POLITIKA

Udruga Možemo: ”24 sata za 24 projekta”, građani se trebaju družiti na ulicama!

Razgovarali smo s Zoranom Batnožićem, dopredsjednikom Udruge ''Možemo'' koji nam je ispričao o projektima provedenim u protekle četiri godine, ali i o aktivnostima planiranim za budućnost.

    Objavljeno 03.12.2018
    Antonela Verković

    Građanska inicijativa za Osijek – Možemo!, nakon pobjede na prošlim izborima za gradske četvrti i mjesne odbore 2014. godine, odlučno kreće po novi mandat kako bi nastavila podizati životni standard građana na području GČ Tvrđa i u iduće četiri godine.

    U protekle četiri, bez sumnje su to i uspjeli s provedena 24 projekta – ”24 sata za 24 projekta, Živimo s Vijencem” – rekao nam je i Zoran Batnožić, nositelj Nezavisne liste.

    Mi smo s dopredsjednikom Udruge ”Možemo” imali prilike i razgovarati, a on nam je izdvojio neke od bogatih projekata koje su proveli.

    Najvažnije što je izdvojio upravo je obnova dječjih igrališta, parkova, ali i Internet koji se može koristiti vani.

    ”Najznačajnije bi mi bilo to da izvučemo djecu i sugrađane van; na sprave, igrališta. Da imaju i Internet i sve, a izađu iz kuća. Želimo da sjede vani, druže se na svježem zraku. Trg je koncipiran za druženje, planiramo ga učiniti prekrasnim. Glavni interes je izvući građane iz stanova” – istaknuo je!

    PROVEDENI PROJEKTI

    Prvo što su napravili bilo je skretanje za desno između Trpimirove i Vijenca. Nakon toga, na red su došle i pametne klupe, sprave za vježbanje u ”Dolinama”, dječje igralište, stanice za popravljanje bicikla, realiziran je i park za pse, uređen je okoliš.

    Neizostavno je spomenuti i napravljen najbrži Internet u Europi gdje građani mogu izaći na ulice i koristiti ga vani, ipak iako žele neprestano biti online, cilj je bio omogućiti da to ne bude isključivo dok su zatvoreni u svojim domovima, već ipak na svježem zraku – istaknuo nam je Batnožić. Obnovljene su i stare klupe i igrališta, sve ponajviše s ciljem da građani izađu na ulice, druže se i borave na svježem zraku – nastavio je Batnožić i to izdvojio kao najvažniji od svih provedenih projekata.

    Donirali su i 3D printere OŠ Vijenac, građani su obučeni za rad na njima i trenutno su u funkciji.

    PLANOVI ZA BUDUĆNOST?

    ”Planova imamo zaista opet puno!” – rekao je Batnožić. Prvenstveno je cilj završiti projekt uređenja ”Ivaninog trga” na Vijencu Ivana Meštrovića, za kojeg će prve faze radova biti u potpunosti završene do Nove godine.

    Planira se i unaprijediti rasvjeta na Vijencu, već je napravljeno otprilike 50% – kvalitetna rasvjeta neophodna je za to područje – ističe dopredsjednik Batnožić.

    Planira se i dalje raditi na uređenju parkova, ali i dječjih igrališta, kao i nova, brojna parkirališna mjesta za sugrađane.

     

     

    Foto: Mihovil Pintarić & Arhiva (Možemo)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Pozivamo sve Osječanke i Osječanke da iskoriste svoje pravo glasa i u nedjelju na izborima za članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora se odluče za predanost, otvorenost, toleranciju i motiviranost kandidata koalicije Možemo! i SDP-a koji će svoj rad u vijećima iskoristiti u cilju razvoja našeg grada.

    Koalicija Možemo! i SDP pozivaju sve Osječanke i Osječanke da iskoriste svoje pravo glasa

    Drage sugrađanke i dragi sugrađani, naš grad, naš kvart i naša ulica može, hoće i želi bolje! Kvart je prirodno Više…

    Znate li da se upravo kroz rad i inicijativu vijećnika u gradskim četvrtima izravno utječe na rješavanje osnovnih komunalnih prioriteta koje možemo zapaziti čak i s vlastitog kućnog praga?

    Koalicija SDP i Možemo na slijedećim izborma za vijeća gradskih četvrti

    U povodu predstojećih izbora za vijeća gradskih četvrti, SDP i Možemo su poslali priopćenje koje prenosimo u cijelosti: Drage Osječanke, Više…

    Upravo zbog činjenice da odlučujemo o ljudima koji će zastupati naše želje i rješavati probleme koji su dio našeg najužeg životnog prostora, važno je pažljivo odvagati kome povjeriti svoj glas

    SDP i Možemo zajedno izlaze na izbore za Vijeća gradskih četvrti

    Prigodom izbora za Vijeća gradskih četvrti grada Osijeka, SDP i Možemo koji su u zajedničkoj koaliciji su poslali priopćenje. Drage Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska je u srijedu birala 11. saziv Hrvatskog sabora. Građani su u velikom broju izašli na birališta kako bi izabrali 151 saborskog zastupnika. Još jednom, izgledno je da ćemo imati "Frankeštajn" vladajuću koaliciju

    Hoćemo li imati još jednu “Frankenštajn” vladu?

    Grad Osijek prihvatio je nagodbeni prijedlog tužitelja Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG te se obvezuje isplatiti iznos od 3.897.000,00 EUR, najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

    Osječki gradonačelnik Radić o slučaju Saubermacher-Strabag: Ovo je najštetnija sudska presuda protiv Grada Osijeka. Nemamo veze s njom, ali ćemo ju platiti a građani to neće osjetiti

    SDP Osijek je poslao priopćenje povodom Svjetskog dana socijalne pravde te prozvao gradsku upravu

    SDP Osijek – Svjetski dan socijalne pravde