GOSPODARSTVO

Wine EnoGASTRO VIP Event 2022

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca te promocija enogastronomije i podizanje kvalitete turizma

    Objavljeno 11.01.2022
    Ivona Amidžić

    Nakon detaljnog planiranja i dogovaranja, posloženi su termini za ovogodišnje evente namijenjene HoReCa sektoru – ugostiteljima, hotelijerima i njihovim djelatnicima.

    Organizator Dantes i tim agencije Ricerca Mercato sa svojim vrhunskim govornicima već šestu godinu zaredom ovu vrlo lijepu priču „pričaju” diljem Hrvatske i do sada su „ispričali” tj. organizirali 22 vrlo lijepa eventa u raznim destinacijama kao što su Rijeka, Split, Poreč, Zadar, Vodice, Brtonigla, Zagreb, Šibenik, Makarska, Opatija i Novalja.

    Tradicija se nastavlja i ovaj bogati enogastronomski događaji koji imaju svoju autentičnost i posebnost u 2022.godini biti će organiziran u 5 vrhunskih enogastronomskih destinacija.

    Ove 2022. godine termini, gradovi i hoteli domaćini su:

    • Zadar Falkensteiner Hotel & Spa Iadera ***** ožujak 2022.g.
    • Split Safir Hotel Amphora **** ožujak 2022.g.
    • Zagreb Maistra Hotel Westin ***** ožujak 2022.g.
    • Rijeka Hotel Bonavia Plava Laguna **** ožujak 2022.g.
    • Novigrad Hotel & Restaurant Nautica **** ožujak 2022.g.

    Destinacije, hoteli, termini, govornici, programi kao i partneri izlagači su izvrsni i očekuje se jako dobar odaziv gostiju i HoReCa uzvanika.

    Vrlo veliki naglasak je na Hrvatskim lokalnim proizvođačima i promociji lokalnih enogastronomija kao i na edukaciji svih aktera našeg turizma. Posebnost događaja je i ta da su organizator Dantes i tim agenicje Ricerca Mercato u suradnji sa brojnim partnerima i izlagačima svojim gostima omogućili sve besplatno – od besplatnog ulaza, besplatno korištenje čaše (bez kaucije i bonova), besplatne razne radionice i edukacije te besplatno sudjelovanje u Cooking showu.

    Glavni ciljevi eventa su EDUKACIJA HoReCa sektora tj. ugostiteljsko-turističke struke (djelatnika – Managera hrane i pića, konobara, sommeliera, kuhara, barista…) i proizvođača vina i raznih delicija te njihovo međusobno poslovno povezivanje, kao i podizanje razine znanja, kvalitete ponude i usluge.

    Gosti će moći uživati u enogastronomskim radionicama i prezentacijama koje će voditi vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, ugostitelji, barmeni, chefovi i baristi; dok će između predavanja i radionica, svi gosti imati priliku degustirati proizvode svih izlagača te se s njima poslovno povezati i dogovoriti suradnju. Na samom kraju programa slijedi tradicionalna degustacijska edukativna Cooking Show večera sljubljivanja hrane i vina.

    Potporu projektima obećali su nam i ove godine Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora.

    Eventi imaju i humanitarnu notu tako da će biti organiziran i humanitarni Cooking Show.

    Od samoga početka vrlo velik je interes za eventima i partnera i uzvanika/gostiju te iz godine u godinu dodatno raste. Organizator će kao i do sada prvo ponuditi dosadašnje partnere a svi potenicjano zainteresirani partneri i izlagači koji žele biti dio ovih lijepih evenata mogu se obratiti sa iskazanim interesom i upitom direktno na email: [email protected].

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    WineOS je privukao najviše izlagača do sada. Tijekom dva sajamska dana, 12. i 13. siječnja, na 101 izlagačkom mjestu u glavnoj dvorani, pet u maloj dvorani te na sajamskoj pozornici predstavilo se više od 130 proizvođača vina, žestokih pića, delicija te drugih proizvoda i usluga iz sedam zemalja.

    [FOTO] Velika fotogalerija – WineOs nastavio rušiti vlastite rekorde

    Iza nas je deveto izdanje WineOS-a, najveće i najznačajnije vinske manifestacije u istočnoj Hrvatskoj. Selidba u novi prostor, a riječ Više…

    GROW du Monde je projekt afirmacije graševine na međunarodnoj vinskoj sceni i u specijaliziranim medijima širom svijeta, koji iz godine u godinu „putuje“ po ključnim zemljama proizvođačima graševine

    Na istoku Hrvatske će se održati Međunarodna manifestacija o graševini GO GROW

    Svega nas nekoliko tjedana dijeli od međunarodne manifestacije GO GROW koja će se održati na istoku Hrvatske s centralnim događajem Više…

    Doživite dva dana hedonizma, vrhunskih vina i delicijama s istoka Hrvatske te upoznajte brojne goste iz drugih hrvatskih regija i inozemstva na gotovo 1.900 četvornih metara izložbenog prostora + dijelimo ulaznice!

    Svje je spremno za do sada najveći WineOS

    WineOS će ovoga vikenda doživjeti svoje osmo izdanje. Novi sajam vina, delicija i ugodnog življenja održat će se 13. i Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

    Pripreme za proslavu rođendana Portanove krenule. U tijeku je nagradna igra u kojoj jednu/jednoga od vas očekuje besplatan shopping u vrijednosti 3.000 eura!

    Uputite se u Portanovu jer je svaki vaš račun prilika za osvojiti 3000 eura!

    Posao ovaj tjedan nude Tehmont-Gradnja, Obrt za ugostiteljstvo "BOTA", Studenac, Hering d.d., EMSO e-mobility solutions, pogledajte odgovara li što vašoj potrazi

    Nova otvorena radna mjesta u OBŽ