GOSPODARSTVO

Vremeplov Zemlje bez granica odveo Osijek u svijet dječje mašte

Vitezovi, plemkinje s mačevima, klaunovi, pantomimičari, likovi iz Star Wars-a, svi su odlučili najmlađima prenijeti brojne mudrosti, drevna znanja i vještine koje samo oni najhrabriji mogu dobiti

    Objavljeno 02.09.2019
    Ivona Amidžić

    Vitezovi, plemkinje s mačevima, klaunovi, pantomimičari, likovi iz Star Wars-a, svi su se oni odlučili vremeplovom teleportirati u 2019. godinu na ovogodišnju Zemlju bez granica kako bi najmlađima prenijeli brojne mudrosti, drevna znanja i vještine koje samo oni najhrabriji od njih mogu dobiti.

    Festival dječjeg smijeha, igre i zabave ponovno je odveo Osijek u svijet dječje mašte koja ne poznaje granice.
    Najmlađe kao i njihove roditelje, ali i brojne volontere Zemlje bez granica koji u raznim kostimima uveseljavaju djecu obišao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota, zamjenik župana Goran Ivanović i direktor Ureda turističke zajednice grada Osijeka Saša Uranjek u nadi kako će dio čarolije ponijeti sa sobom.

    “Kroz 15 godina rada možemo slobodno reći da u radu s djecom, mladima i s djecom s posebnim potrebama, ova manifestacija je postala zaštitni znak Osijeka, ali i šire regije. S obzirom na to da se radi o jednom kulturnom događaju koji potiče stvaralaštvo i kreativnost kod djece i mladih, aktivno uključuje djecu s posebnim potrebama, povezuje obitelji i različite generacije može se zaključiti kako je riječ o događaju koji promiče međunarodnu interkulturalnu suradnju”, izjavio je Piližota.

    “Bitno je da grad promiče kreativni i obiteljski turizam”

    Za uspjeh ovog slavlja dječje zabave bitno je kvalitetno umrežavanje različitih institucija i udruga kako na lokalnoj razini tako i puno šire. Ono što je za grad bitno je da promiče kreativni i obiteljski turizam.

    “Ova tema je putovanje kroz vrijeme, uključile su se škole, vrtići i brojne organizacije grada Osijeka. Lijepo je što su nam došle škole iz drugih gradova, kao što je Beli Manastir, Kneževi Vinogradi, Vukovar”, rekla je Suzana Vargović, predsjednica Udruge za rad s mladima Breza i voditeljica ovogodišnje manifestacije Vremeplov.

    “Htjeli smo napraviti nešto za djecu u Osijeku jer je postojao samo Šibenski festival. Želimo postati turistički festival zbog kojega će doći mnogi roditelji iz cijele Hrvatske jer mislim da imamo što pokazati kao Osječani, ali i Slavonci”, naglasila je Vargović i zaključila kako granice možda postoje u svijetu odraslih, ali ne i kod djece.

    Grad Osijek je stoga prepoznao važnost i potencijal ovog projekta pa su tako osigurana sredstva za ovu godinu od strane ZABA-e u iznosu od 80.000,00 kuna naglasio je Piližota.

    Zamjenik župana, Ivanović istaknuo je kako ga je Zemlja bez granica prilikom njegova prvog posjeta odmah oduševila jer predstavlja odmak od manifestacija koje su uglavnom za srednju generaciju dok je cilj ove animirati djecu.

    Veliki obiteljski dnevni boravak na otvorenome svakako je ugodni način animacije mlađih prije početka nove školske godine. Pohvale još jednom idu udruzi Breza na odličnoj organizaciji, kreativnosti, ali i potencijalu kojega iz godine u godinu nastavljaju pokazivati.

    foto: Grad Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Potpisivanjem ugovora i osobito predstojećom izradom projektne dokumentacije Osječko-baranjske županija čini značajan korak u skrbi za osobe s autizmom, osobito u vezi osiguranja sustavne podrške osobama s poremećajima iz autističnog spektra nakon njihova školovanja, odnosno nakon 21. godine života.

    Povećanje kvalitete rada i usluga Centra za autizam u Osijeku

    Ugovor o izradi projektne dokumentacije za preuređenje građevine javne i društvene namjene Centra za autizam Osijek potpisali su danas (23. Više…

    Proizvodi ponosno nose oznaku „ŽIVJETI ZDRAVO“ što znači da imaju jako nizak udio, ili uopće nemaju soli te su vrijedan izvor proteina i vitamina D koji pridonosi zdravlju kostiju i zubi, osigurava konstantnu koncentraciju kalcija i fosfata u tijelu, važnih za razvoj djece i odraslih, a služi i za održavanje normalne funkcije mišića i živčanog sustava

    PP Orahovica ugostila ravnatelje osnovnih škola Virovitičko-podravske županije: Zdrave se navike uče od najranije dobi

    Najveći proizvođač i prerađivač slatkovodne ribe u Hrvatskoj i regiji, PP Orahovica, ugostio je 19 ravnatelja osnovnih škola Virovitičko-podravske županije Više…

    „Slavonsko srce za obitelji Ukrajine“ je prepoznata od niza međunarodnih organizacija i veleposlanstava. U SAD-u je Županija dala podršku Centru za daljnji razvoj i u međunarodnom pogledu.

    Suradnjom s hrvatskim iseljeništvom do snažnijeg razvoja Osječko-baranjske županije

    Na poziv Nacionalnog centra za nestalu i zlostavljanu djecu, župan Ivan Anušić i zamjenik župana Mato Lukić prošlog su tjedna Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

    Pripreme za proslavu rođendana Portanove krenule. U tijeku je nagradna igra u kojoj jednu/jednoga od vas očekuje besplatan shopping u vrijednosti 3.000 eura!

    Uputite se u Portanovu jer je svaki vaš račun prilika za osvojiti 3000 eura!

    Posao ovaj tjedan nude Tehmont-Gradnja, Obrt za ugostiteljstvo "BOTA", Studenac, Hering d.d., EMSO e-mobility solutions, pogledajte odgovara li što vašoj potrazi

    Nova otvorena radna mjesta u OBŽ