POLITIKA

Stiglo i to doba godine – POVRAT POREZA

U ljetnom potrošačkom periodu doći će povrat poreza za one koji su ostvarili pravo na to! Oni koji nisu imaju pravo na žalbu

    Objavljeno 27.07.2018
    Tea Pakšec

    Zdravko Marić, ministar financija jučer je nakon sjednice Vlade rekao kako 6.kolovoza kreće povrat poreza. Velika većina novca biti će isplaćena tijekom kolovoza. Riječ je o oko 880 milijuna kuna povrata! Naglašava se kako je do 31.srpnja rok za žalbe na rješenje o povratu poreza, kojih je izdano preko 550 tisuća.

    Podsjetimo, građani su imali rok za prijavu poreza na dohodak za proteklu 2017. godinu, do kraja veljače. Do kraja lipnja trebali su primiti privremena porezna rješenja, a upravo na ta rješenja građani mogu podnijeti prigovori ukoliko smatraju da podaci iz rješenja nisu adekvatni za daljnji proces. O odobrenju prigovora odlučuje prvostupanjsko tijelo.

    Porezna uprava utvrdila je godišnju obvezu poreza na dohodak za 2017. godinu građanima koji su ostvarili prihode od uobičajenih izvora dohotka među njih se ubrajaju: plaće ili mirovine, samostalne djelatnosti te autorski honorari i slično.

    Do 27. lipnja postupak utvrđivanja godišnjeg obračuna poreza proveden je za ukupno 551.184 poreznih obveznika, a za 488.104 građana utvrđena je razlika za povrat poreza u iznosu od 889,7 milijuna kuna, dok je kod ukupno 48.813 građana utvrđena razlika poreza i prireza na dohodak za uplatu u iznosu od 126,3 milijuna kuna.

    Ukoliko vam je i kroz rješenje utvrđeno pravo na povrat poreza, obračunati iznos biti će uplačen na račun u banci. Za one koji nemaju otvoren račun u banci, povrat će se izvršiti u gotovini. Prve uplate mogu se očekivati kao što smo i spomenili tijekom kolovoza.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Vlada predlaže da eurom počnemo plaćati 1. siječnja iduće godine, a da cijene dvojno budu prikazane već od rujna

    Koji je najveći problem koji bi mogao nastati kad uvedemo euro

    Zastupnici u Hrvatskom saboru raspravljaju o konačnom prijedlogu Zakona o uvođenju eura kao službene valute u našoj zemlji, prenosi Index. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska je u srijedu birala 11. saziv Hrvatskog sabora. Građani su u velikom broju izašli na birališta kako bi izabrali 151 saborskog zastupnika. Još jednom, izgledno je da ćemo imati "Frankeštajn" vladajuću koaliciju

    Hoćemo li imati još jednu “Frankenštajn” vladu?

    Grad Osijek prihvatio je nagodbeni prijedlog tužitelja Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG te se obvezuje isplatiti iznos od 3.897.000,00 EUR, najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

    Osječki gradonačelnik Radić o slučaju Saubermacher-Strabag: Ovo je najštetnija sudska presuda protiv Grada Osijeka. Nemamo veze s njom, ali ćemo ju platiti a građani to neće osjetiti

    SDP Osijek je poslao priopćenje povodom Svjetskog dana socijalne pravde te prozvao gradsku upravu

    SDP Osijek – Svjetski dan socijalne pravde