ŽIVOT

U petak otvorenje osmog po redu WineOS-a [PROGRAM]

Osmi WineOS bit će sjajna prigoda za promociju lokalnih proizvođača vina, delicija i žestokih pića koji su ponovno u fokusu i zauzet će najveći broj izlagačkih mjesta

Objavljeno 12.01.2023
Mihael Šilac

WineOS će ovoga vikenda doživjeti svoje osmo izdanje. Novi sajam vina, delicija i ugodnog življenja održat će se 13. i 14. siječnja u dvorani Gradski vrt. Glavni organizatori ponovno su udruga Dekanter i vinoteka Vinita uz svesrdnu pomoć suorganizatora, Osječko – baranjske županije i Grada Osijeka te turističkih zajednica Osječko – baranjske županije i Grada Osijeka.

Posjetitelje će dočekati 97 izlagačkih mjesta koja će i vinarima te ostalim izlagačima ponuditi komfor za rad s gostima, ali i za održavanje poslovnih sastanaka. Budući da će na nekim izlagačkim mjestima biti više proizvođača, ukupan broj izlagača premašit će 110. Osim izlagača s istoka Hrvatske, dolaze gosti iz ostalih vinskih regija Hrvatske te gosti iz BiH, Mađarske i Srbije.

„Najviše izložbenih mjesta i izlagača do sada, kao i nezapamćen interes za sudjelovanje na WineOS-u, najbolje govori u prilog tomu da smo na pravom putu. Izlagači i publika uvijek očekuju mnogo od nas i to im svake godine i pružamo. Osmi WineOS bit će sjajna prigoda za promociju lokalnih proizvođača vina, delicija i žestokih pića koji su ponovno u fokusu i zauzet će najveći broj izlagačkih mjesta. Siguran sam da će svi uživati u dva dana hedonizma“, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora sajma te predsjednik udruge Dekanter Boris Ocić

Kao i prethodnih godina, zainteresirani će moći pratiti brojne edukativne radionice koje će iznova ponuditi nesvakidašnje priče i vina. Za vinske priče ponovno je zadužen poznati vinski bloger Željko Garmaz, a ukupno jedanaest radionica održat će se 12., 13. i 14. siječnja. U dvorani će se i ovaj put naći pozornica na kojoj će se tijekom oba dana održavati kulinarski show u sklopu kojega će vrhunski lokalni kuhari pripremati primamljive zalogaje te ih sljubljivati s lokalnim vinima. Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji u Vinoteci Vinita te na ulazu u dvoranu Gradski vrt tijekom trajanja sajma. Ulaznica za jedan dan stoji 20 €.

Podsjećamo da je prvo izdanje WineOS-a održano u prosincu 2014. godine u Arheološkom muzeju u Tvrđi, a na istoj je lokaciji bio i drugi WineOS. 2016. i 2017.  sajam je bio održan u Esseker centru, a potom je uslijedila značajna promjena. Događaj je premješten na polovicu siječnja te je peto izdanje održano u tadašnjem Muzeju okusa početkom 2019. godine. Godinu kasnije napravljen je još jedan iskorak selidbom u dvoranu Gradski vrt na više od 1900 četvornih metara izlagačkog prostora. Nakon prisilne stanke 2021. godine, prošle je godine WineOS održan uz protupandemijske mjere, a ove godine se konačno vraća „u normalu“.

PROGRAM OSMOG IZDANJA SAJMA WINEOS

PETAK 13. siječnja:
DVORANA:
15,00 – početak sajma
15,10 – edukativni program u suradnji s Ugostiteljsko – turističkom školom
15,30 – cooking show, kuhar Saša Vojnović (restoran Lug)
16,05 – edukativni program u suradnji s Ugostiteljsko – turističkom školom
17,00 – svečanost otvorenja
17,30 – cooking show, kuhar Nebojša Rajkovic (Čingi – Lingi Čarda)
19,00 – cooking show, kuhar Željko Neven Bremec (gastronomski edukator)
21,00 – zatvaranje prvog dana sajma
15,45 – 20,00 – u stankama i tijekom kulinarskog showa na pozornici gostuju vinari

RADIONICE:
13,00 – Sve Kozlovićeve malvazije
14,30 – Uroboros, vino koje pomice granice mogućeg
16,00 – Omnibus Lector – chardonnay za najbolju vinsku psihoterapiju
17,30 – Umcani – Maleno selo vinskih remek-djela

SUBOTA 14. siječnja:
DVORANA:
15,00 – početak drugog dana sajma
15,30 – cooking show, kuhar Saša Vojnović (hotel Lug)
17,30 – cooking show, kuhar Željko Neven Bremec (gastronomski edukator)
19,00 – cooking show, kuhar iznenađenja
21,00 – zatvaranje osmog WineOS-a
15,45 – 20,00 – u stankama i tijekom kulinarskog showa na pozornici gostuju vinari

RADIONICE:
13,00 – Grgićev Pošip, vino koje je promijenilo odnos prema toj sorti
14,30 – Morski Ego Joze Galića
16,00 – Maurer i kadarka – od gravitacije i rock’n’rolla do vinograda iz 1880. godine
17,30 – Zašto je Nuićev Trnjak najbolji hercegovački crnjak?

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Najveći vinski događaj na istoku Hrvatske od svoga početka svake godine donosi novosti, poboljšanja, više poslovnih prilika, mogućnosti prezentacije i otkrivanja noviteta

Deveti WineOS – još veći, bolji i privlačniji

U tijeku su intenzivne pripreme za deveto izdanje sajma vina, delicija i ugodnog življenja WineOS, koji će se održati na Više…

Najstariji klub u Osijeku najavio je bogat program, koji uključuje niz kulturnih, sportskih i edukativnih sadržaja, a sve će kulminirati revijalnom utakmicom s NK Osijekom

Predstavljen program povodom stotog rođendana NK Olimpije

Na današnjoj press konferenciji u prostorijama Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku predstavljen je cjelogodišnji program proslave stotog rođendana Nogometnog Više…

Kroz dvoranu je prošlo više od 2800 gostiju, uzvanika, poslovnih posjetitelja, predstavnika protokola te novinara, ukupno s organizatorima i izlagačima gotovo 3500 ljudi. Posjetitelji su u gotovo 3000 čaša isprobavali više od 500 različitih vina i žestokih pića, popijeno je oko 2500 litara vode, potrošena je tona leda

Rekordni WineOS privukao brojne izlagače i posjetitelje

Prethodnog vikenda, u petak 13. i subotu 14. siječnja, u dvorani Gradski vrt održan je osmi međunarodni sajam vina, delicija Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovaj projekt odnosi se na sve građane s prebivalištem u Osijeku i okolici (Tenja, Višnjevac, Josipovac, Sarvaš, Klisa). Broj kastracija je ograničen i projekt će trajati dok ima sredstava, stoga se prijavite već danas.

Besplatna kastracija mačaka, posljednja u ovoj godini

Udruga Pobjede koja se brine za Azil za pse u Nemetinu traži radnika, novog vrijednog člana ekipe, a oglas za posao detaljno opisuje kakvu osobu traže. Javite se ako ste zaineresirani!

Udruga Pobjede traži novog člana ekipe

Jedna od najvažnijih točaka bio je prijedlog pravilnika o uređenju terasa ugostiteljskih objekata, koji je usvojen, a kojim se utvrđuju zone i lokacije za postavljanje terasa te način njihova uređenja

Osijek će radi ljepše vizure grada ujednačiti izgled terasa ugostiteljskih objekata