ŽIVOT

Osječka braća Lončarić pokupili broncu u Sabaudiji, a Sinkovići zlato

Braća Valent i Martin Sinković osvojili su jučer zlato u dvojcu na trećoj regati Svjetskog veslačkog kupa u Sabaudiji u Italiji...

Objavljeno 07.06.2021
Ivona Amidžić

Proteklog vikenda održana je zadnja u nizu regata Svjetskog veslačkog kupa. U talijanskoj Sabaudiji nastupile su četiti hrvatske posade; dvojac bez kormilara seniorki (Josipa i Ivana Jurković), dvojac bez kormilara seniora (Valent i Martin Sinković te Patrik i Anton Lončarić) i samac seniora (Damir Martin).

Fenomenalnim odveslanim utrkama sve četiri posade osigurale su nastup u finalnima te su u nedjelju 6. lipnja 2021. godine imali priliku odmjeriti snage s najuspješnijim svjetskim posadama.

Braća Sinković uvjerljivo su briljirali u dvojcu bez kormilara vodeći utrku od prvog do zadnjeg zaveslaja baš kao što su briljirali i Anton i Patrik Lončarić koji su u istoj utrci zauzeli treće mjesto i osvojili broncu. Sestre Jurković u svojoj utrci osvojile su srebro i uzele naslov ukupnih pobjednica Svjetskog kupa, dok je Damir Martin u samcu zauzeo odlično 4. mjesto.

Patrik i Anton Lončarić su nakon četverca bez kormilara u kojem su pokušali ostvariti normu za nastup na Olimpijskim igrama, promijenili disciplinu i sjeli u dvojac bez kormilara. Svoju neupitnu kvalitetu dokazali su osvajanjem bronce u starijoj konkurenciji i na najbolji način najavili svoj nastup na Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine koje će se održati 7.-11. srpnja 2021. godine u češkim Račicama.

Više rezultata na: https://worldrowing.com/event/2021-world-rowing-cup-iii/

Iktusovci na Jarunu osvojili 10 medalja

I dok su braća Lonačarić nastupala na regati Svjetskog kupa, ostatak Iktusovog natjecateljskog pogona nastupio je na tradicionalnoj međunarodnoj JUMBO regati (23. u nizu). Na Jarunu Iktus je nastupao s 36 veslača u 19 disciplina i to u kategorijama kadetas, juniora B, juniora, seniora i veterana. Veslačku ekspediciju Iktusovca u Zagrebu su vodili treneri Krešimir Ižaković i Dominik Matijević.

Prvi dan – 5. lipnja 2021.
David Šain je uvjerljivim nastupom osvojio zlato u samcu seniora, dok Luna Keretić briljirala u samcu juniorki. U kombiniranom četvercu na pariće VK Iktusa i i HVK Baranja Draž u konkurenciji juniorki B (mlađih juniorki) Karla Šibalić, Lana Slunjski, Iva Kardoš, Dora Balić osvojile su srebro. Naši veterani, Mario Staščik i Branimir Pekić okitili su se zlatom u kombiniranom osmercu i kombiniranom četvercu bez kormilara

Drugi dan – 6. lipnja 2021.
Luna Keretić u kombiniranoj posadi dvojca na pariće s Ninom Farac iz splitskog Mornara osvojila je zlato, dok je Karlo Paunović u samcu za mlađe juniore osvojio srebro. U konkurenciji lakih juniorki Iva Kardoš uvjerljivo je pobijedila i osvojila zlato, a Karlo Krstić osvojio je broncu u konkurenciji lakih juniora.

Na kraju dana u četvercu s kormilarom (GIG)  kadetkinje i kormilar, Greta Dragišić, Ana Puškadija, Lucija Koloda, Estera Jurić i komilar Luka Došen osvojili su srebro.

Kompletni rezultati: https://furkisport.hr/rezultati/index.php?page=index&event=30&menu=1

Već sljedećeg vikenda, po odluci i pozivu izbornika hrvatske veslačke reprezentacije gosp. Darka Mikšića, očekuje se nastup naših najuspješnijih veslača na međunarodnoj regati na Bledu. Ostatak natjecateljskog pogona nastupit će 13. lipnja 2021. godina na regati u baranjskom Dražu.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Jedan od ciljeva i želja nam je popularizacija sporta i povećanje interesa među mladima kako bi nas bilo što više u sportu"

(FOTO) Uzbudljive utrke na “Miholjskoj regati” uz svjetske veslačke zvijezde

Ovogodišnje izdanje tradicionalne “Miholjske regate” kojom VK Iktus obilježava kraj sezone, održalo se tijekom dva dana vikenda, 25. i 26. Više…

"Priča je započela 2000. godine s idejom da na Dravi održimo komemoraciju za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu. Ove je godine zbog korone ispalo drukčije"

(FOTO) 20. jubilarna Regata Osijek-Aljmaš okupila 230 sudionika

Regata Osijek-Aljmaš jedna je od onih čiji će sudionici svaki puta reći: „To se ne propušta“. Tako je bilo i Više…

Ovogodišnja će Miholjska regata biti održana dan nakon blagdana Svetog Mihovila, zaštitnika župe u kojoj se nalazi klub

Miholjska regata – ‘Ajmo svi na Dravu!

Miholjska regata, tradicionalno se održava u Osijeku na rijeci Dravi. Ove će se godine održati u nedjelju, to jest sutra, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kao i svake godine do sada, i ove godine Večer okuplja vinare i najbolja vina iz Slavonije, Baranje i Podunavlja, a sve uz pečat brojnih djela umjetnika s ovog područja, kao i raznolike glazbene podloge.

[FOTO] Održana prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti

Na jedinstveni teniski turnir prijavile su se ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske

Osijek u znaku sporta – započeo DNNA Ladies Tennis Tournament

Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

[FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama