Arhiva

Umjetnička akademija – programi Cjeloživotnog učenja

  Objavljeno 12.10.2016
  OsijekNews redakcija

  Na Umjetničkoj akademiji u Osijeku u sklopu programa Cjeloživotnog učenja u mjesecu listopadu 2016. godine započinju s radom sljedeći programi:

  Dramski studio glume i lutkarstva
  Kreativno izražavanje u glumi i lutkarstvu omogućava brzu i preciznu spoznaju kazališnog promišljanja, koja, u konačnici, omogućuje kontinuirano svjesno praćenje dramskog sadržaja. Završetkom programa polaznici stječu znanja, vještine i sposobnosti iz područja glume i lutkarstva.
  Program Dramskog studija glume i lutkarstva, traje jednu akademsku godinu (60 sati),  a započinje s radom u subotu, 22. listopada 2016. u 14 sati, održavat će se svake subote. Voditelji Dramskog studija su Katica Šubarić i Nenad Pavlović, profesori na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

  Modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu
  Program „Modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu“,  kao i ostali programi cjeloživotnog učenja Umjetničke akademije, nastao je kao odgovor na nedostatak umjetničko/edukativnih  sadržaja koji se nude u gradu Osijeku, a ovaj program sadržajem se nadovezuje na postojeći program cjeloživotnog učenja „PrimIjenjeno oblikovanje keramike“  koja se bavi uvodom u oblikovanje keramike. Program „Modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu“ nastaje u suradnji nastavnika  UAOS-a sa gospodarskim sektorom, odnosno sa predstavnicima keramičkih obrta iz regije koji imaju višegodišnju tradiciju u izradi, pa i podučavanju različitih tehnika  oblikovanja keramičkih predmeta: valjčićima, pločicama i na lončarskom kolu.

  Nastava počinje u subotu, 22. listopada 2016. godine, a održavat će se subotom od 18 do 21 sat, program traje 40 sati.
  Nastavu će voditi Miro Benaković, viši preparator za keramiku i kamen i Vjekoslav Filipović, asistent na UAOS.
  Prijave se primaju do popunjavanja grupe, broj mjesta je ograničen.

  Keramički studio
  Program ”Keramički studio” osmisli smo za polaznike koji već imaju usvojena osnovna znanja  oblikovanja keramike i/ili završen makar jedan od programa cjeloživotnog učenja Umjetničke akademije u Osijeku na temu oblikovanja keramike (Primjenjeno oblikovanje keramike i/ili Modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu). Završetkom programa polaznici stječu nova i unaprjeđuju postojeća znanja, vještine i sposobnosti u modeliranju keramike, te rad na individualnom umjetničkom
  Budući da se predlošci rada svake godine mijenjaju, a i sam rad sa polaznicima ima i individualni karakter, polaznici mogu pohađati keramički studio u više akademskih godina.
  Program traje jednu akademsku godinu (90 sati), a s radom počinje u utorak, 18. listopada 2016. godine u 18,00 sati, održavat će se svaki utorak.
  Nastavu će voditi Miro Benaković, viši preparator za keramiku i kamen i Vjekoslav Filipović, asistent na UAOS.

  Dodatna objašnjenja kao i prijavnice mogu se naći na web stranici Umjetničke akademije u Osijeku www.uaos.unios.hr poveznica Cjeloživotno učenje ili kod Dražene Stanković, Voditeljice Odsjeka za studente poslijediplomskog studija i cjeloživotno učenje, telefon (031) 253 334 u vremenu od 7 do 15 sati, ili na mail drazena.stankovic@uaos.hr.

  M.Š.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Međunarodni dan plesa u Osijeku uz izložbu ‘Tijelo kao medij’

  Umjetnička akademija u Osijeku u godini Mije Čorak Slavenske obilježava Međunarodni dan plesa. Manifestacija će se održati 29.4. u 19h Više…

  Modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu na Umjetničkoj akademiji u Osijeku

  Na Umjetničkoj akademiji u Osijeku u sklopu programa Cjeloživotnog učenja u mjesecu siječnju 2016. godine će početi sa radom novi Više…

  Uz sudjelovanje UAOS krenuo veliki europski lutkarski projekt

  Projekt ‘All Strings Attached – pioniri europskog lutkarstva iza scene‘ nastao je u sklopu Kreativne Europe. Uz Umjetničku akademiju u Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Boris Piližota je prvi dogradonačelnik, ali nije prva dama ;)

  ‘Selfie’ prve dame Hrvatske i prve dame Osijeka! Anušić im ‘ispao iz kadra’

  U vojarni u Požegi počela obuka vrhunskih sportaša Mateja Vidovića i Eliasa Kolege na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

  Vrhunski sportaši na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

  Požega je upitao kako je moguće da i dalje, u uvjetima kada nas Vlada uvjerava da je ekonomska situacija u državi stabilizirana, zaposlenost u rastu, a nezaposlenost u padu, radne snage sve više nedostaje, a ljudi i dalje iseljavaju?

  Most NL: „Koliko kuna iznosi potrošačka košarica danas u Hrvatskoj – mogu li građani sa svojim plaćama normalno živjeti?”