ŽIVOT

Srijeda kao ponedjeljak – kako preživjeti

Nakon jednog neradnog dana, povratak obavezama može djelovati kao da je opet ponedjeljak

Objavljeno 02.05.2018
Nikolina Ćosić

Uživanje u lijepom vremenu i obilatim ručkovima, druženja i odmor najčešće su značajke koje obilježavaju nedjelju, no tako je većina provela i jučerašnji Praznik rada, zbog čega povratak obavezama mnogima pada teško. Teško, kao da je ponovno ponedjeljak – ali nije – ljudi, srijeda je!

Kako se god današnji dan zvao, vjerujemo kako su brojni oni koji ne znaju kako se oteti pospanosti i u punoj snazi preživjeti još nekoliko dana do vikenda, a mi ćemo vas pokušati u tome usmjeriti, donoseći nekoliko savjeta kako preživjeti drugi ponedjeljak u tjednu!

Najprije, da se ne lažemo, ako se niste naspavali ne možemo vam pomoći. Naime, brojna istraživanja potvrdila su da je odrasloj osobi za normalno funkcioniranje potrebno između 6 i 7 i pol sati sna. Vjerovali ili ne, nedostatak sna uvelike utječe na našu kreativnost i produktivnost, a naše tijelo najbolje funkcionira kada ima ustaljen ritam. Jedini savjet koji vam možemo, iako ne bismo smjeli dati, je taj da zatvorite oko u nekoj pauzi ili dok vas nitko ne gleda.

Ako dan volite započeti nekim omiljenim ritualom, a danas ste to preskočili, nadoknadite to. Bila to velika šalica tople kave ili čaja, obilan doručak ili nešto treće, ubacite taj ritual u nastavak dana kako bi vaš mozak registrirao da je dan započeo, iako se sami na to ne možete priviknuti.

Tjelovježba je uvijek dobar savjet za sve, pa i za preživljavanje ponedjeljka koji nosi ime srijeda. Kratka tjelovježba osigurava poveću dozu kisika, daje energiju i potiče oslobađanje endorfina zbog kojeg ćete biti sretniji.

Glazba je još jedan odličan stimulator raspoloženja, a vi odaberite onu koja će vas potaknuti da ‘živnete’ i skočite na noge, spremni za nove radne podvige i pobjede.

Također dobar motivator za preživljavanje je i smisliti nešto što ćete raditi nakon posla, dogovorite nešto što vas veseli i gdje ćete se osjećati ugodno i opušteno, a tako ćete dobit motiv da kroz ponedjeljak/srijedu jednostavno ‘proletite’ i uživate u onome što vas čeka poslije.

I za kraj, maknite se s Osijek Newsa! Ili bilo kojeg drugog portala, jer što se više predate problematici onoga ispred sebe, manje ćete misliti na tvrdoglavi sat koji kao da se ne miče s mjesta. Kada ste već na poslu i kada već znate da morate početi raditi, zadubite se i potpuno posvetite svom zadatku. Također smo sigurni da činjenica kako je za samo dva dana petak može biti odličan motivator za preživljavanje današnjeg dana. U tome želimo vama, ali i sebi, puno sreće!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ponedjeljak ne voli svaka treća osoba

Zašto ne volimo ponedjeljak i kako ga zavoljeti?

Istraživanje Flomax Reliefa u kojem je sudjelovalo dvije tisuće ispitanika, pokazalo je da svaki treći čovjek ne voli ponedjeljak. Istraživanje Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Sandra Lončarić zasjat će na Netflix-u u 2. sezoni hrvatske serije Novine, koja se na televiziji počinje prikazivati danas, u večernjim satima

Osječka glumica Sandra Lončarić dobila svoje mjesto na Netflix-u

Pannonian Challenge, pripremio je osječkoj publici selekciju vrhunskih vozača BMX-a, inlinea i skateboarda, a u večernjim su satima za zabavu zaduženi najbolji glazbeni izvođači

Jubilarni 20. Pannonian Challenge – datumi su vani!

Koordinirana zajednička akcija Unikomovih radnih jedinica Zelenilo i Čistoća trebala je danas u 10:00 biti održana na Sjenjaku. Zbog vremenskih neprilika otkazana je do daljnjega...

Koordinirana zajednička akcija Unikoma ipak će čekati ljepše vrijeme!