Arhiva

Španjolski turisti upoznali Osijek

  Objavljeno 06.02.2017
  OsijekNews redakcija

  Turistička zajednica grada Osijeka je uz teniski turnir Davis Cup koji se održao u dvorani Gradski vrt od 3. do 5. veljače, pripremila prezentaciju tradicionalnih proizvoda Slavonije i Baranje u suradnji s lokalnim proizvođačima i ugostiteljima. Na štandovima postavljenima u predvorju dvorane prezentirali su se suveniri i rukotvorine (suvenirnica ‘Kod Katedrale’), domaća slavonska rakija (Rakije ‘Đanić’), domaći sokovi od aronije (OPG Šmider), slavonski kulen i baranjska paprika.

  U suradnji s caffe barom „Davos“ posjetitelje je oduševila „španjolsko-slavonska“ Sangrija pojačana domaćim crnim vinom i rakijom šljivovicom, dok je restoran ‘Bischof’ ponudio slatku „Originalnu osječku knedlu“. Španjolskim je turistima knedla sa šljivama bila posebno zanimljiva, čak pomalo „egzotična“.

  Na info pultu TZ Osijek bili su izloženi promotivni materijali Osijeka, Slavonije i Baranje te Hrvatske na Hrvatskom, Engleskom, Španjolskom, Mađarskom i Njemačkom jeziku. Sve zainteresirane posjetitelje o turističkim značajkama grada i okolice upoznao je g. Danijel Martin Kukučka, turistički vodič za Španjolski jezik ujedno Španjolsko-Hrvatskog porijekla. Turistička zajednica Osječko-baranjske županije paralelno je organizirala turistički obilazak za španjolske novinare s turističkim vodičem Igorom Majdišem i obrtom Putovanja Slavonijom.

  Svim zainteresiranim posjetiteljima ponuđen je i razgled grada na Španjolskom jeziku u nedjelju 05. veljače 2017.. Polazak u šetnju gradom bio je u 11:00 sati (zbog „Knedl Sata“ petkom u 11) ispred konkatedrale Sv. Petra i Pavla, a tura gradom nastavila se do Trga Sv. Trojstva u Tvrđi.

  Ono što se gostima iz Španjolske posebno svidjelo je naša zanimljiva gastronomija, a oduševila ih je iskrena Slavonska gostoljubivost te vatreno navijanje za naše tenisače u Gradskom vrtu koji su iako u oslabljenom sastavu zamalo pobijedili favoriziranu Španjolsku.

  Sigurni smo da će se oduševljeni Španjolci ponovno vratiti u Grad na Dravi, jedino možda u toplije doba godine, kako su sami izjavili!

  Video Španjolskih turista u Osijeku pogledajte ovdje: Španjolski navijači u turističkom obilasku Osijeka, STV

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Davis Cup Osijek – Škugorova pobjeda karijere, nakon prvog dana 1:1

  Hrvatska i Španjolska ući će u drugi dan susreta prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa bez prednosti ijedne strane, jer Više…

  Davis Cup u Osijeku

  Susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa za 2017. između Hrvatske i Španjolske održat će se u Osijeku. Tako je Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Sezona grijanja već nam je otvorila svoja vrata, a s grijanjem osim skupljih režija dolazi i do češćih požara. Evo savjeta kako ih spriječiti...

  Evakuacija i spašavanje u GPP-u Osijek – uz vrijednu ekipu iz JPVP-a nema brige od požara!

  Ovogodišnja će Miholjska regata biti održana dan nakon blagdana Svetog Mihovila, zaštitnika župe u kojoj se nalazi klub

  Miholjska regata – ‘Ajmo svi na Dravu!

  Treći po redu Osječki pješački put, na "tapeti" je za 6. listopada 2018. Jesmo li spremni?

  Osječki pješački put – Idemo šetati?