ŽIVOT

Što Vas danas očekuje u Osijeku?

Uvijek se nešto događa u našem divnom gradu...

Objavljeno 17.10.2019
Ivona Amidžić

1. Vožnje turističkim gliserom na Dravi

Ovaj tjedan, od ponedjeljka 14. listopada do nedjelje 20. listopada, organiziraju se turističke vožnje obilaska Osijeka čamcem, tj. turističkim gliserom, po rijeci Dravi. Provjerite raspored polazaka i termina!

2. “A Christmas Carol” Charlesa Dickensa u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

The American drama group Europe s predstavom Christmas Carol – Božićna priča gostuje u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Ovaj klasik Charlesa Dickensa bit će izveden na engleskom jeziku s početkom u 9 sati. Informirajte se ovdje.

3. Dočekali smo i 2. sajam OPG-ova

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek u suradnji sa Studentskim zborom FAZOS i ALUMNI Udrugom bivših studenata i prijatelja Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, organizira „2. sajam Obiteljskih Poljoprivrednih Gospodarstava“ sadašnjih i bivših studenata Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek. Svečano otvaranje sajma započinje u 9 sati, a prodajne i prezentacijske aktivnosti u sklopu sajma trajati će do 13 sati. Provjerite detalje ovdje.

4. 72 sata bez kompromisa – volontirajte za Osijek

72 sata bez kompromisa i SKAC Osijek pozivaju sve Osječane da se priključe najvećem volonterskom projektu u Hrvatskoj! Projekt se održava od 17. do 20. listopada, a detalje provjerite ovdje.

5. Željko Pervan, omiljeni hrvatski komičar i kroničar političke i društvene zbilje dolazi u Osijek

Stand-up nastup Željka Pervana „Predzadnji put“ moći ćete pogledati u kinu Urania u 20 sati. Detalje oko nabavke ulaznica provjerite ovdje.

6. Još traje XIII. Memorijal Ive Kerdića – triennale hrvatskoga medaljerstva i male plastike

Ove godine na triennalu samostalno izlaže akademski kipar Luka Petrinjak. Izložba Memorijal Ive Kerdića – triennale hrvatskoga medaljerstva i male plastike, otvorila se u četvrtak, 26. rujna 2019. u 19 sati u Muzeju likovnih umjetnosti (Europska avenija 9, 31.000 Osijek) i traje do 17. studenoga 2019. Provjerite detalje ovdje.

7. Izložba „Životinja“ kiparice Vlatke Škoro

Muzej likovnih umjetnosti priredio je izložbu mlade osječke umjetnice Vlatke Škoro, akademske kiparice i doktorice umjetnosti. Izložbu možete pogledati u prostorima Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku. Pročitajte više ovdje.

8. Izložba “Omladinske radne akcije – dizajn ideologije”

U sklopu Muzejskog četvrtka, 4. srpnja s početkom u 19 sati u Muzeju Slavonije, na adresi Trg Sv. Trojstva 6, otvara se izložba pod nazivom “Omladinske radne akcije – dizajn ideologije”. Izložba ne traje još dugo, pa iskoristite slobodan ulaz. Pročitajte detalje ovdje.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Slika koju je policija u Hrvatskoj pokazala o sebi i svojim obrascima ponašanja u ovom slučaju apsolutno je neprihvatljiva. Je li ovo izolirani slučaj ili ozbiljno trebamo posumnjati u transparentnost i povjerenje koje možemo imati u institucije države?"

SDP Osječko-baranjske županije: Osuđujemo svaki oblika nasilja i očekujemo odgovornost onih koji su dopustili ozbiljne propuste u postupanju u slučaju stradavanja mlade studentice u Osijeku

Vezano za slučaj mlade studentice iz Osijeka koja je usmrćena a o čemu smo pisali ovdje: Policajca koji je usmrtio Više…

Na startu je za sve sudionike utrke Red Bull čekao s osvježavajućom okrijepom od koje su trkači dobili krila, a 100% svih donacija i startnina ide izravno u projekte istraživanja leđne moždine

[FOTO] Wings for life u Osijeku

Wings for Life World Run doista je jedinstvena i globalna utrka za trkače i sudionike u invalidskim kolicima. Iako je Više…

Osijek, grad po mjeri čovjeka, siguran i miran, čist i urban, a tako nekako baš, mirisan i divan. Proljeće je u Osijeku...

[FOTO] Proljeće u Osijeku

U gradu koji ima više parkova negoli trgova, sve je više onih koji uživaju u zelenim dnevnim boravcima, a osječka Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!