OSJEČANI

“Želim život” – održana tradicionalna humanitarna akcija “Omiljeni cvijet Ane Rukavine”

„Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život“ – napisala je to Ana Rukavina u svom pismu iz bolničkog kreveta KBC Rebro 2006. godine.

Objavljeno 11.04.2022
Darija Kovačić

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske desetu godinu zaredom u više od 90 gradova i općina, na preko 100 lokacija diljem Hrvatske, organizirao je humanitarnu akciju “Omiljeni cvijet Ane Rukavine” povodom rođendana Ane Rukavine, a cjelokupni prihod od prodaje tulipana donirat će se u fond Zaklade Ana Rukavina.

Akciju su u subotu u Osijeku podržali i članovi i članice Gradske organizacije SDP-a Osijek, a Milan Blagojević, predsjednik GO SDP-a Osijek naglasio je kako je Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica 2006. godine kada je osnovan brojao skromnih 150 potencijalnih darivatelja, dok danas ima više od 60.000 registriranih.

„Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život“ – napisala je to Ana Rukavina u svom pismu iz bolničkog kreveta KBC Rebro 2006. godine. U svijetu postoji veliki broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. SDP GO Osijek koristi ovu priliku da pozove sve sugrađane da se upišu u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC Osijek, jer registracija povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojima se može spasiti život oboljelima.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Sada imamo jednu privremenu mjeru, a potrebno je cijene u vrtićima unaprijediti i prilagoditi da ne budu na teret mladim obiteljima"

SDP i Možemo! o cijenama osječkih vrtića: “Nismo zadovoljni, mjere nisu dovoljno dobre”

Mjere u vezi cijena programa ranog i predškolskog odgoja u osječkim vrtićima koje je jučer usvojilo Gradsko vijeće Osijeka, bile Više…

"Držimo da je to pljuska u lice svim roditeljima koji su do sada bili pošteđeni najavljenog novoga nameta"

SDP osudio tzv. novu “demografsku mjeru” gradonačelnika Osijeka Ivana Radića

U skladu s najnovijim podacima Hrvatskog zavoda za statistiku koji nedvojbeno utvrđuje ukupno smanjenje broja građana za oko 400.000 građana, Više…

Goran Kušec: Zajedno do boljeg Osijeka!

Predstavljen SDP-ov kandidat za novog gradonačelnika Osijeka

Gradska organizacija SDP-a Osijeka danas je u Muzeju Slavonije predstavila prof. dr.sc. Gorana Kušeca kao kandidata za novog gradonačelnika Osijeka Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?