POLITIKA

Šuica objavila popis imovine, ali nije navela koliko vrijedi

Sunčana Glavak: "Gong propitivanjem imovine Dubravke Šuice opstruira državu i ruši joj ugled"

  Objavljeno 01.10.2019
  Ivona Amidžić

  Hrvatska kandidatkinja za članicu Europske komisije Dubravka Šuica objavila je uoči saslušanja u Europskom parlamentu u četvrtak izjavu o financijskim interesima u kojoj nabraja, ali ne navodi vrijednost obiteljske imovine.

  Izjava o financijskim interesima dostupna je na službenim stranicama Europskog parlamenta i datirana je s 12. rujnom.

  Kandidatkinja za potpredsjednicu Komisije za demografiju i demokraciju posjeduje 69 dionica Atlantske plovidbe vrijednih 4105,91 eura i 63 dionice HT-a u vrijednosti 1354,71 eura.

  Šuica nadalje navodi obiteljsku kuću u Dubrovniku, stan u Zagrebu, kuću na Blidinju u Bosni i Hercegovini koje sve glase na njezinog supruga. Nije objavila podatake o vrijednosti tih nekretnina.

  Navodi još kuću i zemljište na Pelješcu koji su u djelomičnom vlasništvu supruga te tvrtku DUBE d.o.o. za pomorski prijevoz koja ne posluje od 2016.

  U nastavku izjave o financijskim interesima navela je kuću u Cavtatu koja se gradi od 1988., što joj nasljedstvo od roditelja.

  Udruga Gong zatražila je nedavno da Šuica zaustavi višegodišnja nagađanja o porijeklu i vrijednosti svoje imovine i da objavi imovinske kartice s početaka svoje političke karijere, kao i nalaz porezne inspekcije vezano za njenu imovinu koja je prema medijskim napisima vrijedna pet milijuna eura.

  Premijer Andrej Plenković na to je rekao da je Šuica prijavila sve što je trebala prijaviti, a Gong optužio da glumi neovisnu udrugu koja je u stvari produžena ruka SDP-a. Šuičina nasljednica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak kazala je, pak, da Gong propitivanjem njezine imovine u suradnji s SDP-om opstruira državu i ruši joj ugled.

  (Hina)

  foto: youtube (screenshot)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Plan ukupno predviđa pomoć u visini od 750 milijardi eura pri čemu bi 500 milijardi bilo isplaćeno u vidu nepovratnih paketa pomoći a 250 u obliku kredita...

  Merkel o “korona-paketu”: Pojedina stajališta zemalja-članica još uvijek udaljena

  Angela Merkel priželjkuje brzo rješenje oko korona-paketa Europske unije ali smatra da su pojedina stajališta zemalja-članica još uvijek udaljena, priopćeno Više…

  "Tražimo otvaranje svih bitnih podataka tijela javnih vlasti građanima"

  Gong: Izbori su prilika za novi početak i izgradnju boljeg sustava

  Gong je poručio kako su izbori prilika za novi početak i izgradnju boljeg sustava i društva te su stoga poslali Više…

  Na raspravi su zemlje članice pozvane da poduzmu potrebne korake za primanje Hrvatske, Bugarske i Rumunjske u šengenski prostor

  Zastupnici EP-a raspravljali o stanju u šengenskom prostoru

  Zastupnici Europskog parlamenta raspravljali su na plenarnoj sjednici u Bruxellesu o stanju u šengenskom prostoru nakon pandemije covida-19 i pozvali Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  "Svi vi koji igrate po svojim pravilima, premijer i zastupnici koji imaju "extra" pravila oko samoizolacije, koji se sa svima nama ismijavate, zašto to činite, gdje vam je mjera, gdje vam je kraj?"

  Most secirao HDZ i HNS te “promjenjiva” pravila: Dvostruki standardi po leđima Osijeka i Slavonije

  Ne isključuje mogućnost da maratonski samit u Bruxellesu ne urodi plodom...

  Plenković od “štedljivih zemalja” očekuje kompromis o europskom proračunu

  Plan ukupno predviđa pomoć u visini od 750 milijardi eura pri čemu bi 500 milijardi bilo isplaćeno u vidu nepovratnih paketa pomoći a 250 u obliku kredita...

  Merkel o “korona-paketu”: Pojedina stajališta zemalja-članica još uvijek udaljena