Arhiva

USPJEŠNO ODRŽAN 2. FESTIVAL SLIKOVNICE ‘ČUVARI PRIČA’

  Objavljeno 04.07.2016
  OsijekNews redakcija

  Raznolike radionice privukle sve generacije!

  Drugi Festival slikovnice „Čuvari priča“ u organizaciji Udruge za rad s mladima Breza, Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku, Studija za promicanje kulture i kreativnoga izražavanja – GEKKO i Dječje osječke kreativne kućice Dokkice, uspješno je održan 1. i 3. srpnja.

  I ove godine, Festival je u programu organiziranom u prostorima Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku, ponudio raznolike radionice za djecu, ali i njihove roditelj, bake, djedove… Tijekom cjelodnevnog programa u petak, posjetitelji su mogli sudjelovati u lutkarskoj radionici, družiti se uz slikovnicu s prikolicom-pričalicom, saznati kako nastaje radio emisija, što je to Kvakač. Organizirana su i dva predstavljanja – slikovnica „Vjeverice u obitelji medvjeda“ Hane Rižovski Delogu te izložba ilustracija Manuela Šumberca „Čuvari priča“.

  U nedjelju, 3.7. u Galeriji Waldinger održana je pričaonica „Kradljivica ključeva“ Matre Marie Mekovec de Carvahlo. Spomenuta izložba i pričaonica uvršteni su u program ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture.