GOSPODARSTVO

Vozači kamiona: “Ova situacija nas diskriminira, obitelji ne vidimo po mjesec i pol dana”

Testiranje na granicama imat će pravila - Božinović: Svjesni smo problema i teškoća, o tome vodimo računa

  Objavljeno 04.05.2020
  Ivona Amidžić

  Na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske pričalo se dosta i o propusnicama i situaciji s prelaskom granica.

  Što se tiče propusnica koje su negdje potrebne za otoke, a negdje ne, Božinović je objasnio da su neke županije omogućile da se otoci u njihovom sastavu tretiraju s ostatkom županija, a neke su same tražile da ih se izdvoji.

  “Nakon toga su neke županije tražile da se sve otvori, međutim, činjenica je da ćemo taj sustav s obzirom na epidemiološku situaciju dodatno procjenjivati u tjednu pred nama, tako da će sustav doživjeti promjenu u smislu liberalizacije.”

  Po pitanju povratnika i novog testiranja na granici Beroš je izjavio kako je cilj svega povećati sigurnost, ali da će struka pronaći pravni okvir.

  Božinović je dodao kako testiranje neće još stupiti na snagu jer je pitanje prelaska granice vrlo kompleksno, ali kako prate situaciju i u pravom će trenutku donijeti odluke, kako za zdravlje tako i za gospodarstvo.

  Vozači kamiona pred problemima

  Navodno su neki vozači kamiona komentirali kako ih cijela situacija s karantenom i prelaskom granica diskriminira, da stalno moraju u neke karantene i da obitelji ne vide po mjesec i pol dana.

  “Mi smo svjesni da nikome nije situacija onakva kakva je bila. Sigurno je da su neke djelatnosti više pogođene nego druge. Mi o tome vodimo računa. To se odnosi i na zdravstvo, i na policiju… Kad su u pitanju vozači kamiona, mi imamo redovite kontakte s njihovim predstavnicima i razmjenjujemo mišljenja”, rekao je Božinović i potvrdio kako je sutra na redu još jedan sastanak.

  Dodaje kako su svjesni problema i teškoća te znaju kako su oni jedni od vitalnih u ovoj krizi i da omogućuju da opskrba u ovoj situaciji ne stane.

  “Zahvalni smo im, računamo na njih. Pokušat ćemo im omogućiti lakše obavljanje posla. Demokratsko je pravo prosvjedovati, siguran sam da oni prepoznaju da u ovom Stožeru imaju sugovornika i da pokušavamo svi naći rješenje koje će biti jednostavnije za njih”, izjavio je Božinović ali dodaje kako je oprez potreban jer je činjenica kako oni dolaze iz područja gdje je negativna epidemiološka slika.

  foto: pixabay

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ivanović: "Danas smo htjeli izrvno čuti koji su problemi s kojima se suočavaju i što mi kao županijska uprava možemo učiniti za njih"

  Održana sjednica na temu rasprave perspektive turizma na području Županije

  Na danas održanoj sjednici Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije razmatrao je epidemiološku situaciju, koja je povoljna, bez novooboljelih, a svakim Više…

  Ponovno se uspostavlja i autobusna linija Hrvatske Republike – Svilajska...

  Danas ponovno karte za javni prijevoz možete kupiti u vozilu kod vozača

  Nastupa i treća faza popuštanja epidemioloških mjera donesenih radi sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, a u skladu s tim GPP od Više…

  Kakva bi situacija trebala biti da se raspišu izbori? Capak: "Epidemiološka situacija bi trebala biti povoljna. Sad je, recimo, povoljna"

  STOŽER: Što sa sportovima, studentskim domovima, posjetama u domovima, vjenčanjima?

  Na dnevnoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske javljeno je kako je u posljednja 24 sata zabilježeno Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Ivanović: "Danas smo htjeli izrvno čuti koji su problemi s kojima se suočavaju i što mi kao županijska uprava možemo učiniti za njih"

  Održana sjednica na temu rasprave perspektive turizma na području Županije

  Hrvatska ima proizvođača medicinskih maski te ako bude potrebe više nećemo morati ovisiti o uvozu i preprodavačima koji će iste prodavati po suludim cijenama

  Zaštitne medicinske maske za lice proizvode u Osijeku

  U suradnji s portalom posao.hr donosimo popis TOP 10 poslova koji se nude na tržištu rada

  Ostali ste bez posla ili razmišljate o mijenjanju starog? Imamo priliku za vas!