POLITIKA

Udruga Možemo: ”24 sata za 24 projekta”, građani se trebaju družiti na ulicama!

Razgovarali smo s Zoranom Batnožićem, dopredsjednikom Udruge ''Možemo'' koji nam je ispričao o projektima provedenim u protekle četiri godine, ali i o aktivnostima planiranim za budućnost.

  Objavljeno 03.12.2018
  Antonela Verković

  Građanska inicijativa za Osijek – Možemo!, nakon pobjede na prošlim izborima za gradske četvrti i mjesne odbore 2014. godine, odlučno kreće po novi mandat kako bi nastavila podizati životni standard građana na području GČ Tvrđa i u iduće četiri godine.

  U protekle četiri, bez sumnje su to i uspjeli s provedena 24 projekta – ”24 sata za 24 projekta, Živimo s Vijencem” – rekao nam je i Zoran Batnožić, nositelj Nezavisne liste.

  Mi smo s dopredsjednikom Udruge ”Možemo” imali prilike i razgovarati, a on nam je izdvojio neke od bogatih projekata koje su proveli.

  Najvažnije što je izdvojio upravo je obnova dječjih igrališta, parkova, ali i Internet koji se može koristiti vani.

  ”Najznačajnije bi mi bilo to da izvučemo djecu i sugrađane van; na sprave, igrališta. Da imaju i Internet i sve, a izađu iz kuća. Želimo da sjede vani, druže se na svježem zraku. Trg je koncipiran za druženje, planiramo ga učiniti prekrasnim. Glavni interes je izvući građane iz stanova” – istaknuo je!

  PROVEDENI PROJEKTI

  Prvo što su napravili bilo je skretanje za desno između Trpimirove i Vijenca. Nakon toga, na red su došle i pametne klupe, sprave za vježbanje u ”Dolinama”, dječje igralište, stanice za popravljanje bicikla, realiziran je i park za pse, uređen je okoliš.

  Neizostavno je spomenuti i napravljen najbrži Internet u Europi gdje građani mogu izaći na ulice i koristiti ga vani, ipak iako žele neprestano biti online, cilj je bio omogućiti da to ne bude isključivo dok su zatvoreni u svojim domovima, već ipak na svježem zraku – istaknuo nam je Batnožić. Obnovljene su i stare klupe i igrališta, sve ponajviše s ciljem da građani izađu na ulice, druže se i borave na svježem zraku – nastavio je Batnožić i to izdvojio kao najvažniji od svih provedenih projekata.

  Donirali su i 3D printere OŠ Vijenac, građani su obučeni za rad na njima i trenutno su u funkciji.

  PLANOVI ZA BUDUĆNOST?

  ”Planova imamo zaista opet puno!” – rekao je Batnožić. Prvenstveno je cilj završiti projekt uređenja ”Ivaninog trga” na Vijencu Ivana Meštrovića, za kojeg će prve faze radova biti u potpunosti završene do Nove godine.

  Planira se i unaprijediti rasvjeta na Vijencu, već je napravljeno otprilike 50% – kvalitetna rasvjeta neophodna je za to područje – ističe dopredsjednik Batnožić.

  Planira se i dalje raditi na uređenju parkova, ali i dječjih igrališta, kao i nova, brojna parkirališna mjesta za sugrađane.

   

   

  Foto: Mihovil Pintarić & Arhiva (Možemo)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Druženje počinje od 10:00 sati. I trajati će do 20:00 sati, a kada će biti u zrak pušteni osvijetljeni lampioni. Pića i ića neće nedostajati. Dobrodošli su svi.

  Most NL i Možemo pozivaju: PICKNIK NA MOSTU

  Most nezavisnih lista Osijek i Udruga Možemo pozivaju građane na druženje 1. svibnja 2018. na pješačkom mostu u Osijeku, na Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Petrov je rekao da je nužno uvesti elektroničko glasovanje, posebno zbog ljudi koji su odselili posljednjih godina iz Hrvatske i time im poslati poruku da ih se Hrvatska ne odriče i da želimo da sudjeluju u donošenju odluka u Hrvatskoj

  Most apelira na nužnost uvođenja elektroničkog glasovanja na izborima

  Izbori za Europski parlament održat će se 26. svibnja 2019. godine

  Stjepan Ribić: Želim se zalagati za jaku Hrvatsku u jakoj Europi