ŽIVOT

Tko bolje kuha – snaše ili influenceri?

Mogu li hrvatski gastro blogeri pobijediti slavonske snaše koje slove za vrhunske kuharice?

Objavljeno 24.08.2019
Alan Srčnik

I jedni i drugi su sjajni domaćini i veliki ljubitelji slavonskih specijaliteta, u kuhinji su spretni i okretni, a jela pripremaju s puno ljubavi i strasti, no pristupi im se potpuno razlikuju. Kuhaju li bolje slavonski foodblogeri ili snaše, saznat će se u nedjelju, 1. rujna, na atraktivnom natjecanju u Babinoj Gredi na farmi Salić.

Boje snaša branit će članice kluba babogredskih kuvačica čije podatke klub zasad vješto krije, a prva se postava neće znati do pred sam početak manifestacije. Izazovu nisu mogli odoljeti poznati hrvatski influenceri Ena Foodgasm Kokanović, odnedavno Nagy, te Vedran Bošković, autor stranice Začinjeno s ljubavlju (Seasoned with Love).

„Pripremat će se jela koja čine tradicionalni šokački ručak: razne juhe – povrtne, u vodi od tijesta, s kuhanim mesom, potom pečenja, pa varijante krumpira i slanine, tjestenine – tačke, trganci…, kolači i slastice poput salenjaka i štrudli. Tko preživi, kuhat će! I s jedne, i s druge strane očekuju se i kulinarski asovi iz rukava, a posjetitelji će moći podijeliti dojmove i ocjene. Nakon što ih pregleda, domaćin manifestacije, čika Ilja, sažet će ih u konačnu presudu. Kao međunarodni stručni promatrač ogled i sudovanje će pratiti blogerica Sanja Mijac, poznata i kao Domaćica Sanja. Jednog od sretnih komentatora očekuje i prigodna nagrada“, ističu organizatori gastro megdana, koji je sastavni dio 18 izdanja Stanarskih susreta, manifestaciji koja će osim kuhara, 31. kolovoza i 1. rujna u Babinu Gredu dovesti slikare, kazališne umjetnike, najbolje tamburaše, jahače i sve one koji se vole natjecati u starinskim disciplinama.

Ako niste znali, u ovom mjestu u Vukovarsko-srijemskoj županiji pronađen je prvi zapis o slavonskom kulinu, konjogojstvo ima najdulju tradiciju u Slavoniji, a svaka dva mjeseca organizira se neko događanje i na taj način čuvaju se najljepši slavonski običaji.

tekst: PR – foto: TZ VSŽ

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Specijaliteti koje će pripremati kuharska zvijezda, vino i glazba... :)

Dalmatinska večer u Osijeku!

Za sve istinske ljubitelje gastronomije Hotel Osijek i Visoka Škola Aspira pripremaju neponovljivi gastro spektakl Dalmatinska večer. Ovaj jedinstveni spoj Više…

Pripadnici našeg HNK su se od posla opuštali uz ručak koji je pripremao Miroslav Čabraja. U tanjuru je gorilo, i to doslovno... :) 

Hoće li Čabraja dobiti titulu intendanta ne znamo, ali znamo da je titulu najboljeg kuhara već dobio! 

Ekipa našeg HNK, ako je Instagramu za vjerovati, zaista se dobro zabavlja i opušta u predahu od posla… Raditi se, Više…

Nije nedostajalo topovskih pucnjeva, mačevanja, pucanja iz pušaka kremenjača i kubura - piše i 'fotka' Cepinonline.hr

Vitezovi Kolođvara obranili utvrdu i otjerali neprijatelje

Manifestacija “Povratak vitezova na utvrdu Kolođvar”, održana je sinoć sa spektakulatnom borbom za Kolođvar! – piše čepinski news portal Cepinonline.hr. Festival Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje