GOSPODARSTVO

Za energetsku obnovu dviju osječkih škola više od 11 milijuna kuna

"Ako prođemo na natječaju, grad Osijek će od ukupno 11 milijuna kuna sufinancirati 20 posto”, rekao je Piližota

  Objavljeno 07.09.2018
  Alan Srčnik

  U sklopu Energetske obnove zgrada i korištenja obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama iz djelatnosti odgoja i obrazovanja, projekta koji je počeo u listopadu prošle godine, pri kraju je obnova dviju osječkih osnovnih škola – Antuna Mihanovića i Grigora Viteza, za što će biti izdvojeno nešto više od 11 milijuna kuna, izvijestio je u četvrtak osječki dogradonačelnik Boris Piližota – prenosi Hina-u NacionalniPortal.hr.

  Na konferenciji za novinare Piližota je rekao kako se iz EU fondova sufinancira nešto više od pola iznosa, a još se očekuje prijava na Fond za sufinanciranje europskih projekata preko kojega grad može dobiti dodatna financijska sredstva.

  “Ako prođemo na natječaju, grad Osijek će od ukupno 11 milijuna kuna sufinancirati 20 posto”, rekao je Piližota.

  Prema njegovim riječima, tijekom siječnja prijavljene su na natječaj za obnovu još dvije škole i dva vrtića – osnovne škole Franje Krežme i “Vijenac” te vrtići “Potočnica” i “Radost”.

  “Ukupna vrijednost tih investicija je nešto više od 21 milijun kuna i uskoro očekujemo potpisivanje ugovora. Prije dva dana smo za obnovu prijavili Osnovnu školu ‘Mladost’, Dječji vrtić ‘Latica’, Sportsku dvoranu ‘Zrinjevac’ i objekt Gradskih bazena. Vrijednost tih projekata je 36 milijuna kuna”, dodao je Piližota.

  Kako je istaknuto, procjenjuje se je da će u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića ušteda toplinske energije biti veća od 65 posto, a u Osnovnoj školi Grigora Viteza 52 posto. Očekuje se da će radovi na Osnovnoj školi Antuna Mihanovića biti završeni 26. listopada, a na Osnovnoj školi Grigora Viteza 3. listopada.

  Ravnatelj Osnovne škole Antuna Mihanovića Josip Mandurić je rekao kako očekuju veliku uštedu energije jer su dosad troškovi bili “jako veliki s obzirom na to da su zimi za električnu energiju na mjesec plaćali oko 10 tisuća kuna, a za grijanje oko 50 tisuća”.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Sajamski kalendar Osijeka, poslije vrhunske ideje o sajmu dronova, dobiva još jednu sjajnu priredbu tehnološkog i tehničkog karaktera ...

  TehniCOOLum – 1. Sajam tehničke kulture na osječkom Pampasu: 7. i 8. prosinca

  Na natječaju za energetsku obnovu prošla su, uz ova, još dva vrtića, očekuje se potvrda i za Gradske bazene i ''Zrinjevac''. Iduće godine bi projekt trebao biti dostupan i za obiteljske kuće...

  Osigurana sredstva za energetsku obnovu tri osnovne škole i jednog vrtića

  Osječki taxi slavi godišnjicu uspješnog poslovanja i tim povodom je donirao 20 000,00 kuna odjelu dječje kirurgije i pedijatrije

  Osječki taxi povodom svoje godišnjice donirao sredstva KBC-u