ŽIVOT

Što Vas danas sve očekuje u Osijeku?

Svaki se dan nešto zanimljivo događa...

Objavljeno 15.11.2019
Ivona Amidžić

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Umjesto da beskrajno pretražujete i klikate na svako događanje posebno, mi vam donosimo jednostavni pregled toga što danas možete očekivati: od muzejskih izložbi do večernjih koncerata.

Što se DANAS događa pogledajte ispod:

1.  Audioperformans “OSscape” Marka Jovića (15.11.) NAJAVA

Danas, s početkom u 20 sati u prostoru Bastiona, održat će se izvedba rada/audioperformansa pod nazivom OSscape umjetnika Marka Jovića, nastala kao rezultat petog rezidencijalnog programa u sklopu projekta MMML Studio. O čemu se točno radi pogledajte ovdje.

2. Uhvati ritam u knjižnici na FFOS-u (11.-15.11.) PROGRAM

U povodu ovogodišnjega Mjeseca hrvatske knjige, koji se odvija u Ritmu čitanja, Knjižnica Filozofskoga fakulteta Osijek (Školska ulica 4) organizira programski tjedan od 11. do 15. studenoga pod nazivom Uhvati ritam u Knjižnici. Program pročitajte ovdje.

3. Glazbeni vikend uz 21. memorijal „Darko Lukić“ (15.-17.11.) NAJAVA I PROGRAM

21. memorijal „Darko Lukić“, međunarodni susret mladih klavirista, predstavlja tri koncertne večeri na kojima nastupaju mlade nade klasične glazbene scene. Grad Osijek bit će domaćin, od 15. do 17. studenoga 2019., mladim klaviristima iz Beča, Novog Sada, Zagreba i Osijeka. Svi koncerti održat će se u Arheološkom muzeju Osijek, s početkom koncerata u 19.00 sati, a detaljni program provjerite ovdje.

4. Natječaj za Nacionalni program stipendiranja “Za žene u znanosti“ 2020.

Raspisan je natječaj za Nacionalni program stipendiranja “Za žene u znanosti“ kojim se nagrađuju mlade hrvatske znanstvenice četirima stipendijama. Natječaj 14. godinu za redom objavljuju L’Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture. Nagrada za četiri izabrane mlade hrvatske znanstvenice bit će pet tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti, a koji su uvjeti prijave pročitajte ovdje.

5. CoolTour Norveška: Revija Norveškog filma u kinu Urania (7.11.-21.12.) PROGRAM

U sklopu programa CoolTour kina Urania u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, pogledajte Reviju norveškog filma, u sklopu koje će se na programu naći filmske uspješnice norveške kinematografije različitih filmskih žanrova. Za pregled neobičnih naslova pogledajte ovdje.

6. Mjesec hrvatske knjige 2019. (15.10.-15.11.) PROGRAM

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i dalje ima mnoštvo aktivnosti u ovogodišnjem Mjesecu knjige. Moto je manifestacije “U ritmu čitanja”. Informacije o aktivnostima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek vezane za Mjesec hrvatske knjige 2019. i pojedinačni programi i događanja navedeni su ovdje.

7. Još traje XIII. Memorijal Ive Kerdića – triennale hrvatskoga medaljerstva i male plastike

Ove godine na triennalu samostalno izlaže akademski kipar Luka Petrinjak. Izložba Memorijal Ive Kerdića – triennale hrvatskoga medaljerstva i male plastike, otvorila se u četvrtak, 26. rujna 2019. u Muzeju likovnih umjetnosti (Europska avenija 9, 31.000 Osijek) i traje do 17. studenoga 2019. Provjerite detalje ovdje.

8. Izložba „Životinja“ kiparice Vlatke Škoro

Muzej likovnih umjetnosti priredio je izložbu mlade osječke umjetnice Vlatke Škoro, akademske kiparice i doktorice umjetnosti. Izložbu možete pogledati u prostorima Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku. Pročitajte više ovdje.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Što ćete vi danas, na neku manifestaciju, šetnjicu ili samo laganini subota? :D

Došao nam je i vikend – što sve još možete posjetiti prije ponedjeljka?

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Više…

Kraj je tjedna i vrijeme za opuštanje - što prvo obići? :D

Što možete posjetiti danas u Osijeku?

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Više…

U Osijeku se uvijek nešto zanimljivo događa... I dalje nije kasno za neke zanimljive manifestacije :D

Što je danas lijep i sunčan dan… Što ćete posjetiti?

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.

Bogat izbor ornamentalnih i tropskih biljaka, proizvoda i opreme za hortikulturu i florikulturu, cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome kao i zanimljive radionice i gastro ponuda vas očekuju na Proljetnom festivalu u Čepinu

[NAJAVA] Proljetni festival u Čepinu

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka