Arhiva

Tjedan u paukovoj mreži

  Objavljeno 05.07.2017
  OsijekNews redakcija

  „S velikom moći dolazi velika odgovornost“ – dobro je poznata rečenica koju je ujak Ben izgovorio Peteru Parkeru i koja se proteže kroz sve stripovske i filmske Spider-Mane. Strip verziju su stvorili pisac Stan Lee i pisac-crtač Steve Ditko, a svoje prvo pojavljivanje je imao u kolovozu 1962. godine u stripu Amazing Fantasy #15. Filmska priča započinje 2002., a s godinama je prerasla u mini serijal i poznatu Marvelovu franšizu o Čovjeku-pauku. Predvođen pomno izabranom glumačkom ekipom, dovoljno odmjerenom količinom humora, lijepo razrađenom pričom i dobro osmišljenim i koreografiranim akcijskim scenama, priča novog nastavka Povratak kući se nastavlja na hit Kapetan Amerika: Građanski rat, u kojemu je mladi Tom Holland ostvario svoj senzacionalni debi. Uzbuđen zbog iskustva koje je doživio s Osvetnicima, Peter se pokušava vratiti svojoj normalnoj svakodnevnoj rutini, iako ga u tome sprječavaju misli kako se još uvijek mora dokazati kao pravi superheroj… Ne sumnjamo da će film postati pravi ljetni hit.

  Posljednji je tjedan ovogodišnjeg programa cjelodnevnog ljetnog boravka za djecu od 7 do 12 godina Ljeto s Franom, koji već drugo ljeto za redom organiziramo u suradnji s Francuskom alijansom Osijek, Muzejom likovnih umjetnosti, Osnovnom školom Franje Krežme, a ove godine će nam se pridružiti i Izviđači iz Francuske. Program se održava od 19. lipnja do 14. srpnja, od ponedjeljka do petka, a obuhvaća druženje i boravak na zraku, tjelesne aktivnosti, učenje francuskog uz izvorne govornike, ručak i užinu te likovne, filmske i informatičke radionice. U pratnji animatora, muzejskih pedagoga, profesora i izviđača, djeca će se zabavljati i uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike.

  Nakon ljetne pauze od „ne-filmskih“ evanata, od rujna se ponovno vraćamo s brojnim koncertima, stand up-ovima, predstavama, različitim filmskim ciklusima i festivalima. Za sada ćemo samo spomenuti neka od imena: Darko Rundek i Apokalipso bend, Zijah Sokolović, Tarik Filipović – Ćiro, Pravila igre itd.

  Novi filmski tjedan premijerno donosi nastavak popularnog Spider-Mana: Povratak kući, a na programu i dalje ostaju hitovi Transformers: Posljednji vitez, animirani i na hrvatski sinkronizirani Kako je Gru postao dobar te romantična drama Povijest ljubavi.

  Redatelj Michael Bay je ponovno preuzeo redateljsku palicu nastavka svima već poznatog serijala o Transformerima. Posljednji vitez je peti nastavak ovog serijala nastalog prema jednoj od najpopularnijih dječjih igračaka. Pripovjedač Anthony Hopkins nas uvodi u priču povijesnim prizorima, uz scene viteza na konjima, zapaljenim strijelama do nacističke Njemačke pa sve do suvremenog doba. Nezaustavljiva sila zla kreće prema Zemlji…

  Nizom hitova franšize Despicable Me kompanije Illumination i Universal Pictures predstavile su svjetskoj publici super-zlikovca Grua i njegove nestašne Malce. U novom nastavku Kako je Gru postao dobar, Gru i njegova nova supruga Lucy imaju problema s najnovijim zlikovcem koji prijeti čovječanstvu- Balthazarom Brattom te Gru-ovim bratom blizancem koji ga pokušava vratiti na put zla… Film prikazujemo u sinkroniziranoj verziji, stoga- ne propustite!

  Povijest ljubavi priča je o tajanstvenoj, davno izgubljenoj knjizi koja se iznenada ponovno pojavljuje, priča o starcu koji traži svojeg sina zajedno s djevojkom koja želi pronaći lijek za majčinu osamljenost. Filmska ekranizacija slavnog romana američke spisateljice Nicole Krauss, probudit će prave romantike u svima nama.

  Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i Kohorta Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

  Kinematografi Osijek d.d.
  Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
  tel/fax Uprava: +385 31 205 501
  kino Urania + 385 31 205 507
  www.kinematografi-osijek.hr
  Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

  Program Kina Urania 6.7.-12.7.2017 by OsijekNews on Scribd

  VEZANE VIJESTI

  Životni CABAres: Posljednjeg Jedija dočekujemo uz Klapsku pratnju

  Zijah Sokolović, novi Star Wars nastavak, klapa Cambi, izložba „105 godina kina Urania“, promocija kalendara Udruge Pobjede… u jednom tjednu Više…

  Filmovi o ljubavi, American Film Club, Željko Pervan… dolazite?

  Nije Večernja škola, ali ćemo naučiti kako preživjeti na ovom našem malom Komadiću Europe. Mix starih i novih fora, uz Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Goran Bare i Majke jučer održali 4. koncert ovogodišnjeg OLJM-a

  [FOTO] Goran Bare poručio:”Ugledajte se na one iz politike i mislite samo na sebe!”

  "Solidarnost je temelj" provodi se u svrhu smanjenja broja napuštenih životinja

  Azil Osijek osigurao mogućnost besplatne sterilizacije pasa

  Galerija fotografija s prvog finalnog dana DOBRO World Cup-a

  FOTO: Lete, lete, lete…gimnastičari