GOSPODARSTVO

Zajednički ciljevi suradnje Grada Osijeka i Udruženja stanara grada Osijeka

Priručnik pod nazivom Pričuva obuhvaća odgovore na pitanja s kojima se stanari susreću, kao i educiranje o njihovim pravima i obvezama

    Objavljeno 07.10.2019
    Ivona Amidžić

    Prigodom Svjetskog dana stanovanja, zamjenik gradonačelnika Boris Piližota primio je predstavnike Udruženja stanara grada Osijeka. Riječ je o danu koji se svake godine obilježava prvog ponedjeljka u listopadu, a upravo je osnovna smjernica djelovanja Udruženja stanara grada Osijeka – učiniti život svih stanara što kvalitetnijim.

    Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota podsjetio je kako svakih 20 godina, Ujedinjeni narodi održavaju konferenciju posvećenu stanovanju i održivom urbanom razvoju, a ove godine naglasak UN-a je – na uključivanje svih razina vlasti u problematiku stanovanja koja je posebno zahtjevna u urbanim sredinama.

    “Naše Udruženje stanara utemeljeno je 1993. godine i jedno je od dva takva u Hrvatskoj, a uz Osijek jedino još Rijeka ima sličnu udrugu. Stoga osječko Udruženje često kontaktiraju i stanari iz ostalih dijelova Hrvatske, a o zanimanju građana govori i podatak da je u nešto više od godinu dana koliko postoje mrežne stranice Udruženja, zabilježeno preko 300 tisuća pregleda. Građani trebaju savjet ili pomoći u rješavanju problema. Upravo je taj prazan prostor između institucija i građana zapravo mjesto gdje djeluje Udruženje stanara i stoga se zahvaljujem predsjednici jer predanim i napornim radom nastoje pomoći i dati konkretne odgovore na pitanja naših sugrađana bez obzira je li riječ o kolektivnom stanovanju odnosno zgradama ili kućama”, kazao je zamjenik gradonačelnika. Prema njegovim riječima, cilj djelovanja je učiniti pozitivan iskorak u rješavanju problematike koja je sve zahtjevnija.

    Predsjednica Udruženja stanara grada Osijeka Vlasta Auguštin čestitala je Svjetski dan stanovanja te naglasila kako su napravljeni veliki pomaci u rješavanju stambene problematike i na razini države.

    “Iznesen je Zakon o najmu stanova kako bi se riješio problem zaštićenih najmoprimaca koji je bio gorući posljednjih dvadesetak godina. Radi se i na novom Zakonu o upravljanju i održavanju zgrada, kao i na novom definiranju stambene politike Hrvatske. Udruženje stanara grada Osijeka pokreće inicijative, sudjeluje u raspravama, a sve kako bi bio most između korisnika stanova i vlasti, kako na razini Grada tako i države”, rekla je predsjednica Udruženja stanara grada Osijeka.

    Udruženje stanara grada Osijeka nedavno je izdalo i priručnik pod nazivom Pričuva, a koji obuhvaća odgovore na neka od pitanja s kojima se stanari susreću kao i educiranje o njihovim pravima i obvezama.

    Dobru suradnju Udruženje stanara grada Osijeka ima i sa Zavodom za stanovanje čiji je direktor Bojan Bodražić istaknuo kako i Grad Osijek i Zavod čine maksimalno kako bi se Udruženje održalo jer svojim djelovanjem daje značajan doprinos u međusobnoj suradnji svih dionika.

    “Mi imamo svoju pravnu službu i svakodnevne upite, no pojedini upiti dođu i na adrese Udruženja stanara grada Osijeka s kojim u suradnji nastojimo pronaći najbolja rješenja za naše suvlasnike. Što se tiče same djelatnosti upravljanja, ona je sve složenija i opširnija i zbog toga je dobro da se na razini Hrvatske radi na samom Zakonu”, istaknuo je direktor Zavoda za stanovanje koji je ujedno naglasio i kako je u obnove krovova i pročelja, od kada je krenula kreditna linija, uloženo više od 100 milijuna kuna kreditnih sredstava.

    foto: Grad Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Vladajućima stambena politika nije u fokusu. Oni ne žele da ljudi u ovoj zemlju budu samostalni, nego ovisni. SDP nudi sveobuhvatnu politiku koja će pomoći mladim ljudima i njihovim obiteljima.

    “Plan za stan” stambena politika SDP-a predstavljena u Osijeku

    SDP je u utorak u Osijeku predstavio svoju politiku stanovanja “Plan za stan”, prvu sveobuhvatnu politiku stanovanja i jednu od Više…

    "Udruženje promiče zaštitu i interese svih vlasnika stanova te im pomaže u rješavanju poteškoća s kojima se stanari susreću"

    Izabrano novo rukovodstvo Udruženja stanara grada Osijeka

    Pored izvještaja o radu i usvajanju programa rada u 2020. godini, na Izbornoj skupštini Udruženja stanara grada Osijeka jučer je Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Svaki poduzetnički pothvat započinje dobrom poslovnom idejom. No, poduzetničkih ideja je bezgranično puno, a uspješne pothvate od neuspješnih dijeli – realizacija

    Od ideje do realizacije – novi besplatni seminar za poduzetnike

    Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

    Pripreme za proslavu rođendana Portanove krenule. U tijeku je nagradna igra u kojoj jednu/jednoga od vas očekuje besplatan shopping u vrijednosti 3.000 eura!

    Uputite se u Portanovu jer je svaki vaš račun prilika za osvojiti 3000 eura!