KULTURA

Udruga KultAkt u studenom i prosincu priprema posebne projekte

Kako napisati motivacijsko pismo ili zamolbu za posao? Saznajte u jednom od projekata!

  Objavljeno 21.11.2019
  Ivona Amidžić

  U studenom i prosincu ove godine Udruga KultAkt organizira projekte „Zimska škola kulture“ i „Kultura slobodnog vremena“ te u suradnji s Plesnim studiom Shine najavljuje događaj „Međunarodni dan plesa“.

  1. MEĐUNARODNI DAN PLESA

  Nakon uspješno obilježenog Međunarodnog dana plesa u travnju ove godine, u petak 22. studenog održat će se nastavak ovog događaja u Esseker centru u prostorima Plesnog studija Shine. U Hrvatskoj se Međunarodni dan plesa slavi od 1999. godine, a njegov je cilj promicanje plesne umjetnosti, uživanje u plesu i  univerzalnosti koju ples donosi te jačanje njezinog kulturnog položaja na međunarodnoj razini.

  U suradnji s Plesnim studiom Shine udruga KultAkt pripremila je program koji uključuje okrugli stol te dvije radionice. Program:

  • 18.00 h – Radionica „Ples za sve“ koju vodi Mira Sekereš
  • 18.30 h – Radionica „Plesna kultura“ koju vodi Suzana Žuljević
  • 19.00 h – Okrugli stol „Ples kao identitet“

  Među sudionicama okruglog stola naći će se predstavnici plesnih udruga, a radionice su otvorene za sve plesače, trenere, ali i ostale koji su zainteresirani za ples i plesnu umjetnost.

  Sve detalje možete pronaći na službenom događaju udruge KultAkt, a prijavu za radionice i okrugli stol možete pronaći na linku.

  2. ZIMSKA ŠKOLA KULTURE

  Zimska škola kulture započinje u subotu, 23. studenog, te je projekt interaktivnih radionica, ovoga puta u još većem i raznovrsnijem izdanju. Projekt Zimska škola kulture traje sve do 14. prosinca, a provodit će se u čak više od 10 institucija Grada Osijeka.

  Ovaj projekt posvećen je djeci od šest do dvanaest godina. Njegov primarni cilj je da djeca posjete kulturne institucije i kroz kreativne i razigrane radionice nauče o važnosti kulture i postojanju kulturnih institucija te potaknu vlastitu kreativnost u izražavanju.

  Radionice su besplatne, a za sudjelovanje na radionicama potrebno je ispuniti prijavnice, koje će se tjedno objavljivati na službenom događaju na Facebook-u.

  Sve dodatne informacije  možete pronaći na Facebook stranici Škola kulture ili kontaktom na skola.kulture@kultakt.hr.

  3. KULTURA SLOBODNOG VREMENA

  Kultura slobodnog vremena projekt je koji je nastao na ideji da svaka mlada osoba posjeduje određeni set vještina koje će joj pomoći u svakodnevnom životu. Radionice ovoga projekta održavati će se utorkom i četvrtkom krajem studenog i početkom prosinca te će se svakim danom održavati po dvije radionice, prva u trajanju od 17.00 do 17.45, a druga od 17.45 do 18.00. Datumi održavanja radionica su 26. i 28. studenoga te 3., 5. i 10. prosinca.

  Razni predavači pobliže će vas uputiti u važnost financijske pismenosti, zdrave prehrane te kvalitetno iskorištenog slobodnog vremena. Neke od tema koje će se dotaknuti na radionicama su promjene koje bi trebalo napraviti kako bi postigli zdravu prehranu, pisanje motivacijskog pisma, zamolbe za posao, pravilno raspolaganje novcem, važnost volontiranja, itd.

  Predavanja su namijenjena svima zainteresiranima u dobi od 15 do 30 godina koji žele naučiti neke nove vještine ili usavršiti već postojeće.

  Prijavnica i dodatne informacije za Kulturu slobodnog vremena biti će objavljene na Facebook stranici Udruge KultAkt.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Nema više dileme oko toga kako djeci na zanimljiv način približiti kulturu!

  Udruga KultAkt donosi Ljetnu školu kulture 2019.

  Druženje na Ljetnoj školi kulture nastavljamo i ove godine. Tijekom tri termina: 15. lipnja, 28. lipnja i 29. lipnja u Više…

  Cilj radionice je upoznavanje djece od 6 do 12 godina s kulturnim institucijama u Gradu Osijeku tijekom Adventa...

  Vodite me u Muzej na Advent: Zimska škola kulture

  I ove godine u Muzej Slavonije stiže ”Zimska škola kulture”. Udruga Kultakt pripremila je za male posjetitelje muzeja veselu, adventsku Više…

  KultAkt potiče i provodi kulturne aktivnosti u regiji, namijenjene svim dobnim skupinama i profilima ljudi

  Before Sunset okuplja mlade i odrasle

  Projekt udruge KultAkt Before Sunset oživjet će 23. lipnja amfiteatar na lijevoj obali Drave uz vesele dječje radionice te koncert Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Želja je Knjižnice ovim događanjima pridonijeti kulturnoj razmjeni i čuvanju tradicionalnih vrijednosti

  Festival jezika GISKO 2020. (14. -22. 2.)

  Ne propustite još jedan nezaboravan tjedan u kinu Urania

  (Anti)valentinovo, Oskarovci i poezija u kinu Urania

  Predstavljanje knjige Mare Majstorović i pričaonice za djecu rane i predškolske dobi u veljači

  Predstavljanje knjige svjetlosna godina i pričaonica za djecu u GISKO