KULTURA

KultAkt okuplja domaće i strane studente na pikniku u Drven parku

Udruga KultAkt organizira "Dan kulturne raznolikosti"

  Objavljeno 21.05.2018
  Nikolina Ćosić

  Činjenicu da je Osijek studentski grad i ove je godine iskoristila udruga KultAkt koja je odlučila organizirati projekt „Dan kulturne raznolikosti“ s ciljem razmjene iskustava između stranih i domaćih studenata. Dan će se održati danas, 21. svibnja u 14:00, u Drven parku, Perivoj kralja Tomislava, kod Tvrđe.

   

  Dan kulturne raznolikosti je zamišljen kao ugodna i opuštena atmosfera piknika, druženje sa stranim studentima koji su iz raznih država stigli  u Osijek i igrajući razne društvene i timske igre.

  Program:

  14:00 – Početak piknika i badminton (kroz cijeli dan)
  15:00 – Mali nogomet
  15:30 – Graničar
  16:00 – Povlačenje uža i skakanje u vrećama
  17:00 – Potraga za blagom i igra iznenađenja

  Udruga KultAkt teži ostvarivanju društva u kojem će kultura postati potrebom svakog čovjeka. Navedeno žele postići kroz populariziranje i aktivno provođenje edukativnih projekata u kulturi koji svojom tematikom naglašavaju važnost same kulture kao načina obrazovanja, a koji su namijenjeni svim dobnim skupinama i profilima ljudi. Do sada su proveli projekte „Ljetna škola kulture“, „Piknik kulturalne raznolikosti“, „Kultura zdravog života“ i druge.

  Projekt obilježavanja Međunarodnog dana kulturne raznolikosti realiziran je zahvaljujući suradnji s udrugama IAESTE Osijek, AIESEC Croatia, Udruga PLANTaža i Info – centrom za mlade Osijek, te uz pokroviteljstvo Grada Osijeka.

  Sve dodatne informacije o projektu možete pronaći na Facebook eventu http://bit.ly/2IONRwv i na web stranici udruge KultAkt: www.kultakt.hr

  VEZANE VIJESTI

  Ako su vam nekada rekli da ste pametni, ali glupi za život, evo rješenja...

  Udruga KultAkt organizira “Školu životnih vještina”

  Nema škole do životne škole – nešto je što mladi često mogu čuti, a da bi savladali vještine upravo te Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  KultAkt potiče i provodi kulturne aktivnosti u regiji, namijenjene svim dobnim skupinama i profilima ljudi

  Before Sunset okuplja mlade i odrasle

  Riječ je o izložbi fotografija skupine slovenskih autora, koji su htjeli pokazati ključne povijesne trenutke dolaska izbjeglica u njihovu zemlju

  „Balkan Trails exhibition”

  Posljednji u ciklusu koncerata u sklopu ovogodišnjeg Osječkog ljeta mladih održao je reper Edo Maajka u četvrtak u Gradskom vrtu.

  Edo Maajka završio koncertni dio 38. OLJM-a