ŽIVOT

Što Vas danas sve očekuje u Osijeku?

Svaki se dan nešto zanimljivo događa...

Objavljeno 11.11.2019
Ivona Amidžić

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Umjesto da beskrajno pretražujete i klikate na svako događanje posebno, mi vam donosimo jednostavni pregled toga što danas možete očekivati: od muzejskih izložbi do večernjih koncerata.

Što se DANAS događa pogledajte ispod:

1. Novi filmski tjedan u kinu Urania donosi velike naslove

U novome filmskom tjednu uz norveški ciklus premijerno možete pogledati horor Doktor Sleep temeljen na romanu Stephena Kinga i romantičnu komediju Last Christmas, a na programu i dalje ostaju prošlotjedni naslovi. Na koji način možete iskoristiti snižene cijene ulaznica pogledajte ovdje.

2. Natječaj za Nacionalni program stipendiranja “Za žene u znanosti“ 2020.

Raspisan je natječaj za Nacionalni program stipendiranja “Za žene u znanosti“ kojim se nagrađuju mlade hrvatske znanstvenice četirima stipendijama. Natječaj 14. godinu za redom objavljuju L’Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture. Nagrada za četiri izabrane mlade hrvatske znanstvenice bit će pet tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti, a koji su uvjeti prijave pročitajte ovdje.

3. CoolTour Norveška: Revija Norveškog filma u kinu Urania (7.11.-21.12.) PROGRAM

U sklopu programa CoolTour kina Urania u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, pogledajte Reviju norveškog filma, u sklopu koje će se na programu naći filmske uspješnice norveške kinematografije različitih filmskih žanrova. Za pregled neobičnih naslova pogledajte ovdje.

4. Obilježavanje „Martinja“ i pojačani nadzor prometa

Kao i svake godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“, koji se obilježava 11. studenog, očekuje se povećani broj sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića. Pogledajte kad su najjače mjere na snazi ovdje.

5. Mjesec hrvatske knjige 2019. (15.10.-15.11.) PROGRAM

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i dalje ima mnoštvo aktivnosti u ovogodišnjem Mjesecu knjige. Moto je manifestacije “U ritmu čitanja”. Informacije o aktivnostima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek vezane za Mjesec hrvatske knjige 2019. i pojedinačni programi i događanja navedeni su ovdje.

6. Još traje XIII. Memorijal Ive Kerdića – triennale hrvatskoga medaljerstva i male plastike

Ove godine na triennalu samostalno izlaže akademski kipar Luka Petrinjak. Izložba Memorijal Ive Kerdića – triennale hrvatskoga medaljerstva i male plastike, otvorila se u četvrtak, 26. rujna 2019. u Muzeju likovnih umjetnosti (Europska avenija 9, 31.000 Osijek) i traje do 17. studenoga 2019. Provjerite detalje ovdje.

7. Izložba „Životinja“ kiparice Vlatke Škoro

Muzej likovnih umjetnosti priredio je izložbu mlade osječke umjetnice Vlatke Škoro, akademske kiparice i doktorice umjetnosti. Izložbu možete pogledati u prostorima Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku. Pročitajte više ovdje.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nema šta nema! Besplatni koncert, Baranjski bećarac, baranjski grah u ćupu, Festival tista i smotra folklora, rekreacijska biciklijada...

Dan županije ove godine prerastao u cijeli tjedan: Hrpa besplatnih događanja i koncert Indire!

Osječko-baranjska županija 2. lipnja obilježava Dan županije, što je ujedno podsjetnik na isti dan 1997. godine, kad su se u Belom Manastiru Više…

Sutra mnoštvo događanja u sklopu manifestacije u Osijeku...

Hrvatska volontira 2022. – prijavljeno preko 250 volonterskih aktivnosti!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Više…

Program obilježavanja počinje malo ranije tako da već i danas možemo očekivati nekoliko događanja...

Objavljen Program obilježavanja Dana grada Osijeka

Iz Grada Osijeka su objavili i program obilježavanja Dana grada Osijeka, 2. prosinca. Program obilježavanja počinje malo ranije tako da Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša