Arhiva

Sektor Q: odjel za neriješene slučajeve

  Objavljeno 21.06.2017
  OsijekNews redakcija

  Zahvaljujući valu skandinavskih i inih naslova, kao i megauspjehu Millenium trilogije, ljubitelji napetih i mračnih europskih krimića i trilera posljednjih su godina došli na svoje. Danske boje tog žanra brani svestrani pisac Jussi Adler Olsen, koji se nakon burne mladosti, sviranja u bendu i tri različita studija, posvetio peru i sastavio prvu dansku enciklopediju stripova Komiklex. Zatim je zaronio u pisanje krimića, a njegova trilogija Žena u kavezu (2012.), Ubojice fazana (2015.) i Poruka u boci (2016.) izdana je u više od 25 zemalja diljem svijeta, a kasnije i vješto i vjerno prenesena na veliki ekran. U središtu priče su stručnjaci za hladne slučajeve, detektivski ‘jing-jang’ duo Carl Mørck (Nikolaj Lie Kass) i Assad (Fares Fares), zaposleni u Odjelu Q- policijski odjel namijenjen proučavanju starih i zaboravljenih slučajeva.

  Dragim gledateljima kina Urania pripremili smo mali filmski maraton ‘Odjel Q za neriješene slučajeve’ ove trilogije. Odaberite svoj dan i uživajte.

  Nastavljamo s ovogodišnjim programom cjelodnevnog ljetnog boravka za djecu od 7 do 12 godina Ljeto s Franom, koji već drugo ljeto za redom organiziramo u suradnji s Francuskom alijansom Osijek, Muzejom likovnih umjetnosti, Osnovnom školom Franje Krežme, a ove godine će nam se pridružiti i Izviđači iz Francuske. Program će se održavat od 19. lipnja do 14. srpnja, od ponedjeljka do petka, a obuhvaća druženje i boravak na zraku, tjelesne aktivnosti, učenje francuskog uz izvorne govornike, ručak i užinu te likovne, filmske i informatičke radionice. U pratnji animatora, muzejskih pedagoga, profesora i izviđača, djeca će se zabavljati i uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike.

  Nakon ljetne pauze od „ne-filmskih“ evanata, od rujna se ponovno vraćamo s brojnim koncertima, stand up-ovima, predstavama, različitim filmskim ciklusima i festivalima. Za sada ćemo samo spomenuti neka od imena: Darko Rundek i Apokalipso bend, Zijah Sokolović, Tarik Filipović – Ćiro, Pravila igre i sl.

  U novom filmskom tjednu možete pogledati filmski maraton ‘Odjel Q za neriješene slučajeve’, u sklopu kojega prikazujemo naslove iz slavne trilogije Žena u kavezu, Ubojice fazana i Poruka u boci. Na programu i dalje ostaju nastavak Disney Pixar hit crtića Auti 3, korejski erotski triler Sluškinja i  DC Comics hit Wonder Woman.

  Hit crtić Disney Pixar studija Auti 3, sinkroniziran na hrvatski jezik, prava je brzojureća zabava za cijelu obitelj. Zaskočen novom generacijom trkaćih automobila brzih kao plamen, legendarni Munjeviti Jurić iznenada je izbačen iz sporta koji voli. Da bi se vratio u igru, trebat će pomoć Klare Ramirez, mlade tehničarke s vlastitim planom za pobjedu, nadahnuće od starog Fantastičnog Hudson Horneta i nekoliko neočekivanih preokreta. Srce šampiona testirat će se na najvećoj stazi Piston kupa gdje će dokazati da broj 95 još nije gotov!

  Snažna, mudra, ženstvena, hrabra… ona je Wonder Woman – princeza Amazonki obučena da bude nepobjediva ratnica. Kritičari ga opisuju kao ‘DC Comics film kojega smo čekali’.

  Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i Kohorta Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

  Kinematografi Osijek d.d.
  Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
  tel/fax Uprava: +385 31 205 501
  kino Urania + 385 31 205 507
  www.kinematografi-osijek.hr
  Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

  Program Kina Urania 22.6.-28.6.2017 by OsijekNews on Scribd

  VEZANE VIJESTI

  Životni CABAres: Posljednjeg Jedija dočekujemo uz Klapsku pratnju

  Zijah Sokolović, novi Star Wars nastavak, klapa Cambi, izložba „105 godina kina Urania“, promocija kalendara Udruge Pobjede… u jednom tjednu Više…

  Filmovi o ljubavi, American Film Club, Željko Pervan… dolazite?

  Nije Večernja škola, ali ćemo naučiti kako preživjeti na ovom našem malom Komadiću Europe. Mix starih i novih fora, uz Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Goran Bare i Majke jučer održali 4. koncert ovogodišnjeg OLJM-a

  [FOTO] Goran Bare poručio:”Ugledajte se na one iz politike i mislite samo na sebe!”

  "Solidarnost je temelj" provodi se u svrhu smanjenja broja napuštenih životinja

  Azil Osijek osigurao mogućnost besplatne sterilizacije pasa

  Galerija fotografija s prvog finalnog dana DOBRO World Cup-a

  FOTO: Lete, lete, lete…gimnastičari