ŽIVOT

gOSba – novi format na gastro-wine-art event sceni

gOSba je rezultat želje za osvježenjem lokalne/nacionalne gastro event konstelacije. Atmosfera gOSbe je opuštajuća, a glazba lagano gibajuća.

Objavljeno 03.03.2024
Darija Kovačić

Sljedeća subota (9. ožujka) u Osijeku donosi gOSbu – novi format na gastro-wine-art event sceni. gOSba je rezultat želje za osvježenjem lokalne/nacionalne gastro event konstelacije. Atmosfera gOSbe je opuštajuća, a glazba lagano gibajuća.

Nulto izdanje gOSbe kulinarski predvodi gastro duo koji čine Afrika

(Tihomir Krklec – Masterchef, Hangry Taco, Secret Sunday Lover) & Trut

(Marko DomgjoniHook & Cook festival, Hangry Taco).

Afrika & Trut kreativno će reinterpretirati tradicionalnu slavonsko-baranjsku kuhinju, i to u 5 tanjura u fine street maniri.* Goste očekuju i off the map vina iz Slavonije i Baranje u režiji poznate osječke ugostiteljice i (uskoro) sommelierke Dee Dumančić (Caffe bar Trica).

Dodatna dimenzija gOSbe je i neformalna izložba radova mladih suvremenih umjetnika. Pod sugestivnim nazivom „Strast na stranu“, izložba će bok uz bok postaviti akademske i street umjetnike  iz Slavonije i Baranje. Cilj joj je približiti umjetnost potencijalnim konzumentima, tj., stvoriti novu publiku. Izlažu: Ana Petrović, Marin Meković, Antonija Magdić, Mario Skender Sob, Leo Pavlović, Mihaela Podboj i Vlatka Škoro.

Iza koncepta i organizacije stoji Kolektiv Golo oko koji predvode Aleksandra Živković i Josipa Stojanović (potonja ujedno i kustosica izložbe).  Event će podržati Turistička zajednica grada Osijeka, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, kao i Ugostiteljsko-turistička škola Osijek. 

Info:

Galerija Waldinger [prostor ex Muzeja školjaka], Fakultetska 7 (Tvrđa), Osijek
subota, 9. ožujka u 20:00
5 tanjura + piće dobrodošlice = EUR 45 po osobi
Rezervacije (prethodna uplata obavezna): info@toboggan.hr ili 091 606 7980

Zainteresirani objave o eventu mogu pratiti na Instagramu (start objava/kampanje: 03. ožujka:

@golo_oko   @tr.akirfa  @trut_lo  @tricaosijek   @hangry_taco

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U Baranji je sve u znaku vina, pa i sam njezin naziv na mađarskom znači vinska majka bor – vino i anya – majka

Ovdje je i Baranja Wine & Walk

U Baranji je sve u znaku vina, pa i sam njezin naziv na mađarskom znači vinska majka bor – vino i anya Više…

Nema razloga da isti bude sredstvo prijepora naših domaćih 'ustaša i partizana', kada je to jednostavno - izvrstan grah!

Recepti za danas: Vojnički grah i roštiljana medena piletina

  Nema razloga da se vojničkog graha iz bivše države sjećamo isključivo kao JNA graha i da isti bude sredstvo Više…

Trebalo je doći ... Mi jesmo! Za Vas ... i za sebe ... u Erdut je s fotoaparatm otišao naš Mihael Šilac...

(Foto galerija) Wine & Bike Tour Erdut 2018 – vino, ljudi, JINXi, svega …

Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja već pet godina privlači sve veći broj posjetitelja Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje