ŽIVOT

Udruga KultAkt organizira “Školu životnih vještina”

Ako su vam nekada rekli da ste pametni, ali glupi za život, evo rješenja...

    Objavljeno 02.05.2018
    Nikolina Ćosić

    Nema škole do životne škole – nešto je što mladi često mogu čuti, a da bi savladali vještine upravo te “škole” pobrinut će se Udruga KultAkt. Naime, odlučili su organizirati projekt „Škola životnih vještina“ koji će se održavati svake srijede tijekom mjeseca svibnja. Iz udruge KultAkt smatraju da svaka mlada osoba danas mora imati određeni set vještina koje će joj pomoći u svakodnevnom životu.

    Projekt se nalazi u okviru programa Mali koraci do velikih postignuća čiji je cilj prikazati kako niz manjih projekata koji uče osnovne vještine mogu donijeti veliku razliku u životu pojedinca, odnosno mlade osobe.

    Kroz pet uzastopnih srijeda s početkom u 18:00 h, odnosno – 2. svibnja, 9. svibnja, 16. svibnja, 23. svibnja i zaključno s 30. svibnjem, na Odjelu za kulturologiju, svi zainteresirani se mogu upoznati s različitim vještinama, a jenda od njih su i osnove financijske pismenosti. Tako KultAkt na ovome projektu surađuje s udrugom Financijski impuls koja će održati upravo predavanja vezana uz financijsku pismenost. Udruga Financijski impuls okuplja studente Ekonomskog fakulteta u Osijeku te Odjela za matematiku koji žele širiti svijest o važnosti osobnih financija za svakoga pojedinca. Osim predavanja iz financijske pismenosti, projekt će obuhvatiti još tema, ali o njima više informacija slijedi uskoro na službenoj stranici udruge KultAkt te službenoj Facebook stranici događaja.

    Predavanja su namijenjena svima zainteresiranima u dobi od 15 do 30 godina, a nije potrebno prethodno se prijaviti za sudjelovanje na radionici. Ulaz na sva događanja je besplatan!

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    10. Međunarodni dan plesa u Osijeku

    Udruga KultAkt poziva sve zainteresirane, bez obzira na uzrast, da im se pridruže na rasplesani ponedjeljak povodom obilježavanja Međunarodnog dana plesa, 29. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

    Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!

    Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

    Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

    Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

    [NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)