ŽIVOT

Srijeda kao ponedjeljak – kako preživjeti

Nakon jednog neradnog dana, povratak obavezama može djelovati kao da je opet ponedjeljak

Objavljeno 02.05.2018
Nikolina Ćosić

Uživanje u lijepom vremenu i obilatim ručkovima, druženja i odmor najčešće su značajke koje obilježavaju nedjelju, no tako je većina provela i jučerašnji Praznik rada, zbog čega povratak obavezama mnogima pada teško. Teško, kao da je ponovno ponedjeljak – ali nije – ljudi, srijeda je!

Kako se god današnji dan zvao, vjerujemo kako su brojni oni koji ne znaju kako se oteti pospanosti i u punoj snazi preživjeti još nekoliko dana do vikenda, a mi ćemo vas pokušati u tome usmjeriti, donoseći nekoliko savjeta kako preživjeti drugi ponedjeljak u tjednu!

Najprije, da se ne lažemo, ako se niste naspavali ne možemo vam pomoći. Naime, brojna istraživanja potvrdila su da je odrasloj osobi za normalno funkcioniranje potrebno između 6 i 7 i pol sati sna. Vjerovali ili ne, nedostatak sna uvelike utječe na našu kreativnost i produktivnost, a naše tijelo najbolje funkcionira kada ima ustaljen ritam. Jedini savjet koji vam možemo, iako ne bismo smjeli dati, je taj da zatvorite oko u nekoj pauzi ili dok vas nitko ne gleda.

Ako dan volite započeti nekim omiljenim ritualom, a danas ste to preskočili, nadoknadite to. Bila to velika šalica tople kave ili čaja, obilan doručak ili nešto treće, ubacite taj ritual u nastavak dana kako bi vaš mozak registrirao da je dan započeo, iako se sami na to ne možete priviknuti.

Tjelovježba je uvijek dobar savjet za sve, pa i za preživljavanje ponedjeljka koji nosi ime srijeda. Kratka tjelovježba osigurava poveću dozu kisika, daje energiju i potiče oslobađanje endorfina zbog kojeg ćete biti sretniji.

Glazba je još jedan odličan stimulator raspoloženja, a vi odaberite onu koja će vas potaknuti da ‘živnete’ i skočite na noge, spremni za nove radne podvige i pobjede.

Također dobar motivator za preživljavanje je i smisliti nešto što ćete raditi nakon posla, dogovorite nešto što vas veseli i gdje ćete se osjećati ugodno i opušteno, a tako ćete dobit motiv da kroz ponedjeljak/srijedu jednostavno ‘proletite’ i uživate u onome što vas čeka poslije.

I za kraj, maknite se s Osijek Newsa! Ili bilo kojeg drugog portala, jer što se više predate problematici onoga ispred sebe, manje ćete misliti na tvrdoglavi sat koji kao da se ne miče s mjesta. Kada ste već na poslu i kada već znate da morate početi raditi, zadubite se i potpuno posvetite svom zadatku. Također smo sigurni da činjenica kako je za samo dva dana petak može biti odličan motivator za preživljavanje današnjeg dana. U tome želimo vama, ali i sebi, puno sreće!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Padalina ne bi trebalo biti, a temperatura do 6°C... :)

Vrijeme danas: Djelomice sunčano

U Dalmaciji pretežno, a na sjevernom Jadranu i na kopnu djelomice sunčano. U noći i ujutro uz više oblaka ponajprije Više…

... A temperatura, kažu iz DHMZ-a, čak do 16 °C! :)

Ponedjeljak i nije tako težak kad je sunčano i toplo!

Proljeće nam se vraća? Sunčano, prijepodne mjestimice uz maglu. Vjetar slab. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 Više…

Treći ponedjeljak u siječnju još od 2005. ustanovljen je kao 'plavi ponedjeljak' ili najdepresivniji dan u godini. Kako se vi osjećate danas?

Danas je najdepresivniji dan u godini

Već i ptice na grani pjevaju o tome kako je blagdanska čarolija završena… Već smo imali dosta ‘fore’ i vremena Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje