ŽIVOT

I dočekasmo još jednu subotu… Što se danas događa?

Gdje ćete se danas uputiti? Mi smo bacili oko na par stvari, ali još se ne možemo odlučiti :D

Objavljeno 08.02.2020
Ivona Amidžić

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Umjesto da beskrajno pretražujete i klikate na svako događanje posebno, mi vam donosimo jednostavni pregled toga što danas možete očekivati: od muzejskih izložbi do večernjih koncerata.

Što se DANAS događa pogledajte ispod:

1. Izložba slikarskih radova Ivone Matoušek “Morske mijene”

Tijekom mjeseca veljače u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba slikarskih radova autorice Ivone Matoušek pod nazivom “Morske mijene”, a koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO. Dođite i podržite ju u izlaganju svoje iznimne serije radova pod nazivom Morske mijene koja prikazuje periodično dizanje i spuštanje morske površine. Više detalja provjerite ovdje.

2. Đakovački bušari ovog vikenda donose show

Ovog vikenda, 8. i 9. veljače 2020. godine Grad Đakovo i Turistička zajednica grada Đakova pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije organiziraju posebnu pokladnu manifestaciju pod nazivom Đakovački bušari. Ova manifestacija održava se 26. put zaredom, a za oba dana očekuje vas i bogati program događanja. Pogledajte ga ovdje.

3. Emancipacija i borba protiv sustava u kinu Urania (6.-12.2.)

Ovog tjedna u kinu Urania spremni su zanimljivi naslovi gdje će se za svakoga naći po nešto. Provjerite o kojim se filmovima radi, zgrabite dragu osobu za ruku i odvedite ju pred veliki ekran. Više saznajte ovdje.

4. Obilježavanje Dana europskog broja 112 u Slavonskom Brodu

Dana 11. veljače 2020. godine navršit će se 15 godina od uvođenja broja 112 u operativnu funkciju u Republici Hrvatskoj. Dan europskog broja 112 ustanovljen je 11. veljače 2009. godine tripartitnom deklaracijom Europske komisije, Europskog parlamenta i Vijeća Europe. Kad se trebate pojaviti, radi trčanja ili gledanja, provjerite ovdje.

5. Psssst…. Superjunaci uskoro stižu u Portanovu

Što kažete na šetnju Portanovom u kojoj cijelim putem susrećete poznate likove poput Spider-Mana, Batmana, Iron Mana, Hulka, Thora ili Captain America i to u stvarnim veličinama?! Više pročitajte ovdje.

6. Tromjesečna akcija kastracije u Vetamu

Veterinarska stanica Vetam d.o.o. organizira akciju kastracije mačaka od 20. siječnja do 20. travnja 2020. godine. Cijena kastracije za ženke iznosi 230,00 kn, a za mužjake 160,00 kn, a kastrirati svoje mace možete već od 6. mjeseca starosti. Kako osigurati svoj termin pogledajte ovdje.

7. Pjesnički volonterski festival poezije posvećen snijegu u Osijeku

“50 Poems for Snow” osnovan je u Zagrebu 2012. godine, a radi se o neprofitnom međunarodnom festivalu poezije koji se održava jednom godišnje i to prvu večer nakon pada prvog obilnijeg snijega u određenom gradu. O čemu se točno radi provjerite ovdje.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nema šta nema! Besplatni koncert, Baranjski bećarac, baranjski grah u ćupu, Festival tista i smotra folklora, rekreacijska biciklijada...

Dan županije ove godine prerastao u cijeli tjedan: Hrpa besplatnih događanja i koncert Indire!

Osječko-baranjska županija 2. lipnja obilježava Dan županije, što je ujedno podsjetnik na isti dan 1997. godine, kad su se u Belom Manastiru Više…

Sutra mnoštvo događanja u sklopu manifestacije u Osijeku...

Hrvatska volontira 2022. – prijavljeno preko 250 volonterskih aktivnosti!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Više…

Program obilježavanja počinje malo ranije tako da već i danas možemo očekivati nekoliko događanja...

Objavljen Program obilježavanja Dana grada Osijeka

Iz Grada Osijeka su objavili i program obilježavanja Dana grada Osijeka, 2. prosinca. Program obilježavanja počinje malo ranije tako da Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Radionicom se želi potaknuti građane i građanke na odgovornije, informiranije i aktivnije korištenje interneta i medijskog sadržaja. Na radionici će se razgovarati o važnosti informiranja, prepoznavanju dezinformacija i AI sadržaju kao i o primjeni medijske i političke pismenosti u superizbornoj godini

Radionica u Osijeku: Navigiranje morem (dez)informacija

I ove su godine objedinjene pojedinačne uskrsne aktivnosti pod zajedničkim programom „Uskrs u Osijeku” te će svojim sugrađanima i dragim gostima ponuditi zanimljiv sadržaj

[NAJAVA] Uskrs u Osijeku – program događanja

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi