionalnu hranu na visokoj razini. Klasični Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Smijeh ima snažnu moć širenja pozitivne energije, zašto ove jeseni ne bismo poklonili upravo to? Pokloniti osmijeh nije tek beznačajan čin – to je dar koji ima trajan učinak, a još je ljepše ako dolazi u obliku nezaboravnog iskustva

    Pokloni zadivljujuće jesensko iskustvo, pokloni osmijeh

    Radionica je namijenjena mladima koji žele steći nova znanja, inspirirati se i aktivno sudjelovati u stvaranju pozitivnih promjena

    Srce za promjenu – Poziv mladima

    Ova neobična pekarska delicija, koja je već neko vrijeme glavna zvijezda svjetskih društvenih mreža, nije samo oku privlačna, već obećava i pravu eksploziju okusa

    Probali smo cube kroasan: Viralni hit koji je osvojio svijet, stigao je u Mlinar!