ŽIVOT

Vikend je pred nama! Danas nas svašta čeka u Osijeku

Izložbe, filmske projekcije, tečajevi, akcije, tko bi ih sve popamtio...

Objavljeno 06.03.2020
Ivona Amidžić

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Umjesto da beskrajno pretražujete i klikate na svako događanje posebno, mi vam donosimo jednostavni pregled toga što danas možete očekivati: od muzejskih izložbi do večernjih koncerata.

Što možete DANAS posjetiti pogledajte ispod:

1. U Osijeku uskoro premijera dugoočekivane predstave „Buđenje”

Jesmo li dobro? Je l’ sve dobro? Baš svaki dan? Odgovore, kroz snažnu predstavu ‘Buđenje’, donose Teatar EXIT i Osječko ljeto kulture – Gradske galerije Osijek. Više detalja pronađite ovdje.

2. Građane očekuju dvije zanimljive izložbe u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek

U predstojećem razdoblju svi zainteresirani građani mogu pogledati dvije zanimljive izložbe u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek. Riječ je o izložbi Vlatke Surme Szabo naziva „RETROspektiva: u ritmu čitanja” i izložbi slikarskih radova Fahre Alempić naziva „Kistom kroz san”. Više info saznajte ovdje.

3. Ciklus (O)ženi vs The Men Show u kinu Urania

Međunarodni dan žena i ove godine u kinu Urania slavimo kroz filmove projekcijama osam naslova koji tematiziraju borbu za jednakost u još uvijek izrazito muškom svijetu. Pogledajte točno o čemu se radi ovdje.

4. Ovdje su ponovno 27. Osječki proljetni sajam i 21. Obrtnički sajam

Kao i prethodnih godina sajamsku priredbu organiziramo u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Osijek koja je pokrovitelj nastupa gospodarstvenika i OPG – članica HGK. Sve detalje i radno vrijeme sajma provjerite ovdje.

5. Nije patka! Započinje Kazališni maraton

Nije patka! Ova nova kulturna manifestacija, u organizaciji Grada Osijeka, potvrdit će, kao i prošlogodišnji prvi Kazališni maraton, koliko je u ovim kasnim zimskim i ranim proljetnim danima potrebno ovakvih događanja u našem gradu. Više detalja potražite ovdje.

6. Tečaj pletenja u Ogranku Industrijska četvrt

Ogranak Industrijska četvrt Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek za svoje korisnike priprema Tečaj pletenja koji će voditi Petar Pavković, a održavat će se četvrtkom, počevši od 27. veljače. Točan raspored pogledajte ovdje.

7. Izložba postera „Od izvornika do prijevoda” (20.2.-10.3.)

U organizaciji Društva hrvatskih književnih prevodilaca i Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u razdoblju od četvrtka, 20. veljače do utorka, 10. ožujka možete pogledati izložbu postera i knjižne građe pod nazivom “Od izvornika do prijevoda”. Gdje točno možete pogledati izložbu provjerite ovdje.

8. Tromjesečna akcija kastracije u Vetamu

Veterinarska stanica Vetam d.o.o. organizira akciju kastracije mačaka od 20. siječnja do 20. travnja 2020. godine. Cijena kastracije za ženke iznosi 230,00 kn, a za mužjake 160,00 kn, a kastrirati svoje mace možete već od 6. mjeseca starosti. Kako osigurati svoj termin pogledajte ovdje.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nema šta nema! Besplatni koncert, Baranjski bećarac, baranjski grah u ćupu, Festival tista i smotra folklora, rekreacijska biciklijada...

Dan županije ove godine prerastao u cijeli tjedan: Hrpa besplatnih događanja i koncert Indire!

Osječko-baranjska županija 2. lipnja obilježava Dan županije, što je ujedno podsjetnik na isti dan 1997. godine, kad su se u Belom Manastiru Više…

Sutra mnoštvo događanja u sklopu manifestacije u Osijeku...

Hrvatska volontira 2022. – prijavljeno preko 250 volonterskih aktivnosti!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Više…

Program obilježavanja počinje malo ranije tako da već i danas možemo očekivati nekoliko događanja...

Objavljen Program obilježavanja Dana grada Osijeka

Iz Grada Osijeka su objavili i program obilježavanja Dana grada Osijeka, 2. prosinca. Program obilježavanja počinje malo ranije tako da Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!