POLITIKA

Uspješna tradicionalna podjela prvosvibanjskog graha

Zamjenici gradonačelnika Boris Piližota i Žana Gamoš tijekom druženja s građanima sudjelovali su i u podjeli obroka

    Objavljeno 02.05.2019
    Tamara Lemajić

    Grad Osijek organizirao je tradicionalnu proslavu Praznika rada na lijevoj obali Drave i za tu prigodu osigurao 3000 besplatnih obroka za koje su i ove su godine bili zaduženi vrhunski majstori kotlića.

    Zamjenici gradonačelnika Boris Piližota i Žana Gamoš tijekom druženja s građanima sudjelovali su i u podjeli obroka pripravljenih – kako je otkrio Piližota – od domaćega slavonskoga graha.

    Usprkos vjetrovitom vremenu i temperaturi od 15-ak °C na središnjoj prvosvibanjskoj proslavi okupili su se ponajprije umirovljenici i mladež, tako da su obroci podijeljeni oko 11 sati.

    – Mladima moramo osigurati pravo na rad, moramo osigurati dostojan život onima s nedostatnim primanjima i pravo na bolju budućnost svima koji rade – istaknuo je u prigodnom prvosvibanjskom obraćanju Piližota.

    Na osječkoj proslavi Praznika rada našli su se i saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac te europarlamentarka Biljana Borzan s obitelji.

    (Osijek.hr)

    foto: Osijek.hr

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Boris Piližota: "ovo je kanonada financijskih udaraca koja će značajno smanjiti životni standard građanima, HDZ i gradonačelnik Ivan Radić udaraju novi harač osječankama i osječanima!"

    SDP – reakcija na drastično povećanje iznosa komunalne naknade i principijelne odluke aktualne gradske vlasti

    Gradska organizacija SDP-a Osijek je prigodom promjena iznosa komunalne naknade za fizičke i pravne osobe na današnjoj konferenciji za medije Više…

    Piližota: "Trebamo li prihvatiti da su osječki, slavonski i baranjski životi manje vrijedni od života građana drugih dijelova Hrvatske?"

    Je li HZJZ OBŽ spreman za masovno cijepljenje protiv COVID – 19?

    Situacija u kojoj su se našle pojedine države članice Europske unije zbog nedostatka/neravnopravne raspodjele cjepiva odrazila se i na Hrvatsku. Više…

    Spremnike će korisnicima individualnog i kolektivnog stanovanja kroz nekoliko navrata isporuke podijeliti Unikom.

    Osijeku prvome u Hrvatskoj smeđe i žute kante

    Grad Osijek prvi je veliki grad u Republici Hrvatskoj koji je s Fondom za zaštitu okoliša u srpnju 2018. godine Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Grad Osijek prihvatio je nagodbeni prijedlog tužitelja Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG te se obvezuje isplatiti iznos od 3.897.000,00 EUR, najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

    Osječki gradonačelnik Radić o slučaju Saubermacher-Strabag: Ovo je najštetnija sudska presuda protiv Grada Osijeka. Nemamo veze s njom, ali ćemo ju platiti a građani to neće osjetiti

    SDP Osijek je poslao priopćenje povodom Svjetskog dana socijalne pravde te prozvao gradsku upravu

    SDP Osijek – Svjetski dan socijalne pravde

    Trenutačno je u tijeku zimsko sezonsko sniženje i premda smo uveli niz pravila kako bi zaštitili građane od prevara, čak 72 posto građana kaže kako je naišlo na lažno sniženje

    Borzan ljuta: Tri četvrtine građana je naišlo na lažna sniženja