ŽIVOT

Uskrs u Osijeku: Najavljen bogat blagdanski [PROGRAM]

Zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković poručila je kako Osijek kroz ovu manifestaciju, ali i cjelokupnu turističku ponudu, potvrđuje da je najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma

Objavljeno 30.03.2023
Matija Ivanković

Manifestacija Uskrs u Osijeku počet će u subotu, 1. travnja, i donosi bogat program s fokusom na obiteljski sadržaj, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare koja je priređena u vožnji kompom na Dravi.

Zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković poručila je kako Osijek kroz ovu manifestaciju, ali i cjelokupnu turističku ponudu, potvrđuje da je najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma.

– S ponosom možemo istaknuti kako je 2022. godina u turističkom smislu bila nova rekordna godina. Kada govorimo o turističkim noćenjima imamo povećanje od četiri posto u odnosu na rekordnu 2021. godinu. Grad Osijek je centar turizma cjelokupne istočne Hrvatske i ima najveći broj noćenja kontinentalnog turizma nakon grada Zagreba. Ponosni smo i maksimalno radimo na tome da te brojke i povećamo. To potvrđuju i trendovi za prva dva mjeseca ove godine kada je povećan broj noćenja za 50 posto u odnosu na iste mjesece prethodne godine – izvijestila je zamjenica gradonačelnika Crnković i pozvala sve da produženi vikend i uskrsne blagdane provedu u Osijeku.

Direktor Unikoma Igor Pandžić izvijestio je kako će prigodno uređena ali i obnovljena kompa na Dravi također početi prometovati 1. travnja, dok će program u ZOO vrtu započeti 6. travnja gradnjom osječkog gnijezda, u čemu će zaposlenicima ZOO-a moći pripomoći i zainteresirana djeca. Kulminacija događanja bit će Uskrsni ponedjeljak kada se održavaju edukativne i zabavne igre, druženje s uskrsnim zekom, a ispred Hotela ZOO i izložba jedinstvenih oldtimer vozila.

– Na uskrsni ponedjeljak otvorit ćemo i sezonu u ZOO-vrtu. Taj dan je najposjećeniji dan u godini. Prošla je godina za ZOO vrt bila rekordna, imali smo 10.000 više posjetitelja nego rekordne 2021, što nam je izuzetno drago. Obogatili smo našu uslugu, jer želimo da i susjedne županije i ostale županije u Hrvatskoj dolaze u naš ZOO vrt koji je najveći u Hrvatskoj – rekao je Pandčić najavivši kako će u ZOO uskoro stići novi stanari i sadržaji.

U subotu, 1. travnja na redovnoj liniji gradskog prijevoza počinje prometovati i popularni Uskrsni tramvaj. Ove godine će uključivati i „Happy Bunny Hour“ kada će tramvaj posjetiti uskrsni zeko i dijeliti prigodne poklone za najmlađe stanovnike i posjetitelje – kazao je direktor GPP-a Dejan Rusmirović.

Na Veliku subotu i Veliki ponedjeljak svi zainteresirani moći će se priključiti besplatnom turističkom vođenju u tramvaju „Osijek u pokretu“ i čuti zanimljivosti o gradu Osijeku u ugodnoj tramvajskoj vožnji.

Tradicionalno na Veliki petak Grad Osijek na Trg Sv. Trojstva organizira podjelu 2000 besplatnih porcija fiša, dok će Veliku subotu obilježiti jedinstvena manifestacija Šarana jaja bojama grada. Na štandovima, koji će se smjestiti na Trgu Slobode, brojne će udruge nacionalnih manjima te drugi čuvari tradicije i ručnog rada prikazati svoje narodne nošnje, rukotvorine i etnografske predmete s naglaskom na korizmene i uskrsne običaje te tradicionalna jela i pića. Sve će biti popraćeno i samim nastupima udruga, a u podne se očekuje i dolazak omiljenih Moto zeka koji uvijek uvesele ne samo najmlađe već i one starije.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U ukrašavanju pisanica sudjelovali su i mladi iz 10-ak europskih zemalja koji u sklopu ERASMUS-a borave u Osijeku. Moto Zeke su tradicionalno uveseljavali mališane

Na osječkom Trgu slobode danas je bilo veselo i šareno, stigli su i Moto zečevi

U sklopu manifestacije „Uskrs u Osijeku“ na Trgu slobode održana je Kreativna radionica za djecu i mlade. U ukrašavanju pisanica Više…

"Sjenjak crew. Sretan Uskrs od legica", napisala je Petra

Petra Cicvarić proslavila Uskrs u Osijeku

Osječka glumica s karlovačkom adresom Petra Cicvarić, na svom Instagram profilu pohvalila se kako je Uskrs dočekala u svom rodnom Osijeku Više…

Niz manifestacija do subote 20. travnja

Uskrs u Osijeku

Niz manifestacija pod nazivom Uskrs u Osijeku održat će se od srijede 10. travnja do subote 20. travnja 2019., najavljuje Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovaj projekt odnosi se na sve građane s prebivalištem u Osijeku i okolici (Tenja, Višnjevac, Josipovac, Sarvaš, Klisa). Broj kastracija je ograničen i projekt će trajati dok ima sredstava, stoga se prijavite već danas.

Besplatna kastracija mačaka, posljednja u ovoj godini

Udruga Pobjede koja se brine za Azil za pse u Nemetinu traži radnika, novog vrijednog člana ekipe, a oglas za posao detaljno opisuje kakvu osobu traže. Javite se ako ste zaineresirani!

Udruga Pobjede traži novog člana ekipe

Jedna od najvažnijih točaka bio je prijedlog pravilnika o uređenju terasa ugostiteljskih objekata, koji je usvojen, a kojim se utvrđuju zone i lokacije za postavljanje terasa te način njihova uređenja

Osijek će radi ljepše vizure grada ujednačiti izgled terasa ugostiteljskih objekata