GOSPODARSTVO

Wine EnoGASTRO VIP Event 2022

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca te promocija enogastronomije i podizanje kvalitete turizma

  Objavljeno 11.01.2022
  Ivona Amidžić

  Nakon detaljnog planiranja i dogovaranja, posloženi su termini za ovogodišnje evente namijenjene HoReCa sektoru – ugostiteljima, hotelijerima i njihovim djelatnicima.

  Organizator Dantes i tim agencije Ricerca Mercato sa svojim vrhunskim govornicima već šestu godinu zaredom ovu vrlo lijepu priču „pričaju” diljem Hrvatske i do sada su „ispričali” tj. organizirali 22 vrlo lijepa eventa u raznim destinacijama kao što su Rijeka, Split, Poreč, Zadar, Vodice, Brtonigla, Zagreb, Šibenik, Makarska, Opatija i Novalja.

  Tradicija se nastavlja i ovaj bogati enogastronomski događaji koji imaju svoju autentičnost i posebnost u 2022.godini biti će organiziran u 5 vrhunskih enogastronomskih destinacija.

  Ove 2022. godine termini, gradovi i hoteli domaćini su:

  • Zadar Falkensteiner Hotel & Spa Iadera ***** ožujak 2022.g.
  • Split Safir Hotel Amphora **** ožujak 2022.g.
  • Zagreb Maistra Hotel Westin ***** ožujak 2022.g.
  • Rijeka Hotel Bonavia Plava Laguna **** ožujak 2022.g.
  • Novigrad Hotel & Restaurant Nautica **** ožujak 2022.g.

  Destinacije, hoteli, termini, govornici, programi kao i partneri izlagači su izvrsni i očekuje se jako dobar odaziv gostiju i HoReCa uzvanika.

  Vrlo veliki naglasak je na Hrvatskim lokalnim proizvođačima i promociji lokalnih enogastronomija kao i na edukaciji svih aktera našeg turizma. Posebnost događaja je i ta da su organizator Dantes i tim agenicje Ricerca Mercato u suradnji sa brojnim partnerima i izlagačima svojim gostima omogućili sve besplatno – od besplatnog ulaza, besplatno korištenje čaše (bez kaucije i bonova), besplatne razne radionice i edukacije te besplatno sudjelovanje u Cooking showu.

  Glavni ciljevi eventa su EDUKACIJA HoReCa sektora tj. ugostiteljsko-turističke struke (djelatnika – Managera hrane i pića, konobara, sommeliera, kuhara, barista…) i proizvođača vina i raznih delicija te njihovo međusobno poslovno povezivanje, kao i podizanje razine znanja, kvalitete ponude i usluge.

  Gosti će moći uživati u enogastronomskim radionicama i prezentacijama koje će voditi vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, ugostitelji, barmeni, chefovi i baristi; dok će između predavanja i radionica, svi gosti imati priliku degustirati proizvode svih izlagača te se s njima poslovno povezati i dogovoriti suradnju. Na samom kraju programa slijedi tradicionalna degustacijska edukativna Cooking Show večera sljubljivanja hrane i vina.

  Potporu projektima obećali su nam i ove godine Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora.

  Eventi imaju i humanitarnu notu tako da će biti organiziran i humanitarni Cooking Show.

  Od samoga početka vrlo velik je interes za eventima i partnera i uzvanika/gostiju te iz godine u godinu dodatno raste. Organizator će kao i do sada prvo ponuditi dosadašnje partnere a svi potenicjano zainteresirani partneri i izlagači koji žele biti dio ovih lijepih evenata mogu se obratiti sa iskazanim interesom i upitom direktno na email: [email protected].

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ljubitelji vina i delicija ponovno će imati priliku uživati u vinima i delicijama istoka Hrvatske...

  Pripremite se za novi WineOS!

  Nakon ovogodišnje odgode zbog epidemiološke situacije, u novoj, 2022. godini, vraća se WineOS. Sedmo izdanje osječkog sajma vina, delicija i Više…

  Ovogodišnji će se događaj održati na čak tri lokacije: Osim uobičajene u Reformatorskom i Katoličkom surduku organizirat će se i u Vašarištu

  Tradicionalno u zmajevačkim surducima 16. po redu Vinski bor maraton

  Pripremite noge i grla! Tradicionalno u zmajevačkim surducima 24. i 25. rujna održat će se 16. po redu Vinski bor Više…

  “Zemlja vina” novi je vinsko-turistički brand koji spaja dvije važne vinske regije u jedinstven doživljaj

  „Zemlja vina“ novi vinsko turistički brand

  Prvo putovanje u „Zemlju vina“ koja veže hrvatsku Baranju i Erdut te mađarski Villány dogodilo se prošli tjedan, a članovi Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Plan podjele je takav da će se kante dijeliti u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, uključujući i subote kada su građani kod kuće...

  Nastavlja se Unikomova podjela žutih i smeđih spremnika

  Promet će se kroz gradilište odvijati prema postavljenoj privremenoj regulaciji prometa uz suženje ceste i naizmjenično prometovanje vozila jednim prometnim trakom...

  Privremena prometna signalizacija: Djelomično otvorena cesta od Osijeka prema Našicama

  Radić: "Radi se punom parom kako bismo se mogli kupati u novim bazenima već ovoga ljeta"

  Radovi na Kopiki u punom jeku