ŽIVOT

Započeo košarkaški međunarodni ABA 2 Liga turnir u Osijeku

Vulin: "Upravo ovakvi veliki sportski događaji kao i sportaši koji borave u Gradu Osijeku su poticaj razvoju osječkog sporta, oni su motivacija i poticaj mladima da se bave sportom"

Objavljeno 09.11.2021
Ivona Amidžić

S jučerašnjim danom u dvorani Gradski vrt započelo je 3. i 4. kolo turnira 2. ABA Lige. Ukupno 14 utakmica u pet dana.

Na turniru sudjeluju klubovi iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, i Sjeverne Makedonije, njih ukupno 14. Organizator natjecanja je Košarkaški klub Vrijednosnice Osijek.

2. ABA Liga igra se turnirski, jednokružno u 13 kola. Poslije Osijeka naredni turniri će se odigrati u Sarajevu, Banja Luci i Širokom Brijegu. Vrijednosnice Osijek jedini su hrvatski klub koji ove sezone sudjeluje u ABA 2 Ligi. Sve je to u uvodu konferencije najavio Mile Vojnović, sportski direktor ABA Lige.

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin je istaknuo važnost ovog natjecanja za Grad Osijek.

“Ovo je doista veliko natjecanje te koristim priliku da čestitam organizatorima KK Vrijednosnice Osijek što su u kratkom vremenu organizirali ovo vrlo zahtjevno natjecanje s velikim brojem natjecatelja unatoč pandemijskim uvjetima. Grad Osijek se i ranije dokazao kao odličan domaćin velikih sportskih natjecanja, od ekstremnih sportova do gimnastičkih kupova, u streljaštvu i drugim sportovima. Ovo nam je važno jer upravo ovakvi veliki sportski događaji kao i sportaši koji borave u Gradu Osijeku su poticaj razvoju osječkog sporta, oni su motivacija i poticaj mladima da se bave sportom”, rekao je Vulin.

U ime organizatora se obratio direktor KK Vrijednosnica Osijek Renato Martinko koji se zahvalio upravi ABA Lige na ukazanom povjerenju po pitanju domaćinstva, te Gradu i Županiji na pomoći i logistici u organizaciji turnira. Također je naglasio da je po obimu sudionika ovo najveće natjecanje koje su do sada organizirali.

Inače, ovaj tjedan će u sklopu ovog turnira u Osijeku boraviti 300-njak sportaša i sportskih djelatnika iz pet različitih zemalja što će imati i značajan utjecaj na turistički sektor Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Dokazano je da čak 95% komaraca u naseljena područja Grada Osijeka dolazi s poplavnih područja te struka kaže da je bolje i učinkovitije boriti se s komarcima na mjestima gdje oni nastaju

Vulin: Prvi puta od hrvatske samostalnosti ćemo larvicidno tretirati poplavna područja koja okružuju Grad Osijek

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ izv. prof. dr. sc. Nataša Turić izvijestila je kako su Gradu Osijeku izdane Više…

Svi najbrži vozači u regiji dolaze u Osijek, Osijek je upisan na kartu ovog dijela Europe jer je upravo osječka utrka među najboljima u okruženju

(FOTO) Miris spaljenih guma, dorađene jurilice: Za vikend u Osijeku 27. Street Race Show

Sljedeći vikend u Sportsko-zračnoj luci Osijek-Čepin održat će se 27. izdanje Osijek Street Race Showa. Osječane i sve goste puna Više…

„Radite važnu stvar u području STEM-a, području tehničke kulture što je izuzetno bitno za tržište rada i gospodarstvo, posebno me raduje što svake subote u Domu tehnike u Tvrđi održavate radionice s učenicima"

Vulin čestitao dobitnicama nagrada iz područja tehničke kulture „Faust Vrančić“

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin primio je u prostorijama Grada Osijeka dobitnice i predstavnike Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka te im Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

[FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

Projekt je pokrenut s ciljem usmjeravanja darovitih učenika u STEM područja, ali i jačanje kompetencija nastavnog osoblja koje će raditi s darovitim učenicima.

U Osijeku održana Završna konferencija Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

Budite spremni na pitanja o osnivanju EU-a, njenim članicama, važnim zakonima i propisima,ali i temama slavnih ličnosti. Uskoro nam se bliže izbori za EU parlament pa je ovo prilika da se informiramo  i o ovoj temi.

Kviz večer o znanju povijesti, institucijama, politici, kulturi i zemljama Europske unije