GOSPODARSTVO

Vlada RH – Novi utorak, nove cijene!

Vlada RH jučer je na sjednici donijela Uredbu o izmjenama i dopunama cijena naftnih derivata, to su učinili zbog mediteranskog tržišta...

  Objavljeno 20.09.2022
  Iven Jurić

  Vlada je donijela Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Tako će se osnovni dizel od danas prodavati za 12,29 kuna, a benzin za 10,58 kuna po litri.

  Dizel će u odnosu na sadašnju cijenu biti jeftiniji za 59 lipa po litri, a benzin skuplji za jednu lipu, plavi dizel prodavat će se i dalje po 8,49 kuna po litri.

  Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović rekao je da je Vlada odlučila donijeti novu Uredbu o cijenama goriva jučer, a ne za tjedan dana kako je bilo radnije predviđeno, jer je dizel na mediteranskom tržištu u četvrtak i petak pojeftinio.

  Po njegovim riječima, da nema Vladinih intervencija dizel bi bio skuplji za 1,98 kuna, a benzin za 1,94 kune po litri, a građani bi prosječni spremnik od 50 litara benzina plaćali 97 kuna više, a dizela 99 kuna.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Benzin malo poskupljuje a dizel malo pojeftinjuje. Nove cijene vrijede iduća dva tjedna. 

  Nove cijene goriva

  Od sutra nas očekuju nove cijene goriva. Vlada je donijela odluku o novim cijenama goriva te će u sljedeća dva Više…

  Prema novim cijenama, od ponoći će benzin i dizel biti jeftiniji i tako slijedeća dva tjedna... da ne kažemo "ključna" :)

  Od sutra pojeftinjuje gorivo

  Vlada je na telefonskoj sjednici donijela novu Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, sukladno kojoj se najviše maloprodajne Više…

  Ugostitelji su u posljednjih šest godina doživjeli prvo i jedino dupliranje PDV-a, poskupljenje ulaznih troškova namirnica je od 60 do 100%, poskupljenje energenata od 400%

  Prijeti li Hrvatskoj zatvaranje velikog broja ugostiteljskih objekata?

  Zagrebački hotel Esplanade bio je domaćin Forumu zagrebačkih ugostitelja, na kojem je uz uvažene stručnjake te predstavnike državnih institucija i Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  U cilju istinitog informiranja javnosti, a vezano uz senzacionalističke, obmanjujuće i iracionalne izjave Zdravka Peveca naglašavamo kako tvrtka PEVEX d.d. bez ikakvih ograničenja koristi ime PEVEX.

  Oglasila se tvrtka Pevex vezano za navode Zdravke Peveca i slanja medijima informacije

  Mnogi projekti su započeti i u tijeku izvođenja, to su projekti koje razvijamo i nitko ih ne može zaustaviti ni poništiti - poručio je župan Anušić.

  Osječko-baranjska županija nastavlja sve započete projekte

  "Nije čudo što je prvo na moju stranu stao Državni zavod za intelektualno vlasništvo, a sad i Upravni sud. Mislili su kako će žalbom Upravnom sudu uspjeti u naumu da bez posljedica koriste ime PEVEX, no grdo su se prevarili"

  Pevec pobijedio i na Upravnom sudu, koji samo šok za Vujnovca, Radića, Lovrinčevića… – PEVEX ne smije koristiti ime PEVEX!?