GOSPODARSTVO

U Čepinu otvoreni Medicinski centar i hotel vrijedni 46 milijuna eura

Otvoreni su novoizgrađeni Medicinski centar - specijalna bolnica budućeg međunarodnog medicinskog centra s vodećim stručnjacima plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, urologije i drugih djelatnosti, kao i hotel smještajnog kapaciteta od 61 jedinice, s wellness prostorom veličine 1.500 kvadratnih metara

    Objavljeno 19.10.2023
    Matija Ivanković

    Uz prigodnu svečanost kojoj je nazočilo više od 1.000 gostiju, 18. listopada 2023. godine u Čepinu, na lokaciji Ovčara, otvoreni su novoizgrađeni Medicinski centar – specijalna bolnica budućeg međunarodnog medicinskog centra s vodećim stručnjacima plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, urologije i drugih djelatnosti, kao i hotel smještajnog kapaciteta od 61 jedinice, s wellness prostorom veličine 1.500 kvadratnih metara. Riječ je o novim investicijama Žito grupe čija je vrijednost 46 milijuna eura. Ovim projektima, nakon niza investicija u segmentu poljoprivrede i prehrambene industrije, Žito grupa se usmjerila i u ovaj novi smjer poslovanja.

    – Moj motiv za ulazak u zdravstveni biznis želja je da iza sebe ostavim nešto trajnije. Obveza je poduzetnika u društvu stvarati novu dodanu vrijednost. Kroz svoj životni vijek sam stekao dojam i osjećaj zadovoljstva kada stvaram neke nove stvari. Sve što napravite za sebe, umire s vama, što napravite za druge, ostaje živjeti duže od vas. Moja misija nije samo stvoriti novac nego stvoriti novu vrijednost koja je dodana društvu i zajednici u kojoj živimo. Ako to nemamo kao poduzetnici, onda mislim da smo pogriješili profesiju. Ako i kao liječnik nemamo osjećaj transfera svoga znanja i pomoći pacijentu, mislim da smo i tada pogriješili profesiju. Investicija u medicinski centar je spoj prijateljstva i dviju različitih struka, a hotel je dodana vrijednost, kada dođu strani pacijenti da imaju gdje prespavati. Potrudili smo se ovime gostima pružiti visoku dozu hedonizma i ugode i da u čudu kažu – ovo je Slavonija! Nisu samo komarci Slavonija! Nismo inferiorni ni prema kojem dijelu Europe i želimo to pokazati preko ovakvih projekata – rekao je vlasnik i predsjednik Uprave Žito grupe Marko Pipunić.

    Svečanosti su nazočili i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar zdravstva Vili Beroš, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić, načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac i drugi uzvanici.

    – Ovi se projekti poklapaju sa strateškim ciljevima Vlade RH kao investicije u cjelogodišnji turizam i ravnomjerno regionalno razvijen turizam, turizam koji se razvija na kontinentu, a kako ćemo ga razvijati nego ulaganjem u nove smještajne kapacitete, ali i ulaganjem u zdravstveni turizam kroz ulaganje u specijalne bolnice, toplice. Vlada RH to je prepoznala i prvi put osigurala nepovratna sredstva upravo za zdravstveni turizam – rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

    Ministar Beroš je naglasio kako se razvijamo na dva pravca – jedan je javnozdravstveni, a drugi privatni. – No, oni moraju biti komplementarni i moraju postići ono što zajednički želimo, a to je što kvalitetniju uslugu za naše bolesnike – istaknuo je Beroš.

    – Ovo je vrlo vrijedna investicija za Osječko-baranjsku županiju, i ne prva od strane Žito grupe. Oni ovako na određeni način i vraćaju svoj dug zajednici u kojoj rade i volio bih kada bi svi koji funkcioniraju i rade na području županije dio duga vratili zajednici. Na taj način bi zajednički snažili ne samo našu županiju nego cijelu hrvatsku zajednicu u kojoj živimo – rekao je župan Ivan Anušić.

    – Ovo je na valu velikih investicija koje se događaju na ovim prostorima. U samo godinu dana napraviti ovakav hotel i medicinski centar vrijedno je svakog poštovanja. Od toga će veliku važnost imati i lokalna zajednica, dakle Općina Čepin i Grad Osijek – kazao gradonačelnik Ivan Radić.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Kombinacija zelene oaze uz planinsko okruženje i termomineralne vode daje relaksirajući odmor za sve genracije. Kompleks se sastoji od Hotela, zatvorenih i otvorenih bazena, wellness i spa centra, sala za konferencije, kao i dodatnih sadržaja

    [FOTO] Terme Ozren – bogatstvo prirode koji djeluju na vašu dušu i tijelo

    Bilo da planirate obiteljski odmor ili romantični vikend za dvoje, onda je idealno mjesto za vas kompleks termomineralnih voda “Terme Više…

    Hotel se nalazi u Čepinu, smještajnog je kapaciteta od 61 jedinice koje broje i jedan predsjednički apartman, a svaka soba pažljivo je osmišljena kako bi spojila udobnost suvremenog dizajna s prirodnim elementima.

    Novootvoreni hotel Materra u Čepinu počeo s radom

    Jedan od novih projekata Žito grupe – Wholeness & Wellness hotel Materra, počeo je s radom. Hotel se nalazi u Više…

    Riječ je o poslovnom pothvatu i ostvarenju sna bračnog para liječnika dentalne medicine Zorana i Matee Dragaš koji su postali sinonim za izvrsnost i korištenje novih tehnologija u dentalnoj medicini na području Osječko-baranjske županije

    Otvoren najmoderniji dentalni centar na području Osječko-baranjske županije

    U Čepinu je otvoren Dragaš Dental Design – tehnološki najmoderniji dentalni centar na području Osječko-baranjske županije, a koji je dio Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Za sugovornika smo odabrali čovjeka koji građevinske radove ima u malom prstu. Saša Perko je magistar inženjer građevinarstva te direktor u DOMinvest grupi.

    Otkrivamo što je glavni razlog visokih cijena nekretnina! Ovako detaljno još vam nitko nije objasnio!

    Poslove nude Vetti group, Konzum plus, Amrest Adria d.o.o., Vital Group d.o.o., Gi Group Staffing Solutions budite prvi koji će se javiti na ove oglase!

    Poslodavci traže djelatnike – slobodna radna mjesta

    Iskoristite svibanjsku Portastičnu srijedu i shopping obavite po najpovoljnijim cijenama! Koji će popusti biti aktualni u ovu Portastičnu srijedu pogledajte u našoj objavi

    Danas je Portastična srijeda u Portanovi