CRNA KRONIKA

Za Zdravkom Mamićem raspisat će se domaća i međunarodna tjeralica te EU uhidbeni nalog

Zdravko Mamić je 06. lipnja nepravomoćno proglašen krivim za optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz NK Dinama

    Objavljeno 12.06.2018
    OsijekNews

    Nakon što je protiv bivšeg čelnika i sadašnjeg savjetnika NK Dinama izdan nalog za uhićenjem osječki Županijski sud nadležnoj je policijskoj upravi dao nalog za raspisivanjem domaće te međunarodne tjeralice, a za Mamićem će se raspisati i europski uhidbeni nalog, doznaje se u utorak na tome Sudu.

    Glasnogovornik Suda Miroslav Rožac kazao je Hini kako je osječko-baranjskoj Policijskoj upravi  (PU) Sud dao nalog da se protiv Zdravka Mamića, koji je 06. lipnja nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, raspiše domaća, ali i međunarodna tjeralica, s obzirom da je dan prije izricanja presude otišao u BiH, a  temeljem koje može biti uhićen u bilo kojoj zemlji, izvan Europske unije .

    Dodao je kako je policiji poslan i nalog za raspisivanje Europskog uhidbenog naloga, ukoliko bi se okrivljenik zatekao u nekoj od zemalja članica EU.
    Glasnogovornik osječko-baranjsjke PU Darijo Premec rekao je Hini kako će policija, nakon zaprimanja, postupiti po sudskom nalogu, i provesti mjere koje je zatražio nadležni Županijski sud.
    Zdravko Mamić je 06. lipnja nepravomoćno proglašen krivim za optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz NK Dinama i osuđen na šest i pol godina zatvora, njegov brat Zoran na 4 godine i 11 mjeseci,  bivši “Dinamov” direktor Damir Vrbanović na 3 godine, a poreznik Milan Pernar na 4 godine i dva mjeseca zatvora.

    (Hina)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Prema USKOK-u Mamić je sudcima dao najmanje 370.000 eura...

    Svjedoci vidjeli Mamićevo podmićivanje suca: “Braco, evo paprike da bude bolja hrana”

    Cure novi detalji o uhićenim sucima, koje su, kako sumnja USKOK, podmićivala braća Zdravko i Zoran Mamić, prenosi Index. Dvojici Više…

    USKOK je jutros oko 10 sati na službenim stranicama objavio priopćenje u kojem iznose podatke o jutrošnjim uhićenjima...

    Počela uhićenja osječkih sudaca, uhićen i osječki poduzetnik Drago Tadić

    Počela su uhićenja sudaca koje je Zdravko Mamić optužio za kriminal. Neslužbeno se doznaje kako je riječ o osječkim sucima Više…

    U bijegu je od 2014., a njezinom pronalasku i uhićenju pridonijele su anonimne dojave

    Uhićena najpoznatija hrvatska bjegunka s Europske liste najtraženijih bjegunaca

    Zahvaljujući intenzivnom radu, ostvarenoj operativnoj policijskoj suradnji i pravovremenoj razmjeni informacija policijskih službenika FAST jedinice Irske i Odjela za ciljane Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Poradi zarade u trgovanju s dionicama nepoznatoj osobi je u više navrata putem Interneta uplatio gotovo 10.000 eura i na taj način je umjesto zarade novac izgubio.

    Sedamdesetjednogodišnjak prevaren za gotovo 10.000 eura

    Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

    U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila