SPORT

Vidi, hvala Bogu, samo upozorenje …

Naš Osječanin i Donjomiholjčanin se, kako znate, zaigrao na internetu prethodnih dana, ali sve je dobro prošlo ...

    Objavljeno 09.07.2018
    Alan Srčnik

    Naš Osječanin i Donjomiholjčanin se, kako znate, zaigrao na internetu prethodnih dana, ali sve je dobro prošlo …

    Međunarodni nogometni savez (FIFA) izrekao je upozorenje hrvatskom reprezentativnom braniču Domagoju Vidi i članu stručnog stožera Ognjenu Vukojeviću koji su nakon četvrtfinalne utakmice na Svjetskom prvenstvu protiv Rusije putem društvenih mreža poslali poruke prijateljima u Ukrajini u kojima Vida kaže “Slava Ukrajini”, dok je Vukojević dodao kako je pobjeda protiv Rusije “za Dinamo i za Ukrajinu”, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

    VIDA

    Vida i Vukojević su značajan dio igračkih karijera proveli u Ukrajini, a iz HNS-a naglašavaju kako su izrečene poruke bile isključivo odgovor na brojne poruke potpore koje su im stizale iz Ukrajine tijekom Svjetskog prvenstva, s obzirom na dubok trag koji su obojica ostavili u toj državi tijekom svojih klupskih karijera braneći boje kijevskog velikana Dinama.

    Neovisno o tomu HNS je upozorio Vidu i Vukojevića, kao i ostale reprezentativce, da se u budućnosti suzdrže od bilo kakvih poruka koje mogu biti interpretirane u političkom kontekstu.

    “Žao mi je što je dio medija protumačio na ovakav način našu komunikaciju. Naravno da se nije radilo o političkoj poruci, već samo o zahvali za podršku iz Ukrajine gdje smo igrali dugi niz godina. Nije nam namjera bila bilo koga uvrijediti. Kroz karijeru sam igrao sa suigračima iz puno zemalja i sve ih iznimno poštujem, a kao što imam puno prijatelja u Ukrajini, tako ih imam i među Rusima te sam ponosan na sva ta prijateljstva. Sretan sam što znam ruski jezik, uživam u ruskom gostoprimstvu na ovom natjecanju i duboko se nadam da ova izjava neće biti shvaćena kao ništa drugo nego poruka zahvale prijateljima iz Ukrajine na podršci, ne u utakmici protiv Rusije nego općenito na Svjetskom prvenstvu”, poručio je Vida.

    Iz HNS-a dodaju kako to da poruke nisu imale nikakvo političko značenje te da nisu bile usmjerene protiv bilo koga potvrđuju i višegodišnji odlični i prijateljski odnosi HNS-a s Ruskim nogometnim savezom koji će se nastaviti i u budućnosti.

    “Hrvatski nogometni savez i hrvatski reprezentativci u potpunosti podržavaju načela borbe protiv svih oblika netolerancije u nogometu, odnosno protiv miješanja politike i sporta”, objavio je HNS u službenom priopćenju.

    (Hina)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Dobar glas daleko se čuje, pa je tako o dočeku Vatrenih pisao i prestižni magazin Time. Kristini Kuzmić dadilja poslala podršku za finale. Također, Amerika se raspituje za naše običaje

    Amerika poludjela za Hrvatskom!

    Podrška iz Amerike dolazi na sve strane. Oduševljenje Hrvatskom počelo je nakon pobjede s Danskom, kad su američki portali ”planuli”. Više…

    Domagoj Vida bio je možda i najveći veseljak među našim reprezentativcima jučer na dočeku

    Domagoja Vidu na rubu autobusa čuvao i Šime Vrsaljko

    Domagoj Vida, branič Hrvatske, rodom iz Donjeg Miholjca, bivši igrač NK Osijek, bio je možda i najveći veseljak među našim Više…

    Jose Mourinho kritizira koncept VAR-a i veli: Bolja momčad je gubila zbog toga - Slažu Ferdinand, Klinsmann, Shearer ...

    Peter Schmeichel: Sudac je ‘ukrao’ igru ‘šampionima ljudi’ – Hrvatskoj!

    Izdvojili smo Petera Schmeichela i Josea Mourinhoa, ali ima ih još. Svjetske nogometne legende kritiziraju suca utakmice Hrvatske i Francuske, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje