GOSPODARSTVO

Vozači kamiona: “Ova situacija nas diskriminira, obitelji ne vidimo po mjesec i pol dana”

Testiranje na granicama imat će pravila - Božinović: Svjesni smo problema i teškoća, o tome vodimo računa

  Objavljeno 04.05.2020
  Ivona Amidžić

  Na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske pričalo se dosta i o propusnicama i situaciji s prelaskom granica.

  Što se tiče propusnica koje su negdje potrebne za otoke, a negdje ne, Božinović je objasnio da su neke županije omogućile da se otoci u njihovom sastavu tretiraju s ostatkom županija, a neke su same tražile da ih se izdvoji.

  “Nakon toga su neke županije tražile da se sve otvori, međutim, činjenica je da ćemo taj sustav s obzirom na epidemiološku situaciju dodatno procjenjivati u tjednu pred nama, tako da će sustav doživjeti promjenu u smislu liberalizacije.”

  Po pitanju povratnika i novog testiranja na granici Beroš je izjavio kako je cilj svega povećati sigurnost, ali da će struka pronaći pravni okvir.

  Božinović je dodao kako testiranje neće još stupiti na snagu jer je pitanje prelaska granice vrlo kompleksno, ali kako prate situaciju i u pravom će trenutku donijeti odluke, kako za zdravlje tako i za gospodarstvo.

  Vozači kamiona pred problemima

  Navodno su neki vozači kamiona komentirali kako ih cijela situacija s karantenom i prelaskom granica diskriminira, da stalno moraju u neke karantene i da obitelji ne vide po mjesec i pol dana.

  “Mi smo svjesni da nikome nije situacija onakva kakva je bila. Sigurno je da su neke djelatnosti više pogođene nego druge. Mi o tome vodimo računa. To se odnosi i na zdravstvo, i na policiju… Kad su u pitanju vozači kamiona, mi imamo redovite kontakte s njihovim predstavnicima i razmjenjujemo mišljenja”, rekao je Božinović i potvrdio kako je sutra na redu još jedan sastanak.

  Dodaje kako su svjesni problema i teškoća te znaju kako su oni jedni od vitalnih u ovoj krizi i da omogućuju da opskrba u ovoj situaciji ne stane.

  “Zahvalni smo im, računamo na njih. Pokušat ćemo im omogućiti lakše obavljanje posla. Demokratsko je pravo prosvjedovati, siguran sam da oni prepoznaju da u ovom Stožeru imaju sugovornika i da pokušavamo svi naći rješenje koje će biti jednostavnije za njih”, izjavio je Božinović ali dodaje kako je oprez potreban jer je činjenica kako oni dolaze iz područja gdje je negativna epidemiološka slika.

  foto: pixabay

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Potpora je ostvariva u slučaju kada je zbog nezaposlenosti članova obitelji uzrokovane pandemijom koronavirusa jedno ili više djece izloženo riziku...

  Zaklada “Hrvatska za djecu” pruža jednokratnu novčanu pomoć obiteljima pogođenima koronavirusom

  Zaklada “Hrvatska za djecu” pozvala je u srijedu obitelji pogođene Covidom-19 da se prijave za primanje jednokratne novčane potpore u iznosu Više…

  U najvećem broju novozaraženih nalaze se mladi koji su boravili u noćnim klubovima, posebno u srednjoj Dalmaciji...

  Božinović: Sigurno daljnje produljenje zabrane rada noćnih klubova iza ponoći

  Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović je kao sigurno naveo daljnje produljenje zabrane rada noćnih klubova iza ponoći, s Više…

  "Dovoljno je pogledati ukupan broj turista koji su ove godine boravili u Hrvatskoj i broj zaraženih te vidjeti da je situacija daleko od alarmantne i dramatične"

  Beroš: Nije dobro situaciju u RH pokazivati dramatičnijom nego jest

  Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da će hrvatski zdravstveni sustav moći odgovoriti i na veće brojke oboljelih od covida-19 Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Besplatan prijevoz vlakom za redovite studente, nove linije, novi vlak!

  Poboljšanje i modernizacija željezničkog putničkog prijevoza na području Slavonije i Baranje

  Najvažnija vijest tiče se proračuna Grada Osijeka koji je u prvih šest mjeseci izvršen u iznosu 315 milijuna kuna

  Gradska blagajna u plusu unatoč pandemiji, razjašnjene teme komaraca i rasvjete

  Donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada - Top 10 poslovnih prilika koje traže radnike

  Dobre vijesti! Ovih deset tvrtki nudi poslovnu priliku