Arhiva

Tjedan u znaku SF filmova i komedija Srećka Šojića

  Objavljeno 28.03.2017
  OsijekNews redakcija

  vječiti mladić, neponovljivi komičar i proslavljeni glumac gospodskih manira preuzetih od stare škole ponašanja i ophođenja, Milan Lane Gutović poznatiji kao Srećko Šojić, zvijezda komedija „Bela lađa“ i „Tesna koža“ predstavlja neponovljivu hit komediju pod nazivom Ukrađena ličnos’. Predstavu možete pogledati u utorak 4. travnja 2017. s početkom u 19:30 h u kinu Urania.

  S ponosom najavljujemo i novu kazališnu poslasticu „Ćiro“ u izvedbi glumca Tarika Filipovića. Radi se o monodrami inspiriranoj životom nogometnog trenera Miroslava Ćire Blaževića, koja će nas zasigurno nasmijati do suza. Predstava je na rasporedu u petak 28. travnja 2017. u kinu Urania, s početkom u 20:00 h.

  Ulaznice za obje predstave po cijeni od 80 kn se mogu kupiti na blagajni kina Urania ili rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-16 h), 205-507 (blagajna kina, iza 17 h), email-a: info@kinematografi-osijek.hr i ulaznice@kinematografi-osijek.hr ili putem našeg Facebook profila i grupe.

  Nastavljamo s Frankofonijom i Revijom suvremenog frankofonog filma. Međunarodni dan Frankofonije obilježen je 20. ožujka a bio je posvećen francuskom jeziku i multikulturalnoj zajednici koju čini preko 220 milijuna govornika u svijetu. Obilježava se na svih pet kontinenata kroz različita događanja koja oslikavaju bogatstvo kultura, običaja i vrijednosti frankofonih zemalja. Ovogodišnje izdanje festivala u Osijeku održava se u znaku 120. godišnjice osnivanja udruge Francuska alijansa Osijek, a ovaj tjedan će se moći pogledati Moj život kao Tikvica (četvrtak 30.3. u 18:15 h), Golman (četvrtak 30.3. u 19:30 h i utorak 4.4. u 21:00 h), Odjednom tata (petak 31.3. u 17:35 h i nedjelja 2.4. u 19:15 h), Nije njegov tip (ponedjeljak 3.4.  u 19:00 h) i Neruda (utorak 4.4. u 16:45 h).

  Novi filmski tjedan osim Frankofonije premijerno donosi remake kultnog japanskog animiranog filma Duh u oklopu te dječju poslasticu Štrumpfovi: Skriveno selo, a i dalje se mogu pogledati Osnivač, Trag života te sinkronizirana ili titlovana Ljepotica i zvijer.

  Duh u oklopu je igrani remake međunarodno priznatog SF naslijeđa: japanskog animiranog filmu iz 1995. godine te istoimene mange iz 1991. godine. Radnja je smještena u 2029. godinu kada su mnogi ljudi postali kiborzi zamijenivši neke svoje dijelove tijela umjetnim implantatima. Pratimo kiborg-policajku Major (Scarlett Johansson) koja vodi elitnu postrojbu pod nazivom Sektor 9 zaduženu za najopasnije kriminalce i njenog ljudskog partnera u lovu na tajanstvenog hakera znanog samo kao ‘Pupper Master’.

  Štrumpfovi se vraćaju – bolji nego ikad prije! U trećem nastavku ovog popularnog animiranog serijala, Štrumpfeta će se uz pomoć tajanstvene karte i u pratnji svojih najboljih prijatelja (Lumenog, Trapavog i Hrge) upustiti u uzbudljivu avanturu kroz Zabranjenu šumu. Upustivši se na ovo nevjerojatno putovanje ispunjeno uzbuđenjima i opasnostima, naši junaci uskoro će otkriti najštrumpfastičniju tajnu u svojoj povijesti! Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

  Omar Sy, poznat po fenomenalnoj ulozi u filmu Nedodirljivi, ovaj put glumi u obiteljskoj komediji Odjednom tata. Samuel uživa u bezbrižnom životu bez obaveza, sve dok mu bivša žena ne objavi da je ostala trudna, preda mu curicu i nestane! Samuel postaje pažljiv, ali još uvijek nekonvencionalan tata maloj Gloriji koja već ima 8 godina kada se u njihov život vraća mama…

  Osnivač je film koji otkriva kako je zapravo McDonalds postao ono što je danas.

  Radnja filma Trag života vrti se oko šesteročlane posade na međunarodnoj svemirskoj postaji koja se nalazi na rubu jednog od najvažnijih otkrića u povijesti civilizacije: prvog dokaza života na Marsu.

  Walt Disney Pictures oživljava Ljepoticu i zvijer ovaj put u igranoj, na hrvatski sinkroniziranoj i titlovanoj verziji. Film opisuje fantastično putovanje Belle (Emma Watson), pametne, lijepe i samostalne djevojke koju Zvijer zarobi u svom dvorcu…

  Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i jeftinije cijene možete iskoristiti na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn) te uz grupne popuste (minimalno 10 osoba, cijena ulaznice 18 kn) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

  Kinematografi Osijek d.d.
  Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
  tel/fax Uprava: +385 31 205 501
  kino Urania + 385 31 205 507
  www.kinematografi-osijek.hr
  Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

  VEZANE VIJESTI

  Životni CABAres: Posljednjeg Jedija dočekujemo uz Klapsku pratnju

  Zijah Sokolović, novi Star Wars nastavak, klapa Cambi, izložba „105 godina kina Urania“, promocija kalendara Udruge Pobjede… u jednom tjednu Više…

  Filmovi o ljubavi, American Film Club, Željko Pervan… dolazite?

  Nije Večernja škola, ali ćemo naučiti kako preživjeti na ovom našem malom Komadiću Europe. Mix starih i novih fora, uz Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Goran Bare i Majke jučer održali 4. koncert ovogodišnjeg OLJM-a

  [FOTO] Goran Bare poručio:”Ugledajte se na one iz politike i mislite samo na sebe!”

  "Solidarnost je temelj" provodi se u svrhu smanjenja broja napuštenih životinja

  Azil Osijek osigurao mogućnost besplatne sterilizacije pasa

  Galerija fotografija s prvog finalnog dana DOBRO World Cup-a

  FOTO: Lete, lete, lete…gimnastičari