KULTURA

Situacija oko izbora intendanta osječkog HNK opet zahuktana – ovaj put zbog neočekivanog propusta?

U objavljenom natječaju za intendanta HNK nije se ispoštovao Zakon o braniteljima?

Objavljeno 14.09.2018
Antonela Verković

Izbor intendanta osječkog HNK – prašina oko ove teme podignuta je još prije nekih dva tjedna… Nema sumnje da je borba za mjesto intendanta zaista oštra, a bilo je govora i o kandidaturi Domagoja Jukića, ali vlasnika Koncert agencije nećemo vidjeti na toj poziciji, barem ne u skorije vrijeme.

Potencijalni kandidati su, pretpostavljamo, već nervozni, ali većih problema, osim objavljenog imena navodne pobjednice nije bilo. Sve je išlo ‘glatko’, dok se nije dogodio, navodno, neočekivan propust.

Naime, u objavljenom natječaju za intendanta HNK Osijek navodno nije bilo navedeno kako nezaposleni branitelji i članovi njihove uže i šire obitelji imaju prednost pri zapošljavanju na mjesto intendanta, kako kaže Zakon.

Ministarstvo hrvatskih branitelja to je jasno obznanilo Zakonom o braniteljima, koji je svima dobro poznat, pa pod upitnikom stoji pitanje zašto to nije navedeno i u natječaju?!

Kazališno vijeće bi, po pravilima, sada moralo, ako je sve točno, u najkraćem roku poništiti natječaj i raspisati novi…

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U koliko je sati predstava? Kada dolaze glumci? Koliko je posla pred njima prije početka? Tko skida 'naslage' šminke? Pogledajte transformacije Davora Panića, Vladimira Tintora, Ivane Medić, Miroslava Čabraje ... :)

FOTO: ‘Kruh s 8 kora’ – Kako se pripremiti za kazališnu predstavu? Šminke i frizure Viteza slavonske ravni

Pustolovna komedija po romanu Marije Jurić Zagorke, Vitez slavonske ravni, U ovom romanu radnja se zbiva sredinom 18. stoljeća u Slavoniji. Glavna mjesta radnje Više…

Čabraja je poručio gledateljima kako "neće gledati dosadnog Shakespearea, nego vrlo angažiranog Shakespearea koji korespondira sa današnjim vremenom".

VIDEO: Othello stiže u HNK!

Na sceni našeg HNK u petak, 22. veljače bit će, nakon 52 godine, odigrana tragedija Williama Shakespearea “Othello”, ovaj put u Više…

Poznati osječki turistički vodič će u Muzeju Slavonije ugostiti poznatog glumca Vladimira Tintora... :)

Susret ugode uz Vladimira Tintora

Pozivamo na “Susret ugode” u kojemu će poznati osječki turistički vodič Vlado Pest ugostiti glumca Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Više…