SPORT

ŽNK Osijek pobjednik 1. HNLŽ – 25. titula za bijelo-plave nogometašice

ŽNK Osijek, koji je svojom sjajnom igrom dominirao cijelu sezonu, u ovom nogometnom ogledu upisao je remi protiv ŽNK Hajduk Split rezultatom 3-3

    Objavljeno 10.06.2024
    Matija Ivanković

    Na stadionu Gradski vrt odigrana je posljednja utakmica SuperSport 1. HNLŽ, a ŽNK Osijek ekipa proglašena je nositeljem titule državnog prvaka u sezoni 2023./24!

    ŽNK Osijek, koji je svojom sjajnom igrom dominirao cijelu sezonu, u ovom nogometnom ogledu upisao je remi protiv ŽNK Hajduk Split rezultatom 3-3.

    Po završetku utakmice organizirano je svečano proglašenje pobjednika SuperSport 1. HNLŽ. Pehar je uručio prvi dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Ante Vučemilović Šimunović, a medalje predsjednik Komisije za ženski nogomet Hrvatskog nogometnog saveza, Josip Kuterovac, glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza, Petar Krpan i team managerica mlađih kategorija Hrvatskog nogometnog saveza, Laura Jurčević

    Uoči utakmice, medalje i pehar namijenjene državnim prvakinjama u WU15 kategoriji ŽNK Osijek pionirkama uručili su: prvi dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Ante Vučemilović Šimunović, glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza, Petar Krpan i team managerica mlađih kategorija Hrvatskog nogometnog saveza, Laura Jurčević.

    Ispred Udruge Hrvatski nogometni sindikat uručen je i Trofej za najbolju igračicu Hrvatske koja je po izboru svih igračica i trenera 1.HNLŽ  u sezoni 2023./24. naša kapetanica, Maja Joščak.

    Također, ŽNK Osijek igračice su između sebe, već tradicionalno po završetku sezone, izabrale najbolju suigračicu. U sezoni 2023./24. to je Maja Joščak kojoj je dodijeljen Trofej Branko Perković.

    Bojan Bodražić, predsjednik ŽNK Osijek

    – Prvi cilj koji smo stavili pred sebe ja da ponovimo prošlogodišnji uspjeh i obranimo titulu prvaka Hrvatske. Iskreno, nismo očekivali da ćemo biti toliko dominantni s obzirom na brojne turbulencije koje smo prolazili kroz samu sezonu, posebice kada govorimo o brojnim promjenama u igračkom kadru, a što se u konačnici pokazalo kao dobitna kombinacija! Vjetar u leđa je zasigurno bio i Gradski vrt na kojemu su naše nogometašice do ove sezone imale priliku igrati samo europske utakmice. Današnja atmosfera je još jednom pokazala da to što smo ovdje nije slučajno, već da je u potpunosti zasluženo! Ponovit ću činjenicu koju sam volio istaknuti u prijašnjim izjavama, sve što nam se kao klubu omogući, vraćamo višestruko i na najbolji mogući način. Još jednom smo poslali najljepšu moguću sliku o Osijeku i ženskom nogometu u gradu na Dravi! Hvala svima u klubu, hvala ovoj divnoj publici. Ovo je atmosfera kakvu ove djevojke zaslužuju na svakoj utakmici u Gradskom vrtu. Ovo je jubilarna 25. titula državnih prvakinja, ali za nas sezona nije gotova. Idemo i po jubilarni 20. kup!

    Maja Joščak , kapetanica ŽNK Osijek

    – Ponosna sam na sebe, kao i na cijelu ekipu što smo i ove godine podigli pobjednički pehar, i to za  25. titulu prvaka Hrvatske. Ova sezona je bila turbulentna za sve nas, na svim frontovima, ali opet se pokazalo da kolika god bila grupa ljudi, ako je homogena i skladna, sve se može prebroditi. Znamo da je svima želja skinuti Osijek s trona, ali svjesni smo svoje kvalitete, količine i težine treninga kroz cijelu godinu i zato respektiramo svakoga, ali se ne bojimo nikoga. Na nama je da i dalje ponizno radimo najbolje što znamo, popravljamo loše stvari, unaprjeđujemo dobre i sve dok budemo voljeli to što radimo i bili gladni uspjeha, rezultati neće izostati.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Kao i stručnom timu, te Upravi kluba, rekla je Maja u povodu proglašenja pobjednika uz napomenu kako joj nagrada puno znači u sezoni u kojoj se vratila na travnjak nakon izbivanja zbog ozlijede

    ŽNK Osijek kapetanica Maja Joščak osvojila HUNS Trofej Nogometaš

    Kapetanica ŽNK Osijek, Maja Joščak, proglašena je najboljom igračicom 1. HNLŽ u sezoni 2023./2024. od strane Hrvatske udruge Nogometni sindikat, Više…

    Grad na Dravi ponosan je na svoje nogometašice koje su, treba spomenuti, 25. naslovom izborile i nastup u UEFA Ligi prvakinja.

    ŽNK Osijek izborio 25. titulu državnog prvaka

    Drugo kolo Lige za prvaka Super Sport 1.HNLŽ i prije službenog kraja sezone odlučilo je u kojem se klubu u Više…

    Lorena Balić osvojila je nagradu #BeCroactive 'Lokalni heroj' kao pojedinka, volonterka, koja je u radu s djevojčicama u dobi od 6 do 10 godina, pod kapom ŽNK Osijek i projekta 'Princeze u kopačkama'

    BeCroactive – Lorena Balić je “Lokalni heroj” u 2023.

    Lorena Balić, najbolja strijelkinja 1. HNLŽ i trenerica volonterka na projektu ‘Princeze u kopačkama’ dobitnica je #BeCroactive nagrade koju Ministarstvo Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Prvenstvo Hrvatske u 3X3 košarci održati će se u Osijeku. To je jedan od 10 turnira koji će se održati u cijeloj Hrvatskoj.

    Raspored Prvenstva Hrvatske u 3×3 košarci – Osijek

    Ukupno je osvojeno13 medalja, što je zaista odličan učinak i svi koji su se našli na postolju zaslužuju naše čestitke

    Odlični rezultati Slavonije-Žito na kadetskom PH, Nikola Šešum osvojio tri zlata i dva srebra

    Odlične je rezultate u sastavu naše nacionalne vrste ostvarila članica AK Slavonija-Žito Mia Wild, a ovaj puta se posebno iskazala u utrci na 100 metara, postavivši novi hrvatski rekord u ovoj konkurenciji s vremenom 11,65! 

    Mia Wild nova juniorska rekorderka na 100 metara!