ŽIVOT

Iz Suze s ljubavlju – nova berba Vinarije Pinkert u Vinskoj mušici

Obitelj Pinkert imala je unatrag tri generacije vinogradare, od 1900. godine s prvim vinogradima na Banovu brdu i malim podrumom

Objavljeno 02.04.2019
Tamara Lemajić

Iz Suze s ljubavlju, slogan je Vinarije Pinkert koju ugošćujemo nakon dvije godine ponovno u Vinskoj mušici u petak, 12. travnja. Vinarija prepoznatljiva po tulipanu na etiketi i s “recepturom” za vino dolazi nam s novom berbom, ali i novim promjenama.
Obitelj Pinkert imala je unatrag tri generacije vinogradare, od 1900. godine s prvim vinogradima na Banovu brdu i malim podrumom. S povratkom u Baranju i s početkom 21. stoljeća Zoltan Pinkert s kćeri Kristinom odlučuje pokrenuti vinski biznis. U četvrtoj generaciji stvorili su svoju vinsku priču. Godine 2011. buteljirali su svoje prvo vino – cabernet sauvignon. Obrađuju 15 hektara vnograda, a sva njihova vina nose oznaku “vrhunsko”. Kristina Pinkert najstarija od tri Zoltanove kćer, koja je i zaslužna za tulipan na etiketi, odnedavno vodi jednu veliku vinariju u Dalmaciji, tako da je Zoltan opet glavni i odgovorni za vina iz Suze. Inače, otac i kćer su uzdigli frankovku na jedan viši nivo, ali su i vinari koji su odlučili u svojoj paleti imati podjednako zastupljena bijela i crvena vina. Iz njihova podruma izlaze cabernet sauvignon, merlot, frankovka, cuvee, graševina, sauvignon blanc, chardonnay i muškat žuti te rose.
S obzirom na zanimljivu 2018. godinu kada je, kako su u šali, ali neki i u muci, vinari istoka Hrvatske govorili da je sve grožđe praktično dozrijevalo u isto vrijeme, bit će gušt kušati vina iz nove berbe koju potpisuje Zoltan.
U petak se ponovno okupljamo u 20 sati, kušat ćemo vrhunsku graševinu berbe 2018., rose i muškat žuti 2018. potom merlot iz 2016. i frankovku iz 2017. godine, a bit će tu i pokoje iznenađenje.
Veselimo se novom vinskom druženju s vama i sa Zoltanom. Pravila znate, doći do 20 sati, pronaći svoje mjesto, očekuje vas dobro društvo, zanimljiva vinska priča, fina vina i malo meze da lakše klizi, a prije svega toga obavezno je rezervirati svoje mjesto putem facebook stranice ili kupnjom degustacije u Vinskoj mušici (Kapucinska 39) ili na broj 095 350 99 39. Rezervacija je obavezna zbog ograničenog broja mjesta. Cijena degustacije po osobi je 100 kuna.
Vidimo se u Vinskoj mušici na predstavljanju nove berbe Vinarije Pinkert!
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Provjerite što se krije iza naziva Bećaruša i kakvo nam iznenađenje priprema Vinska Mušica :)

Bećaruša je ovog petka u Vinskoj Mušici

Još jedno druženje s mladom vinarijom BEĆARUŠA u Vinskoj mušici u petak, 21. veljače s početkom u 20 sati. Iza Više…

Osamdesete i devedesete, vrući latino ritmovi, najnoviji plesni hitovi, evergreen i rock 'n' roll klasici te ex-yu hitovi - Ponešto za sve ukuse!

OLJN uz Čagicu na Korzu i besplatnu školu plesa

Bliži nam se još jedna Osječka ljetna noć i Špu Feniks poziva sve zainteresirane na “čagicu” u subotu, 31. kolovoza Više…

Degustacija pet vina i dobro druženje... :)

Predstavljanje Vinarije Kaptol u Vinskoj mušici

Iz srca Hrvatske u Vinsku mušicu stiže Vinarija Kaptol 22. veljače na druženje koje počinje u 20 sati. Vlasnice bi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša