GOSPODARSTVO

Vremeplov Zemlje bez granica odveo Osijek u svijet dječje mašte

Vitezovi, plemkinje s mačevima, klaunovi, pantomimičari, likovi iz Star Wars-a, svi su odlučili najmlađima prenijeti brojne mudrosti, drevna znanja i vještine koje samo oni najhrabriji mogu dobiti

  Objavljeno 02.09.2019
  Ivona Amidžić

  Vitezovi, plemkinje s mačevima, klaunovi, pantomimičari, likovi iz Star Wars-a, svi su se oni odlučili vremeplovom teleportirati u 2019. godinu na ovogodišnju Zemlju bez granica kako bi najmlađima prenijeli brojne mudrosti, drevna znanja i vještine koje samo oni najhrabriji od njih mogu dobiti.

  Festival dječjeg smijeha, igre i zabave ponovno je odveo Osijek u svijet dječje mašte koja ne poznaje granice.
  Najmlađe kao i njihove roditelje, ali i brojne volontere Zemlje bez granica koji u raznim kostimima uveseljavaju djecu obišao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota, zamjenik župana Goran Ivanović i direktor Ureda turističke zajednice grada Osijeka Saša Uranjek u nadi kako će dio čarolije ponijeti sa sobom.

  “Kroz 15 godina rada možemo slobodno reći da u radu s djecom, mladima i s djecom s posebnim potrebama, ova manifestacija je postala zaštitni znak Osijeka, ali i šire regije. S obzirom na to da se radi o jednom kulturnom događaju koji potiče stvaralaštvo i kreativnost kod djece i mladih, aktivno uključuje djecu s posebnim potrebama, povezuje obitelji i različite generacije može se zaključiti kako je riječ o događaju koji promiče međunarodnu interkulturalnu suradnju”, izjavio je Piližota.

  “Bitno je da grad promiče kreativni i obiteljski turizam”

  Za uspjeh ovog slavlja dječje zabave bitno je kvalitetno umrežavanje različitih institucija i udruga kako na lokalnoj razini tako i puno šire. Ono što je za grad bitno je da promiče kreativni i obiteljski turizam.

  “Ova tema je putovanje kroz vrijeme, uključile su se škole, vrtići i brojne organizacije grada Osijeka. Lijepo je što su nam došle škole iz drugih gradova, kao što je Beli Manastir, Kneževi Vinogradi, Vukovar”, rekla je Suzana Vargović, predsjednica Udruge za rad s mladima Breza i voditeljica ovogodišnje manifestacije Vremeplov.

  “Htjeli smo napraviti nešto za djecu u Osijeku jer je postojao samo Šibenski festival. Želimo postati turistički festival zbog kojega će doći mnogi roditelji iz cijele Hrvatske jer mislim da imamo što pokazati kao Osječani, ali i Slavonci”, naglasila je Vargović i zaključila kako granice možda postoje u svijetu odraslih, ali ne i kod djece.

  Grad Osijek je stoga prepoznao važnost i potencijal ovog projekta pa su tako osigurana sredstva za ovu godinu od strane ZABA-e u iznosu od 80.000,00 kuna naglasio je Piližota.

  Zamjenik župana, Ivanović istaknuo je kako ga je Zemlja bez granica prilikom njegova prvog posjeta odmah oduševila jer predstavlja odmak od manifestacija koje su uglavnom za srednju generaciju dok je cilj ove animirati djecu.

  Veliki obiteljski dnevni boravak na otvorenome svakako je ugodni način animacije mlađih prije početka nove školske godine. Pohvale još jednom idu udruzi Breza na odličnoj organizaciji, kreativnosti, ali i potencijalu kojega iz godine u godinu nastavljaju pokazivati.

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Potpora je ostvariva u slučaju kada je zbog nezaposlenosti članova obitelji uzrokovane pandemijom koronavirusa jedno ili više djece izloženo riziku...

  Zaklada “Hrvatska za djecu” pruža jednokratnu novčanu pomoć obiteljima pogođenima koronavirusom

  Zaklada “Hrvatska za djecu” pozvala je u srijedu obitelji pogođene Covidom-19 da se prijave za primanje jednokratne novčane potpore u iznosu Više…

  Piližota obišao lokacije radova u gradu; počinju radovi na rekonstrukciji javne rasvjete

  Uskoro bi trebali započeti radovi na sanaciji i rekonstrukciji pješačkog mosta

  Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota obišao je lokacije na kojima su u tijeku ili su završeni radovi rekonstrukcije komunalne infrastrukture: Izgrađeno Više…

  "Nakon epidemiološke situacije u kojima je tržnica radila u drukčijim uvjetima, ponovno imamo prezentaciju Eko trga i niza svježih domaćih proizvoda"

  (FOTO) Na Glavnoj tržnici danas je održana podjela cerifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“

  Na Glavnoj osječkoj tržnici danas je održana podjela cerifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“ kao i prezentacija zdravih proizvoda na Eko trgu Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Besplatan prijevoz vlakom za redovite studente, nove linije, novi vlak!

  Poboljšanje i modernizacija željezničkog putničkog prijevoza na području Slavonije i Baranje

  Najvažnija vijest tiče se proračuna Grada Osijeka koji je u prvih šest mjeseci izvršen u iznosu 315 milijuna kuna

  Gradska blagajna u plusu unatoč pandemiji, razjašnjene teme komaraca i rasvjete

  Donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada - Top 10 poslovnih prilika koje traže radnike

  Dobre vijesti! Ovih deset tvrtki nudi poslovnu priliku