POLITIKA

Vrkić: Grad funkcionira stabilno – javna rasprava o smanjivanju prireza s 13 na 10 posto

Vrkić je istaknuo kako je Gradska uprava ovih dana u javnu raspravu uputila prijedlog o smanjivanju prireza s 13 na 10 posto, čime bi se Grad odrekao oko 10 milijuna kuna prihoda

  Objavljeno 20.02.2020
  Petar Tauković

  Gradonačelnik Ivan Vrkić u srijedu je prvi put dao izjavu novinarima nakon što je u travnju prošle godine imao kardiokiruršku operaciju te je poručio kako grad funkcionira stabilno i da planiraju intenzivirati aktivnosti kako bi u Gradskoj upravi do kraja mandata proveli sve što su obećali, piše N1.

  Ivan Vrkić je u travnju prošle godine hospitaliziran u Zavodu za bolesti srca i krvnih žila osječkoga KBC-a, nakon čega je operiran u KBC-u Zagreb, gdje su mu ugrađene dvije premosnice, a nakon operacije je imao i blaži moždani udar.

  U izjavi novinarima uoči posjeta kineske veleposlanice Erwen Xu i kineskih gospodarstvenika Vrkić je rekao kako je bio i na operaciji glasnica u Zagrebu te da sada nešto bolje govori, da još ne hoda dobro, ali mentalno funkcionira.

  Govoreći o oporavku, rekao je kako će u početku raditi i dolaziti u Gradsku upravu svaki drugi dan, ali vjeruje da će tijekom preostalog dijela mandata početi dolaziti na posao svaki dan i raditi kao i prije. Rekao je kako neće sudjelovati na sjednici Gradskog vijeća, najavljenoj za 24. veljače, ali sudjeluje u njezinoj pripremi.

  Ocijenio je kako nedavno najavljeni odlazak nezavisnih vijećnika Karla Šatvara i Dragana Vulina iz vladajuće većine u oporbu neće ugoziti većinu u Gradskom vijeću.

  Komentirajući nedavni zahtjev osječkoga HDZ-a da se poskupljenje vode građanima kompenzira smanjenjem nekih drugih komunalnih usluga ili smanjivanjem prireza, Vrkić je istaknuo kako je Gradska uprava ovih dana u javnu raspravu uputila prijedlog o smanjivanju prireza s 13 na 10 posto, čime bi se Grad odrekao oko 10 milijuna kuna prihoda.

  “To je prvi korak jer će najvjerojatnije slijediti smanjivanje fiksnog dijela cijene odvoza otpada kako bismo pomogli onima s najmanjim prihodima, a treći korak trebao bi biti dodatak za umirovljenike, ali tu se još rade izračuni”, istaknuo je gradonačelnik Vrkić.

  Ocijenio je kako se HDZ sa svojim zahtjevom “samo uključio u projekte” koje su u Gradskoj upravi počeli prije nego što je ta stranka istupila u javnost. “Mi tu nemamo komplekse, njima hvala jer su nas ojačali u namjeri da napravimo posao i umanjimo štetu od povećanja cijene vode i odvoza smeća”, rekao je Vrkić.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Boris Piližota: "Odlazak sa sjednice u ovom je ekonomskom i političkom trenutku iznimno neodgovorno ponašanje"

  Dio oporbe zbog neprihvaćenog prijedloga napustio sjednicu Gradskoga vijeća

  Jučerašnju sjednicu osječkog Gradskoga vijeća na samom je početku obilježio odlazak većeg dijela oporbe (HDZ i Biraj bolje), jer njihov Više…

  U radu je sudjelovalo svih 37 vijećnika koji su se izjašnjavali putem elektroničke pošte

  25. sjednici Gradskog vijeća Grada Osijeka dnevni red odredio COVID-19

  Krizna situacija u svezi s pandemijom presudno je utjecala na prvo održavanje sjednice Gradskoga vijeća Grada Osijeka s izjašnjavanjem vijećnika Više…

  Gamoš: "Županija se igra s ozbiljnom temom, iznimno važnom za Osijek i županiju, a sve ususret unutarstranačkim izborima u HDZ-u te parlamentarnim i lokalnim izborima koje slijede"

  Grad nije odustao od gradnje Gospodarskog centra

  Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić opovrgnuo je optužbe Osječko-baranjske županije da je osječka Urbana aglomeracija odustala od izgradnje Gospodarskog centra, koja Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  "Ovo je važan korak u procesu donošenja odluke - Treba učiniti sve da dođemo do dogovora prije ljetne stanke"

  Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel najavio fizički samit čelnika EU

  Razgovaralo se o aktualnoj suradnji s mađarskom zajednicom u Osijeku kao i dosadašnjim zajedničkim projektima Osijeka s prijateljskim mađarskim gradovima

  Novoimenovani mađarski veleposlanik i generalni konzul na sastanku sa Žanom Gamoš

  Boris Piližota: "Odlazak sa sjednice u ovom je ekonomskom i političkom trenutku iznimno neodgovorno ponašanje"

  Dio oporbe zbog neprihvaćenog prijedloga napustio sjednicu Gradskoga vijeća