ŽIVOT

Uz manje vjetra lakše je i izaći – Provjerite gdje…

Za kraj tjedna spremne su posebne manifestacije u Osijeku...

Objavljeno 12.01.2020
Ivona Amidžić

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Umjesto da beskrajno pretražujete i klikate na svako događanje posebno, mi vam donosimo jednostavni pregled toga što danas možete očekivati: od muzejskih izložbi do večernjih koncerata.

Što se DANAS događa pogledajte ispod:

1. Utrka za najprestižnije filmske nagrade u kinu Urania (9.-15.1.)

Novi filmski tjedan započinje u kinu Urania. Osim toga Urania priprema i nekoliko posebnih događaja kojima će obilježiti veličanstveni početak nove 2020. godine. O čemu se točno radi pogledajte ovdje.

2. Muzej likovnih umjetnosti poziva volontere da se priključe organizaciji Noći muzeja

Ovogodišnja, petnaesta po redu Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva održava se 31. siječnja, a tema je „Velike obljetnice hrvatskih muzeja“. Program Noći muzeja trajat će od 18.00 do 1.00 sat, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan. Rok za prijavu provjerite ovdje.

3. Unikom prikuplja stara božićna drvca kroz siječanj

Unikom obavještava građane kako će tijekom siječnja odvojeno prikupljati i odvoziti božićna drvca. Njih građani mogu odložiti na sljedećim lokacijama koje možete provjeriti ovdje.

4. Izložba slikarskih radova Ruže Stojaković “Gledam i slikam realno”

Tijekom mjeseca siječnja u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba slikarskih radova autorice Ruže Stojaković pod nazivom “Gledam i slikam realno”, a koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO. Više detalja pročitajte ovdje.

5. Besplatne ogledne radionice glazbenog programa Music Together u siječnju (PROGRAM)

Roditelji djece zainteresirani za ranu glazbenu edukaciju pozvani su na besplatne demo radionice koje će se održati u Dokkici (Keršovanijeva 4), u Osijeku. Raspored i program pogledajte ovdje.

6. Veseli početak 2020. uz zimske radosti u Dječjem kazalištu (8.-12.1.) PROGRAM

Dječje kazalište Branka Mihaljevića veselo započinje novu 2020. godinu i to tradicionalnom manifestacijom Zimske radosti. Na ovogodišnjem svakodnevnom kazališnom druženju od 8. do 12. siječnja u donjogradskom Kazalištu možete pogledati ponajbolje predstave po cijeni od 10.00 kuna! Raspored pročitajte ovdje.

7. Pjesnički volonterski festival poezije posvećen snijegu u Osijeku

“50 Poems for Snow” osnovan je u Zagrebu 2012. godine, a radi se o neprofitnom međunarodnom festivalu poezije koji se održava jednom godišnje i to prvu večer nakon pada prvog obilnijeg snijega u određenom gradu. O čemu se točno radi provjerite ovdje.

8. Radionica “Pletenje i kukičanje za početnike”

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u sklopu programa naziva Zima u knjižnici organizira niz siječanjskih radionica. Riječ je o projektu Pletenje i kukičanje za početnike koji će se održavati svake subote u siječnju od 10 do 12 sati u prostoru American Cornera. Kako se prijaviti pročitajte ovdje.

9. Izložba Vedrana Perkova (22.11.-31.1.)

Pozivamo vas na svečano otvorenje samostalne izložbe Vedrana Perkova „A B C Č Ć D Dž Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž“ 22. studenoga 2019. u 19 sati u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku, o čemu se točno radi pogledajte ovdje.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nema šta nema! Besplatni koncert, Baranjski bećarac, baranjski grah u ćupu, Festival tista i smotra folklora, rekreacijska biciklijada...

Dan županije ove godine prerastao u cijeli tjedan: Hrpa besplatnih događanja i koncert Indire!

Osječko-baranjska županija 2. lipnja obilježava Dan županije, što je ujedno podsjetnik na isti dan 1997. godine, kad su se u Belom Manastiru Više…

Sutra mnoštvo događanja u sklopu manifestacije u Osijeku...

Hrvatska volontira 2022. – prijavljeno preko 250 volonterskih aktivnosti!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Više…

Program obilježavanja počinje malo ranije tako da već i danas možemo očekivati nekoliko događanja...

Objavljen Program obilježavanja Dana grada Osijeka

Iz Grada Osijeka su objavili i program obilježavanja Dana grada Osijeka, 2. prosinca. Program obilježavanja počinje malo ranije tako da Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

I ove su godine objedinjene pojedinačne uskrsne aktivnosti pod zajedničkim programom „Uskrs u Osijeku” te će svojim sugrađanima i dragim gostima ponuditi zanimljiv sadržaj

[NAJAVA] Uskrs u Osijeku – program događanja

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu