ŽIVOT

Srijeda kao ponedjeljak – kako preživjeti

Nakon jednog neradnog dana, povratak obavezama može djelovati kao da je opet ponedjeljak

Objavljeno 02.05.2018
Nikolina Ćosić

Uživanje u lijepom vremenu i obilatim ručkovima, druženja i odmor najčešće su značajke koje obilježavaju nedjelju, no tako je većina provela i jučerašnji Praznik rada, zbog čega povratak obavezama mnogima pada teško. Teško, kao da je ponovno ponedjeljak – ali nije – ljudi, srijeda je!

Kako se god današnji dan zvao, vjerujemo kako su brojni oni koji ne znaju kako se oteti pospanosti i u punoj snazi preživjeti još nekoliko dana do vikenda, a mi ćemo vas pokušati u tome usmjeriti, donoseći nekoliko savjeta kako preživjeti drugi ponedjeljak u tjednu!

Najprije, da se ne lažemo, ako se niste naspavali ne možemo vam pomoći. Naime, brojna istraživanja potvrdila su da je odrasloj osobi za normalno funkcioniranje potrebno između 6 i 7 i pol sati sna. Vjerovali ili ne, nedostatak sna uvelike utječe na našu kreativnost i produktivnost, a naše tijelo najbolje funkcionira kada ima ustaljen ritam. Jedini savjet koji vam možemo, iako ne bismo smjeli dati, je taj da zatvorite oko u nekoj pauzi ili dok vas nitko ne gleda.

Ako dan volite započeti nekim omiljenim ritualom, a danas ste to preskočili, nadoknadite to. Bila to velika šalica tople kave ili čaja, obilan doručak ili nešto treće, ubacite taj ritual u nastavak dana kako bi vaš mozak registrirao da je dan započeo, iako se sami na to ne možete priviknuti.

Tjelovježba je uvijek dobar savjet za sve, pa i za preživljavanje ponedjeljka koji nosi ime srijeda. Kratka tjelovježba osigurava poveću dozu kisika, daje energiju i potiče oslobađanje endorfina zbog kojeg ćete biti sretniji.

Glazba je još jedan odličan stimulator raspoloženja, a vi odaberite onu koja će vas potaknuti da ‘živnete’ i skočite na noge, spremni za nove radne podvige i pobjede.

Također dobar motivator za preživljavanje je i smisliti nešto što ćete raditi nakon posla, dogovorite nešto što vas veseli i gdje ćete se osjećati ugodno i opušteno, a tako ćete dobit motiv da kroz ponedjeljak/srijedu jednostavno ‘proletite’ i uživate u onome što vas čeka poslije.

I za kraj, maknite se s Osijek Newsa! Ili bilo kojeg drugog portala, jer što se više predate problematici onoga ispred sebe, manje ćete misliti na tvrdoglavi sat koji kao da se ne miče s mjesta. Kada ste već na poslu i kada već znate da morate početi raditi, zadubite se i potpuno posvetite svom zadatku. Također smo sigurni da činjenica kako je za samo dva dana petak može biti odličan motivator za preživljavanje današnjeg dana. U tome želimo vama, ali i sebi, puno sreće!

VEZANE VIJESTI

Ponedjeljak ne voli svaka treća osoba

Zašto ne volimo ponedjeljak i kako ga zavoljeti?

Istraživanje Flomax Reliefa u kojem je sudjelovalo dvije tisuće ispitanika, pokazalo je da svaki treći čovjek ne voli ponedjeljak. Istraživanje Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovaj se blagdan obilježava na dan kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti RH

Sutra se obilježava Dan državnosti

Bilo dobro pripremiti laganu jesensku jaknu koju ste možda već spremili.

Pred nama je djelomično sunčana nedjelja, a moguća i pokoja kap kiše

A da znanje ne ostane samo teoretsko, pomoći će čašica, dvije u muzejskom baru i restoranu

U Varšavi se otvara muzej posvećen votki