Arhiva

Volare druga epizoda by Lajnap

  Objavljeno 11.04.2017
  OsijekNews redakcija

  Lajnapovci nam ponovno stižu! Svi ih već znate, to su Aleks Curać Šarić, Tomislav Koza Kozačinski, Vlatko Štampar i Goran Vugrinec Goc, a u idućoj epizodi Volare s01e01 donose nove fore koje još nismo imali prilike čuti u Osijeku. Njihov stand up možete poslušati u subotu 15. travnja 2017. s početkom u 19:30 h, a cijena ulaznice je 40 kn. Ostalo je još malo karata, pa požurite po svoju do kina Urania.

  S ponosom najavljujemo i novu kazališnu poslasticu „Ćiro“ u izvedbi glumca Tarika Filipovića. Radi se o monodrami inspiriranoj životom nogometnog trenera Miroslava Ćire Blaževića, koja će nas zasigurno nasmijati do suza. Predstava je na rasporedu u petak 28. travnja 2017. u kinu Urania, s početkom u 20:00 h, a cijena ulaznice iznosi 80 kn.

  Trajati više od 33 godine uspravnog čela pravi je životni podvig. Kada to uspije kazališnoj predstavi, izvedenoj orwelovskih 1.584 puta, onda je to rezultat dostojan svjetskih rekorda, koji nipošto ne smijete propustiti. Radoslav Rale Milenković („Vratiće se rode“) nam se ponovno vraća u kino Urania sa svojom genijalnom monodramom Naši dani u srijedu 17. svibnja 2017. u 19:30 h.

  Velika nam je čast najaviti i ugostiti glazbenu divu i kraljicu hrvatske estrade Terezu Kesoviju, čiji će se koncert održati u četvrtak 11. svibnja s početkom u 20 h. Tereza je žena energije kakva se rijetko viđa. Iza nje je 55 godina uspješne karijere, a za svoj umjetnički rad nekoliko je puta bila nagrađivana prestižnim nagradama.

  Ulaznice za sve evente se mogu kupiti na blagajni kina Urania ili rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-16 h), 205-507 (blagajna kina, iza 17 h), email-a: info@kinematografi-osijek.hr i ulaznice@kinematografi-osijek.hr ili putem našeg Facebook profila i grupe.

  Novi filmski tjedan premijerno donosi 8. nastavak Brzih i žestokih i romantičnu dramu Jim JarmushaPaterson, a i dalje se mogu pogledati oscarovac Trgovački putnik, triller 9. Život Louisa Draxa, sinkronizirani hit Mali šef, novi nastavak Štrumpfova: Skriveno selo i Ljepoticu i zvijer, na zahtjev gledatelja (sinkroniziranu i titlovanu verziju).

  Po prvi puta u našem kinu predstavljamo film Transmania – djelo petnaest redatelja (Dalibor Matanić, Sonja Tarokić, Hana Jušić, Bobo Jelčić itd.) koji su u periodu od tri godine na jedinstven način stvorili potpuno neočekivanu priču. Svaki redatelj je snimio petominutni nastavak nakon pogledane zadnje minute prethodnog. Na taj način stvoren je niz nepredvidivih situacija koje gledatelja drže u potpunoj neizvjesnosti i iščekivanju novog obrata do samoga kraja. Ovaj zanimljiv projekt moći ćete pogledati u utorak 18. travnja s početkom u 17:30 h, nakon čega će se održati razgovor s dijelom filmske ekipe.

  Na krilima filma Brzi i žestoki 7 iz 2015. godine, jednog od najbržih filmova koji je dosegao milijardu dolara na svjetskom box-officeu i šestog najvećeg naslova svih vremena, dolazi novo poglavlje najpopularnijeg serijala: Brzi i žestoki 8. Poznata ekipa će se suočiti s kušnjama kao nikada do sad. Od obala Kube i ulica New Yorka do ledenih ravnica arktičkog Barentskog mora, elitna snaga će pokušati zaustaviti anarhiste i dovesti kući čovjeka koji je stvorio njihovu obitelj.

  U Uraniju nam stiže još jedno vrhunsko ostvarenje pionira američkog nezavisnog filma Jima Jarmuscha. Paterson živi svoju jednostavnu rutinu – vozi autobus, promatra grad koji promiče ispred vjetrobranskog stakla, osluškuje razgovore i zapisuje poeziju u bilježnicu. Za razliku od njega, život supruge Laurin se stalno mijenja i svaki dan ima nove snove. Iako su kao nebo i zemlja, jako se vole. On podržava njene ambicije, ona vjeruju u njegovu nadarenost za poeziju… Što će se dogoditi na životnom križanju? Hoće li ljubav sve pobijediti?

  9. Život Louisa Draxa je mistery triler prema romanu Liz Jensen, o dječaku u komi i njegovom liječniku koji ga uporno pokušava probuditi, ispreplićući maštu i stvarnost, istražujući same granice šestog čula…

  Dobitnik Oscara za najbolji film na stranom jeziku Trgovački putnik iranska je ‘Hitchcockovska drama’ Asghara Farhadija o bračno-glumačkom paru, kojem se zbog prisilne selidbe život okrene naglavačke…

  Walt Disney Pictures oživljava Ljepoticu i zvijer ovaj put u igranoj, na hrvatski sinkroniziranoj i titlovanoj verziji. Film opisuje fantastično putovanje djevojke Belle (Emma Watson), koju Zvijer zarobi u svom dvorcu…

  Mali šef je urnebesna priča o bebi koja nosi odijelo, aktovku i ponaša se kao šef. Ova originalna komedija o važnosti obitelji privući će sve generacije, a prikazuje se sinkronizirana na hrvatski jezik.

  U trećem nastavku Štrumpfova, Štrumpfeta će se uz pomoć tajanstvene karte i u pratnji svojih najboljih prijatelja (Lumenog, Trapavog i Hrge) upustiti u uzbudljivu avanturu kroz Zabranjenu šumu…

  Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i jeftinije cijene možete iskoristiti na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn) te uz grupne popuste (minimalno 10 osoba, cijena ulaznice 18 kn) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

  Kinematografi Osijek d.d.
  Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
  tel/fax Uprava: +385 31 205 501
  kino Urania + 385 31 205 507
  www.kinematografi-osijek.hr
  Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

  Program Kina Urania 13.4.-19.4.2017 by OsijekNews on Scribd

  VEZANE VIJESTI

  Životni CABAres: Posljednjeg Jedija dočekujemo uz Klapsku pratnju

  Zijah Sokolović, novi Star Wars nastavak, klapa Cambi, izložba „105 godina kina Urania“, promocija kalendara Udruge Pobjede… u jednom tjednu Više…

  Filmovi o ljubavi, American Film Club, Željko Pervan… dolazite?

  Nije Večernja škola, ali ćemo naučiti kako preživjeti na ovom našem malom Komadiću Europe. Mix starih i novih fora, uz Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Goran Bare i Majke jučer održali 4. koncert ovogodišnjeg OLJM-a

  [FOTO] Goran Bare poručio:”Ugledajte se na one iz politike i mislite samo na sebe!”

  "Solidarnost je temelj" provodi se u svrhu smanjenja broja napuštenih životinja

  Azil Osijek osigurao mogućnost besplatne sterilizacije pasa

  Galerija fotografija s prvog finalnog dana DOBRO World Cup-a

  FOTO: Lete, lete, lete…gimnastičari