GOSPODARSTVO

Još nije “ujedinjena” bivša općina Osijek

Nije stiglo dopuštenje Nacionalnog stožera civilne zaštite

  Objavljeno 13.04.2020
  Ivona Amidžić

  Iako su potpisani sporazumi između gradonačelnika i načelnika susjednih opina, još nije stiglo dopuštenje Nacionalnog stožera civilne zaštite o kretanju bez propusnica, piše Radio Osijek. Osječko-baranjska županija predložila je podjelu na šest cjelina.

  Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Gora Ivanović izjavio je danas kako je Nacionalni stožer civilne zaštite danas razmatrao sporazume jedinica lokalne samouprave s područja Osječko-baranjske županije o udruživanju u šest cjelina prema granicama bivših zajednica općina te odlučio da je za provedbu sporazuma još potrebna odluka predstavničkih tijela tih općina i gradova, kao i procjena tog udruživanja od strane epidemiološke službe.

  “To malo komplicira sadašnju situaciju, no nadam se da ćemo to brzo razriješiti”, poručio je načelnik Županijskog stožera.

  Nedavno su sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite potpisali čelnici grada Osijeka te općina Čepin, Vuka, Antunovac, Vladislavci, Ernestinovo, Šodolovci, Erdut i Bilje. Prema tom bi se sporazumu građani mogli slobodno kretati unutar granica tih općina i grada Osijeka što bi omogućilo jednostavnije i efikasnije kretanja osoba i roba na tom području.

  Bez obzira na potpisani sporazum Nacionalni stožer civilne zaštite zatražio je da taj sporazum potvrde općinska vijeća i gradsko vijeće Osijeka, a dodatno ga treba odobriti i nadležni zavod za javno zdravstvo.

  Inače, e-Propusnice policija je provjeravala na osam stalnih i 49 povremenih punktova. U posljednja 24 sata legitimirano je 1.347 osoba, od kojih pet nije imalo valjane propusnice te im nije dopušten prolazak.

  (HRT Radio Osijek)

  foto: youtube (screenshot)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Testiranje na granicama imat će pravila - Božinović: Svjesni smo problema i teškoća, o tome vodimo računa

  Vozači kamiona: “Ova situacija nas diskriminira, obitelji ne vidimo po mjesec i pol dana”

  Na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske pričalo se dosta i o propusnicama i situaciji s prelaskom Više…

  Čeka se odobrenje stvaranja šest mikro područja na kojima neće biti potrebne propusnice kako bi se izašlo iz jednog u drugo

  Hoćemo li uopće dobiti spajanje teritorija na ustroju nekadašnjih općina?

  Današnju redovnu dnevnu press konferenciju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije održao je načelnik Stožera Goran Ivanović. Između ostaloga, dotakao se Više…

  Ivanović: "Proizvodnja počinje u kasnim noćnim i ranim jutarnjim satima, nema smisla da rade kao i druge prodavaonice"

  Pekare dobivaju novo radno vrijeme?

  Današnju redovnu dnevnu press konferenciju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije održao je načelnik Stožera Goran Ivanović. Između ostaloga, dotakao se Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  "Ovo je važan korak u procesu donošenja odluke - Treba učiniti sve da dođemo do dogovora prije ljetne stanke"

  Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel najavio fizički samit čelnika EU

  Hrvatska je kao tema pretraživanja prestigla čak i Španjolsku, Italiju i Grčku

  Nijemci u zadnja 3 mjeseca najviše pretražuju Hrvatske destinacije za odmor

  Radi se na promociji domaće i tradicionalne kuhinje te namirnica

  Turističke zajednice deset županija surađuju na projektu “Okusi hrvatske tradicije”