GOSPODARSTVO

Za energetsku obnovu dviju osječkih škola više od 11 milijuna kuna

"Ako prođemo na natječaju, grad Osijek će od ukupno 11 milijuna kuna sufinancirati 20 posto”, rekao je Piližota

  Objavljeno 07.09.2018
  Alan Srčnik

  U sklopu Energetske obnove zgrada i korištenja obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama iz djelatnosti odgoja i obrazovanja, projekta koji je počeo u listopadu prošle godine, pri kraju je obnova dviju osječkih osnovnih škola – Antuna Mihanovića i Grigora Viteza, za što će biti izdvojeno nešto više od 11 milijuna kuna, izvijestio je u četvrtak osječki dogradonačelnik Boris Piližota – prenosi Hina-u NacionalniPortal.hr.

  Na konferenciji za novinare Piližota je rekao kako se iz EU fondova sufinancira nešto više od pola iznosa, a još se očekuje prijava na Fond za sufinanciranje europskih projekata preko kojega grad može dobiti dodatna financijska sredstva.

  “Ako prođemo na natječaju, grad Osijek će od ukupno 11 milijuna kuna sufinancirati 20 posto”, rekao je Piližota.

  Prema njegovim riječima, tijekom siječnja prijavljene su na natječaj za obnovu još dvije škole i dva vrtića – osnovne škole Franje Krežme i “Vijenac” te vrtići “Potočnica” i “Radost”.

  “Ukupna vrijednost tih investicija je nešto više od 21 milijun kuna i uskoro očekujemo potpisivanje ugovora. Prije dva dana smo za obnovu prijavili Osnovnu školu ‘Mladost’, Dječji vrtić ‘Latica’, Sportsku dvoranu ‘Zrinjevac’ i objekt Gradskih bazena. Vrijednost tih projekata je 36 milijuna kuna”, dodao je Piližota.

  Kako je istaknuto, procjenjuje se je da će u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića ušteda toplinske energije biti veća od 65 posto, a u Osnovnoj školi Grigora Viteza 52 posto. Očekuje se da će radovi na Osnovnoj školi Antuna Mihanovića biti završeni 26. listopada, a na Osnovnoj školi Grigora Viteza 3. listopada.

  Ravnatelj Osnovne škole Antuna Mihanovića Josip Mandurić je rekao kako očekuju veliku uštedu energije jer su dosad troškovi bili “jako veliki s obzirom na to da su zimi za električnu energiju na mjesec plaćali oko 10 tisuća kuna, a za grijanje oko 50 tisuća”.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Svi projekti bit će završeni do 2021./2022. godine, a tada ćemo imati energetski obnovljene sve objekte - od domova zdravlja, domova za stare i nemoćne do osnovnih i srednjih škola...

  Završava energetska obnova 19 školskih zgrada u našoj županiji, ali to nije sve!

  Zajedno s 19 projekata obnove školskih zgrada, Osječko-baranjska županija trenutno provodi ukupno 54 projekata energetske obnove zgrada javne namjene, ukupne vrijednosti Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Udahnuli nekoliko puta, restartirali računalo ... a onda?

  PC anarhija – što kada vas računalo ne sluša?

  Kako to već biva kad ste roditelj - i za Uskrs darivate djecu tj. kupujete igračke koje nosi zec :D

  Što pokloniti našim najdražima za Uskrs? Mi znamo!

  Eon Lighting ima sve potrebne mogućnosti osvjetljenja

  Novootvorena trgovina EON Lighting u Mallu Osijek