SPORT

Skijašice i skijaši te HSS donirat će 350.000 kuna za pogođene potresom

Ovogodišnje utrke će biti drugačije od svih prethodnih organiziranih na sljemenskom Crvenom spustu

    Objavljeno 02.01.2021
    Darija Kovačić

    Najbolji svjetski skijašice i skijaši, koji će se 3. i 6. siječnja na Crvenom spustu boriti za krunu i plašt sljemenske slalomske kraljice i kralja, te organizator utrka Hrvatski skijaški savez (HSS), donirat će 350.000 kuna za područja pogođena potresom, objavili su u petak iz vodstva utrke “Snow Queen Trophy 2021.”.

    “S ciljem ublažavanja posljedica nedavnog razornog potresa koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna sela, natjecatelji od prvog do 30. mjesta koji će na ovogodišnjoj ženskoj i muškoj utrci Snježne kraljice osvojiti nagradni fond odriču se deset posto iznosa svoje nagrade, dok će Hrvatski skijaški savez donirati jednaki iznos”, stoji u priopćenju.

    Na taj će se način prikupiti iznos od 350.000 kuna koji će biti uplaćen na službeni račun Državne riznice za donacije financijskih sredstava u akciji “Pomoć za obnovu nakon potresa”.

    Slalomska utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa za skijašice koja je na rasporedu u nedjelju, 3. siječnja, ima predviđen start prve vožnje u 12.30 sati, dok će druga vožnja započeti u 16 sati. Skijaši će se za bodove natjecati u srijedu, 6. siječnja, a prva će vožnja započeti u 12.15 sati. Start druge vožnje predviđen je u 15.30 sati.

    Ovogodišnje utrke će biti drugačije od svih prethodnih organiziranih na sljemenskom Crvenom spustu, jer će se održati uz poštivanje protuepidemijskih mjera i protokola zaštite svih natjecatelja i ljudi iz organizacije utrke, pa uz stazu neće biti navijača po kojima je “Snježna kraljica” bila prepoznatljiva.

    (Hina)

    Foto: arhiva

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Virtualni kviz će se održati u četvrtak 3. prosinca s početkom u 15 sati

    Zaklada Paraolimpijac poziva na virtualni donacijski kviz

    Zaklada Paraolimpijac ovogodišnji Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava virtualnim donacijskim kvizom s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za podizanje kvalitete Više…

    Na press konferenciji govorilo se i o teškom porazu Vrijednosnica do kojeg je, kažu, došlo zbog velikog umora i iscrpljenosti igrača...

    I KK Vrijednosnice u humanitarnoj akciji: Pomozite obitelji Badurina

    Jučer je u VIP salonu dvorane Gradski Vrt održana konferencija za novinare, kojoj su teme bile uzvratna utakmica Alpe Adria Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu