KULTURA

Situacija oko izbora intendanta osječkog HNK opet zahuktana – ovaj put zbog neočekivanog propusta?

U objavljenom natječaju za intendanta HNK nije se ispoštovao Zakon o braniteljima?

Objavljeno 14.09.2018
Antonela Verković

Izbor intendanta osječkog HNK – prašina oko ove teme podignuta je još prije nekih dva tjedna… Nema sumnje da je borba za mjesto intendanta zaista oštra, a bilo je govora i o kandidaturi Domagoja Jukića, ali vlasnika Koncert agencije nećemo vidjeti na toj poziciji, barem ne u skorije vrijeme.

Potencijalni kandidati su, pretpostavljamo, već nervozni, ali većih problema, osim objavljenog imena navodne pobjednice nije bilo. Sve je išlo ‘glatko’, dok se nije dogodio, navodno, neočekivan propust.

Naime, u objavljenom natječaju za intendanta HNK Osijek navodno nije bilo navedeno kako nezaposleni branitelji i članovi njihove uže i šire obitelji imaju prednost pri zapošljavanju na mjesto intendanta, kako kaže Zakon.

Ministarstvo hrvatskih branitelja to je jasno obznanilo Zakonom o braniteljima, koji je svima dobro poznat, pa pod upitnikom stoji pitanje zašto to nije navedeno i u natječaju?!

Kazališno vijeće bi, po pravilima, sada moralo, ako je sve točno, u najkraćem roku poništiti natječaj i raspisati novi…

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Saznajte u tekstu... Nagradni natječaj je završen, hvala svima koji su sudjelovali i pratite nas i dalje za sve sljedeće nagrade :)

Tko večeras ide na predstavu u HNK?

ČESTITAMO! Pobjednica našeg nagradnog natječaja je Marina Bošnjak Ex Juriša! U sklopu kazališne manifestacije ‘Siječanjski popust’ podijelili smo ukupno četiri Više…

U tekstu pročitajte tko je sretan dobitnik dvije ulaznice za predstavu u HNK... Ukoliko to niste vi - imate još jednu priliku! Pravila znate - ZAIGRAJTE!

POBJEDNIK nagradnog natječaja! Ako to niste vi – evo još jedne prilike!

ČESTITAMO! Pobjednica našeg nagradnog natječaja je Nikolina Klasiček! Pobjednica će večeras uživati u predstavi ‘Zoološki vrt’! U sklopu ‘siječanjskog popusta’ Više…

Kao što već znate -potrebno je u komentar objave 'tag-irati' prijatelja/icu s kojom želiš ići na predstavu i podijeliti objavu na svom zidu :)

Ponovno dijelimo ulaznice za predstavu u HNK!!

Ovog tjedna smo već podijelili dva puta po dvije ulaznice za predstave u HNK. Ali tu se priča ne završava! Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Uživat ćete u njegovoj predstavi 'Na komadiću Europe' - trk po ulaznice! :)

Pervan dolazi u Osijek! I nasmijat će vas do suza!

Muzej Okusa je sinoć bio poprište otvaranja festivala, a osim ponude vina bilo je tu i ukusnih sirnih kao i suhomesnatih delicija, rakije i meda.

Započeo je peti Osijek Wine fest – najveći vinski festival na istoku Hrvatske

10. Sajam vjenčanja u Osijeku

Sajam vjenčanja u Osijeku