Arhiva

WINEOS Gala večera u Muzeju Okusa

    Objavljeno 20.11.2017
    OsijekNews redakcija

    Kao što već vjerojatno znate, četvrto izdanje festivala vina, delicija i ugodnog življenja ‘WineOS’, održat će se 1. i 2. prosinca u ‘Esseker centru’. Večer uoči festivala, 30. studenog, u ‘Muzeju Okusa’ održat će se gala – večera, prvi događaj tog tipa u našem gradu koji je otvoren za širu javnost.

    Organizatore je u osmišljavanju vodila ideja o promociji gastronomske ponude Osijeka koja je značajno bolja od uobičajene percepcije javnosti. Upravo zato dogovorili su s najboljim restoranima u Osijeku kako će zajedničkim snagama predstaviti znanje naših kuhara javnosti. Večeru će pratiti sjajna vina vinarija iz naše regije čime će gosti dobiti potpuni doživljaj.

    Autorsku večeru priprema šest vrhunskih lokalnih restorana i jedna organizacija. Uz sedam sljedova kušat će se vina trinaest vinarija. Kreacije koje će biti poslužene odraz su znanja i inovativnosti glavnih kuhara koji su zajednički kreirali jelovnik, a cijeli će program potrajati oko tri sata.

    Za predjelo će se pobrinuti chef restorana ‘Crna Svinja’ Marinko Rotim. Tanjur ‘Dobro’, na kojem se nalaze pršut, panceta i buđola ‘Dobro’, pratit će smokva fermentirana u domaćoj rakiji od oraha s ganacheom od vijetnamske crne čokolade. Nenad Komes iz ‘American bara Dollar’ pripremit će baby burger od govedine s cheddar sirom i coslov salaticom začinjenom aromatičnim uljem.

    Domaćin večere, ‘Muzej Okusa’, i njihov chef Ivan Adžić priredit će zapečeni filet smuđa s koricom od mrkve, paprike, tikvica, luka i Grana Padano sira uz rižu kao prilog. Predsjednik ‘Udruge kuhara i slastičara Osječko – baranjske županije’ Ivan Đukić radit će puretinu ballotine u hrskavoj panadi s farsom od gorgonzole i suhih šljiva na kremi od graška i butternut tikve s fondant krumpirom.

    Šef kuhinje ‘Restoran Cluba Waldinger’ Miroslav Sili gostima će ponuditi mini biftek na žaru s umakom od tamnog piva i povrća te nabujak od krumpira. Tomica Đukić iz restorana ‘Zimska Luka’ ‘Hotela ‘Osijek’ radit će janjeći medaljon u maramici u umaku od porta uz gratinirane listiće krumpira sa začinskim biljem, popečak od buče s orasima i poširanu krušku. Za desert će se pobrinuti Vera Jurić iz ‘Slastičarnice Gold by Waldinger’ koja će poslužiti sladoled od bundeve s karameliziranim šećerom.

    Svaki slijed pratit će po dva vina koja će odabrati jedan od ponajboljih sommeliera Hrvatske Mario Meštrović. Tako će gosti uz navedena sjajna jela kušati vina iz trinaest vinarija: ‘Belje’, ‘Daruvar’, ‘Erdutski vinogradi’, ‘Feravino’, ‘Iločki podrumi’, ‘Kalazić’, ‘Kolar’, ‘Krauthaker’, ‘Kutjevo’, ‘Markota’, ‘Perak’, ‘PP Orahovica’ i ‘Siber’.

    Gala – večera održat će se 30. studenog s početkom u 19 sati i 30 minuta. Cijena ulaznice, koja obuhvaća večeru, vino te gaziranu i negaziranu vodu, stoji 390 kuna i može se kupiti u prostorijama ‘Vinoteke Vinita’ u Strossmayerovoj 21.

    Festival ‘WineOS’, podsjećamo, održat će se 1. i 2. prosinca u ‘Esseker centru’. Program će oba dana početi u 15 i trajati do 21 sat, a uz izlagače, posjetitelje očekuju i brojne radionice. Ulaznica stoji 50 kuna, a u cijenu je uračunata i posebna festivalska čaša te brošura, odnosno vodič za posjetitelje.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    FOTO održan WineOs festival vina, delicija i ugodnog življenja

    U ‘Esseker centru’ 1. i 2. prosinca, održan je četvrti festival vina, delicija i ugodnog življenja ‘WineOS’. Uz velik broj Više…

    4. WineOs festival u Osijeku još veći i zanimljiviji!

    U prostorijama vinoteke ‘Vinita‘ danas je održana prva najavna konferencija za novinare četvrtog izdanja festivala vina, delicija i ugodnog življenja Više…

    Održan 3. WineOS festival

    Ovoga vikenda, u petak 9. i subotu 10. prosinca, u Esseker centru održan je treći festival vina, delicija i ugodnog Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!