ŽIVOT

Sve lošije epidemiološke brojke u slavonskim županijama

Udio pozitivnih među testiranima je 14,5%. Jedna osoba iz Osijeka, rođena 1931. godine, preminula je. U osječkom KBC-u hospitalizirano je 10 covid-19 pacijenata

Objavljeno 20.08.2021
Petar Tauković

Slavonske su županije na epidemiološkoj karti ECDC-a označene zelenom bojom. No posljednjih nekoliko dana i tu broj novozaraženih raste. Jučer ih je u Osječko-baranjskoj županiji bilo 20. Preminula je jedna osoba – javlja HRT Radio Osijek.

Zelenom su na karti ECDC-a označene regije u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih na 100 tisuća stanovnika manja od 50, a udio pozitivnih na covid-19 od testiranih manji od četiri posto ili je 14-dnevna incidencija manja od 75, a udio pozitivnih manji od jedan posto.

Prema podacima koje je objavio Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 138 uzoraka od kojih je 20 bilo pozitivno na koronavirus. (11 Osijek, 5 Đakovo, po 1 Bilje, Darda, Valpovo i Viškovci). Udio pozitivnih među testiranima je 14,5%. Jedna osoba iz Osijeka, rođena 1931. godine, preminula je. U osječkom KBC-u hospitalizirano je 10 covid-19 pacijenata. U samoizolaciji je 389 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 128 uzoraka, od kojih je pet bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Na tom je području trenutno aktivno 16 slučajeva zaraze koronavirusom – 3 osobe su hospitalizirane, a 13 se nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 117 osoba.

Među 44 testiranih, kod  njih četvero, detektiran je virus SARS-CoV-2. Troje ih dolazi s područja grada Virovitice, a jedna je osoba iz Slatine, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica, trenutno nema COVID-19 pacijenta.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Medicinski stručnjaci upozoravaju na važnost cijepljenja protiv gripe kako bi se zaštitili od ozbiljnih komplikacija. Gripa je ozbiljna bolest od koje može oboljeti svaka osoba. Može dovesti do teških, ponekad i po život opasnih komplikacija.

Gripa nije tek sezonska bolest, zaštita ranjivih skupina je imperativ!

Gripa se često smatra rutinskom respiratornom infekcijom koja prolazi za nekoliko dana i ne ostavlja ozbiljne posljedice. U stvarnosti situacija Više…

Aktivno je 373 slučaja, a u izolaciji je 65 osoba. Porast oboljelih je od kraja kolovoza zabilježen u Hrvatskoj i u ostatku EU. Cijepljenje se posebno preporuča nekim skupinama.

HZJZ objavio nove preporuke za cijepljenje protiv korone

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je privremene preporuke za cijepljenje protiv koronavirusa ove jeseni. Prema podacima HZJZ-a, u Više…

Nakon što je proglašen prestanak epidemije bolesti Covid-19 uzrokovane virusom SARS-Cov-2, šalteri će za građane raditi od 7,15 do 18,30 sati svaki radni dan sve do 11.6.

MUP produžio radno vrijeme šaltera u Upravi za osobne dokumente

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 11. svibnja 2023. donijela odluku o proglašenju prestanka epidemije bolesti Covid-19 uzrokovane virusom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša