KULTURA

Udruga KultAkt u studenom i prosincu priprema posebne projekte

Kako napisati motivacijsko pismo ili zamolbu za posao? Saznajte u jednom od projekata!

    Objavljeno 21.11.2019
    Ivona Amidžić

    U studenom i prosincu ove godine Udruga KultAkt organizira projekte „Zimska škola kulture“ i „Kultura slobodnog vremena“ te u suradnji s Plesnim studiom Shine najavljuje događaj „Međunarodni dan plesa“.

    1. MEĐUNARODNI DAN PLESA

    Nakon uspješno obilježenog Međunarodnog dana plesa u travnju ove godine, u petak 22. studenog održat će se nastavak ovog događaja u Esseker centru u prostorima Plesnog studija Shine. U Hrvatskoj se Međunarodni dan plesa slavi od 1999. godine, a njegov je cilj promicanje plesne umjetnosti, uživanje u plesu i  univerzalnosti koju ples donosi te jačanje njezinog kulturnog položaja na međunarodnoj razini.

    U suradnji s Plesnim studiom Shine udruga KultAkt pripremila je program koji uključuje okrugli stol te dvije radionice. Program:

    • 18.00 h – Radionica „Ples za sve“ koju vodi Mira Sekereš
    • 18.30 h – Radionica „Plesna kultura“ koju vodi Suzana Žuljević
    • 19.00 h – Okrugli stol „Ples kao identitet“

    Među sudionicama okruglog stola naći će se predstavnici plesnih udruga, a radionice su otvorene za sve plesače, trenere, ali i ostale koji su zainteresirani za ples i plesnu umjetnost.

    Sve detalje možete pronaći na službenom događaju udruge KultAkt, a prijavu za radionice i okrugli stol možete pronaći na linku.

    2. ZIMSKA ŠKOLA KULTURE

    Zimska škola kulture započinje u subotu, 23. studenog, te je projekt interaktivnih radionica, ovoga puta u još većem i raznovrsnijem izdanju. Projekt Zimska škola kulture traje sve do 14. prosinca, a provodit će se u čak više od 10 institucija Grada Osijeka.

    Ovaj projekt posvećen je djeci od šest do dvanaest godina. Njegov primarni cilj je da djeca posjete kulturne institucije i kroz kreativne i razigrane radionice nauče o važnosti kulture i postojanju kulturnih institucija te potaknu vlastitu kreativnost u izražavanju.

    Radionice su besplatne, a za sudjelovanje na radionicama potrebno je ispuniti prijavnice, koje će se tjedno objavljivati na službenom događaju na Facebook-u.

    Sve dodatne informacije  možete pronaći na Facebook stranici Škola kulture ili kontaktom na [email protected].

    3. KULTURA SLOBODNOG VREMENA

    Kultura slobodnog vremena projekt je koji je nastao na ideji da svaka mlada osoba posjeduje određeni set vještina koje će joj pomoći u svakodnevnom životu. Radionice ovoga projekta održavati će se utorkom i četvrtkom krajem studenog i početkom prosinca te će se svakim danom održavati po dvije radionice, prva u trajanju od 17.00 do 17.45, a druga od 17.45 do 18.00. Datumi održavanja radionica su 26. i 28. studenoga te 3., 5. i 10. prosinca.

    Razni predavači pobliže će vas uputiti u važnost financijske pismenosti, zdrave prehrane te kvalitetno iskorištenog slobodnog vremena. Neke od tema koje će se dotaknuti na radionicama su promjene koje bi trebalo napraviti kako bi postigli zdravu prehranu, pisanje motivacijskog pisma, zamolbe za posao, pravilno raspolaganje novcem, važnost volontiranja, itd.

    Predavanja su namijenjena svima zainteresiranima u dobi od 15 do 30 godina koji žele naučiti neke nove vještine ili usavršiti već postojeće.

    Prijavnica i dodatne informacije za Kulturu slobodnog vremena biti će objavljene na Facebook stranici Udruge KultAkt.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    U prizemlju i maloj dvorani Kulturnog centra Osijek sinoć je održan drugi dan šestog po redu Novalis festivala koji se fokusira na suvremenu klasičnu glazbu...

    FOTO: Migracije suvremene klasične glazbe na festivalu Novalis

    Novalis festival fokusira se na suvremenu klasičnu glazbu kroz izvedbe skladbi i radionice, predstavljanjem umjetnika koji se bave interdisciplinarnim projektima Više…

    Financiranje kroz Poziv za projekte suradnje 2020 ostvarilo je i Sveučilište J.J. Strossmayer u Osijeku, Akademija za umjetnost i kulturu Osijek

    20 hrvatskih organizacija iz programa Kreativna Europa ostvarilo potporu

    Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA) Europske komisije objavila je kako je 20 hrvatskih organizacija iz programa Više…

    Nema više dileme oko toga kako djeci na zanimljiv način približiti kulturu!

    Udruga KultAkt donosi Ljetnu školu kulture 2019.

    Druženje na Ljetnoj školi kulture nastavljamo i ove godine. Tijekom tri termina: 15. lipnja, 28. lipnja i 29. lipnja u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

    [NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

    Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

    Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

    U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

    Kino Urania – Back to Black