Arhiva

Svjetski gimnastički kup u Osijeku – Najtrofejniji konjaš svih vremena stiže u Osijek!

  Objavljeno 10.05.2017
  OsijekNews redakcija

  Počelo je završno odbrojavanje do početka Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku. Najjačeg ovosezonskog turnira iz serije Grand Prixeva koji će Gradski vrt ugostiti od 18. do 21. svibnja.

  Deveto izdanje osječkog turnira imati će niz poslastica, niz najvećih svjetskih gimnastičkih zvijezda, a listu predvodi najtrofejniji svih vremena na konju s hvataljkama, Krisztian Berki.

  Ili Hosszu. U Osijeku će ga slijedećeg tjedna mnogi zvati baš tako kako ga zovu u njegovoj zemlji, zemlji u kojoj je već godinama apsolutni kralj gimnastike i jedan od najvećih mađarskih sportaša.

  – Gimnastika je izabrala mene, ne ja nju. Jednostavno, bio sam poprilično nemirno dijete i moji roditelji su se spasili kada sam sa 5 godina pozvan da dođem u gimnastičku dvoranu – prisjetio se danas 32-godišnjak iz Budimpešte koji je u karijeri osvojio sve.

  Baš svako zlato koje se nudi u gimnastici Berki je uspio uloviti zahvaljujući nevjerojatnoj dominaciji na konju s hvataljkama.

  On je olimpijski pobjednik iz Londona 2012. godine. On ima pet svjetskih i čak devet europskih medalja, a prije samo nekoliko tjedana na Europskom prvenstvu u Cluju postao je viceprvak i to nakon gotovo dvije godine pauze.

  – Da, mogao sam već odavno otići u mirovinu, uživati, ali zašto bih otišao kad sam i dalje dovoljno jak da mogu osvajati medalje i kada i dalje uživam natjecati se? Volim ovo što radim, moja obitelj, supruga i kćer koje su mi najveća inspiracija, potiču me da ne prestanem. Gimnastika je još uvijek ono najbolje što znam raditi. Još uvijek volim trenirati i volim biti dio ovog showa.

  Osijek je onda idealno mjesto za njega… Jer, tu je show zagarantiran sva četiri dana natjecanja!

  VEZANE VIJESTI

  Osijek Grand Prix – Žito Challenge Cup (20.-21.05.)

  Gimnastički Grand prix postao je zaštitni znak Osijeka, a od 20. do 21. svibnja 2017. u sportskoj dvorani Gradski vrt Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Pišite nam u komentar na Facebook-u - rezultat, ili tagirajte svoj kafić za gledanje, ekipu ... :)

  Gdje gledate utakmicu sutra u 20? Tagirajte Vaše kafiće, ekipu …

  Nogometaši Osijeka igrat će protiv moldavskog Petrocuba iz Sarata-Galbene u 1. pretkolu Europske lige. Tako je odlučio ždrijeb u Nyonu

  Osijek ide u Moldaviju, potom na škotski Rangers

  Goran Bare i Majke jučer održali 4. koncert ovogodišnjeg OLJM-a

  [FOTO] Goran Bare poručio:”Ugledajte se na one iz politike i mislite samo na sebe!”